Agentia Nationala de Integritate a constatat incalcarea regimului juridic al conflictului de interese in materie administrativa de catre Mircea Molot, fost presedinte al Consiliului Judetean Hunedoara, suspendat din functie incepand cu data de 11 decembrie 2014, fiind cercetat pentru pentru fapte de coruptie, anunta ANI, intr-un comunicat.

Potrivit inspectorilor Agentiei Nationale de Integritate, in perioada exercitarii mandatului de presedinte al Consiliului Judetean Hunedoara, Mircea Molot a participat la deliberarea si adoptarea Hotararii Consiliului Judetean privind aprobarea acordarii unor finantari nerambursabile pentru anul 2013 (respectiv acordarea finantarii nerambursabile unor asociatii de tineret, cultura, cluburi sportive si unitati de cult din judetul Hunedoara, in cuantumurile prevazute in anexa hotararii) si a semnat Nota de fundamentare aferenta acestei Hotarari a Consiliului.

In baza acestei hotarari, Episcopia Devei si a Hunedoarei a fost finantata cu suma de 2.000.000 lei.

Mircea Molot a activat in perioada 15 mai 2010 - 10 martie 2014 ca membru al Adunarii Eparhiale a Episcopiei Devei si Hunedoarei, fiind delegat si ca membru al Consiliului Eparhial.

El a incalcat astfel dispozitiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/ 2001, potrivit caruia "Nu poate lua parte la deliberare si la adoptarea hotararilor consilierul local care, fie personal, fie prin sot, sotie, afini sau rude pana la gradul al patrulea inclusiv, are un interes patrimonial in problema supusa dezbaterilor consiliului local¬, dispozitiile art. 75, lit. b) din Legea 393/2004, potrivit caruia "Alesii locali au un interes personal intr-o anumita problema, daca au posibilitatea sa anticipeze ca o decizie a autoritatii publice din care fac parte ar putea prezenta un beneficiu sau un dezavantaj pentru sine sau pentru [...] orice persoana fizica sau juridica cu care au o relatie de angajament, indiferent de natura acestuia" si dispozitiile art. 77, alin. (1) si (2) din Legea 393/2004, potrivit caruia "Consilierii judeteni si consilierii locali nu pot lua parte la deliberarea si adoptarea de hotarari daca au un interes personal in problema supusa dezbaterii. In situatiile prevazute la alin. (1), consilierii locali si consilierii judeteni sunt obligati sa anunte, la inceputul dezbaterilor, interesul personal pe care il au in problema respectiva", arata Agentia Nationala de Integritate.

Agentia Nationala de Integritate a mai constatat in cazul lui Mircea Molot, in urma procedurilor de evaluare, atat incalcarea legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor (https://goo.gl/1UBfFH), cat si existenta conflictului de interese in materie administrativa (https://goo.gl/xTeUhG).

Consilierul judetean PNL Adrian Nicolae David a fost ales presedinte al Consiliului Judetean Hunedoara in iunie 2015, dupa ce Mircea Molot, cercetat pentru pentru fapte de coruptie, a fost demis din functie, pe motiv de incompatibilitate.