Deputatul Sebastian Ghita le-a cerut miercuri colegilor sai parlamentari sa respinga cererile DNA de retinere si arestare preventiva formulate pe numele sau, el sustinand ca Legislativul este supus unei presiuni uriase, iar arestarea este folosita in Romania ca instrument modern de tortura pentru a obtine noi denunturi, potrivit Agerpres. De asemenea, Sebastian Ghita a sustinut, in fata Parlamentului, ca:

Sebastian GhitaFoto: Agerpres

"Vreau sa va spun adevarul. Traim astazi intr-o Romanie in care presedintele Klaus Iohannis este in pragul demisiei din cauza unui posibil dosar pe care, cumva, sotia sa il poate avea. Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, e amenintat pe surse cu dosare si perchezitii la fostii colaboratori. Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, are doua dosare in lucru. Fosti prim-ministri ai Romaniei au fost arestati, au dosare sau au dosare in lucru. Procurorul general a fost demis cu un dosar. Sefi de servicii de informatii au dosare, sefii tuturor partidelor din Romania sunt in instanta sau au dosare, inclusiv Vasile Blaga si Alina Gorghiu."

Sebastian Ghita a adaugat ca "Sefii tuturor institutiilor media au dosare. Mii de medici, de profesori, de oameni de afaceri si functionari au dosare. Mii de firme romanesti au fost distruse cu dosare. Care este rezultatul? Romania a pierdut 5 miliarde de euro din bani europeni."

El sustine ca se cere arestarea sa pentru a-l forta sa devina denuntatorul lui Victor Ponta si ca de un an i se sugereaza sa faca acest denunt. "De ce vor capul lui Ponta? Pentru ca a refuzat sa faca anumite compromisuri. Pentru ca si-a facut datoria cu demnitate. Pentru ca astazi are o cota de popularitate mai mare decat puternicii zilei. Declar public astazi, aici, in fata dvs: nu am nimic de denuntat despre activitatea lui Victor Ponta. Aminteam despre dosarul sotiei presedintelui Iohannis. Am vazut-o cu totii pe sotia lui Liviu Dragnea inculpata pentru o fapta minora petrecuta acum 10 ani. Acuzatia grava era ca nu si-a sanctionat doua colege de birou care au intarziat la program. Am aflat o alta informatie secreta dintr-un dosar al procurorilor de la DNA Ploiesti. Se chinuie de trei luni sa-i faca un dosar si sotiei lui Victor Ponta in speranta ca vor fabrica inca un alt dosar acestei familii. Am informatia de pe site-ul comisarul.ro".

"Votul de astazi nu va insemna blocarea justitiei, ci respingerea ferma a unei practici abuzive - arestarea inaintea judecatii. Parlamentul Romaniei este supus unei presiuni uriase folosindu-se toate mijloacele politice, mediatice si juridice. Care este scopul presiunii? Este cel pe care multi dintre dvs il soptiti pe culoare, il soptiti in familii, il soptiti cu prietenii dvs - instaurarea fricii prin hartuire si folosirea arestarii ca instrument modern de tortura pentru a obtine noi denunturi. Toata societatea romaneasca pare astazi paralizata de frica", a mai sustinut Sebastian Ghita, in plenul Camerei Deputatilor.