​Liviu Dragnea a declarat joi ca a fost puternic afectat de retinerea Liei Olguta Vasilecu si de imaginea sa in catuse si a admis ca in PSD este exista ingrijorari, insa a afirmat ca partidul "merge inainte" si ca intentioneaza sa faca un ghid pentru primari ca sa evite astfel de situatii in viitor, precum si o analiza pentru a vedea daca legislatia este clara in acest moment.

Liviu DragneaFoto: psd.ro

"Am discutat foarte mult cazul Olgutei Vasilescu. Si eu, ca si colegii mei, am fost foarte afectat de imaginea colegei noastre in catuse. Au fost imagini pentru mine si pentru noi cu un puternic impact emotional. Nu am vazut din dosar decat ce a aparut public. Pot spune ca au fost discutii aseara si astazi in partid - exista o preocupare despre acuzatia legata de capital electoral. Cred ca in perioada urmatoare o sa ne uitam cu atentie pe legislatie sa incercam sa vedem daca se poate face un ghid pentru candidatii nostri - ce pot face si ce nu pot face pentru ca peste ani sa nu fie luati la intrebari," a spus Dragnea.

"Asteptam decizia instantei. Suntem alaturi de Olguta, a fost un primar bun a facut multe in municipiu, in functie de decizia instantei discutam cu organizatia Dolj saptamana viitoare," a mai spus el in conferinta de presa de dupa o sedinta a Biroului Permanent National care a durat peste trei ore.

Intrebat daca vrea schimbarea legislatiei, Dragnea a raspuns: "Cred ca trebuie sa facem ceva mai asezat. Am discutat ca saptamana viitoare impreuna cu colegii cu pregatire juridica sa vedem daca este nevoie de o clarificare legislativa. Foarte multi colegi primari spun "am vrea sa stim ce se poate face", sau daca legea este clara atunci coelgii sa o transforme in acel ghid macar cu ce nu trebuie sa faca. Nu discutam ca nu trebuie sa ia mita, sa nu fure. Poate nu este o problema de legislatie.

Despre o alta candidatura: "Nu cred ca este uman din partea noastra ca noi sa dicutam astazi despre o posibila alta candidatura la Craiova. Putem astepta si saptamana viitoare putem avea o discutie. In momentul de fata nu este declarat vinovata de nimeni si nu vreua sa influentam absolut deloc decizia de astazi.

Ulterior, el a precizat ca trebuie respectata directira europeana privind afisarea oamenilor in catuse: "Cred totusi ca ar trebui sa ne uitam cu atentie peste solictiarea Bruxellesului, care a adoptat o directiva in acest sens, nu doar pentru oamenii politici si poate ar trebui implementata."

Dragnea a mai declarat ca PSD-ul "merge inainte" si va continua sa isi lanseze candidatii cu speranta ca ei vor ajunge la candidatura.

Intrebat ce stare de spirit este in partid, a raspuns: "De preocupare, asta e realitatea. Nu poate spune ca ceea ce s-a intamplat ieri nu conteaza. ce va pot spune: mergem inainte. Exista ingrijorari in partid, cine spune altfel minte, exista in randul tuturor partidelor. Noi mergem inainte, cu certitudine vom avea candidati in toate localitatile si avem prima sansa."

Intrebat daca va amana anuntarea candidaturilro: "Nu. Ii anutnam cu multa incredere si ne rugam sa ajunga toti la candidatura."

Dragnea a mai anuntat ca senatorii PSD nu vor sustine initiativa PNL de schimbare a lui Calin Popescu Tariceanu din functia de presedinte al Senatului, despre care spune ca are efecte negative pentru PNL si bune pentru Tariceanu.

"Senatorii PSD nu sustin acest demers care nu are niciun fel de argumentatie sanatoasa. Colegii din UNPR in aceste zile vor analiza si vor lua o decizie politica. (In cazul in care este revocat) PSD nu propune candidat. Noi avem aceasta intelegere politica cu ALDE."

Dragnea a mai declarata ca PSD nu sustine motiunea simpla pe justitie initiata de ALDE, desi aceasta a fost semnata de cativa parlamentari PSD. PSD va sta in sala pentru a asigura cvorumul dar nu va vota, a precizat Dragnea.