Premierul Dacian Ciolos a afirmat vineri seara ca pentru stimularea natalitatii trebuie avute in vedere si alte masuri in afara celor privind indemnizatiile pentru mame, facand referire in acest sens la gradinite sau locuinte pentru tineri, transmite Agerpres.

"Vom cauta o solutie pentru aceasta indemnizatie (pentru cresterea copilului n.r.). Pentru stimularea cresterii natalitatii insa, trebuie sa mergem dincolo de indemnizatii, sa ne gandim la gradinite, la locuinte pentru tineri. Sper ca Parlamentul sa-si aduca aminte de acest subiect si dupa trecerea campaniei electorale", a sustinut premierul, intr-un comentariu pe Facebook.

Executivul asteapta din partea Parlamentului precizari cu privire la sursele de finantare necesare pentru aplicarea legii prin care se elimina plafonul maxim al indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului, a precizat, miercuri, purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu.

"Guvernul considera ca aceasta initiativa de a sprijini natalitatea este una de maxim interes in Romania si Guvernul, la randul sau, se gandeste la o serie de programe, pentru ca acest proces nu poate fi sustinut doar printr-o initiativa unica, punctuala. (...) In privinta acestei legi, toata discutia se pune in gasirea surselor de finantare. Asteptam precizari in legatura cu aceste surse de finantare, pentru ca, evident, este datoria celor care fac acest proiect de lege sa vina cu sursele de finantare, pentru ca suntem intr-un cadrul bugetar extrem de strans. Deficitul asumat de Guvern prin votul Parlamentulu si as sublinia acest lucru este de 2,95 la final de an. Este un deficit foarte strans, care lasa extrem de putina marja de manevra", a mai declarat Suciu.

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, miercuri, proiectul de lege prin care se elimina plafonul maxim al indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului si prin care se stabileste ca indemnizatia va fi acordata pana cand copilul implineste doi ani.