Presedintele UNPR, Valeriu Steriu, a declarat marti, dupa ce sefa PNL, Alina Gorghiu, a anuntat initierea demersului de revocare din functie a presedintelui Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, impreuna cu UNPR-istii, ca nu a negociat cu nimeni in acest sens, scrie Agerpres.

"Noi hotaram in cadrul grupului nostru senatorial ce facem cu votul in cazul domnului senator Tariceanu. Noi nu am negociat nimic cu nimeni, in clipa de fata am avut o discutie cu colegii de la Senat pentru a analiza si noi aceasta propunere, pentru a avea un punct de vedere al nostru, al UNPR-ului. Analiza va continua dupa sedinta de plen comun si, in functie de tot ce ne iese in aceasta analiza vizavi de meritele pe care le-a avut domnul presedinte Tariceanu in conducerea Senatului, in primul rand fata de romani, vom avea un punct de vedere si vom vedea daca participam sau nu participam la acest demers", a precizat Steriu, la Palatul Parlamentului.

Intrebat cum comenteaza aprecierile lui Tariceanu la adresa lui, presedintele UNPR a spus: "Il consideram un domn, il consider in continuare, dar cred ca la ora actuala a trecut vremea unor aforisme sau a unor vorbe de butada. Cred ca Parlamentul se joaca pentru cetateni prin voturi si cred ca acesta este scopul pe care, cel putin noi la UNPR, ni-l propunem. Perioada aceasta cu vorbe grele aruncate intre parti nu cred ca face bine. Nici politicienilor, nici romanilor, nici in imaginea exterioara si nici in interior. As vrea sa vin cu un suflu nou in UNPR prin care, prin vorbe elegante si prin proiecte curate, proiecte pentru romani, sa putem arata ca si altfel se poate face politica, nu doar cu astfel de vorbe aruncate peste gard".

Anterior, intrebat ce parere are despre noua conducere a UNPR, Tariceanu afirmase, citat de Mediafax: "Exista o vorba romaneasca care spune asa, cum e turcul si pistolul. In varianta franceza, care-i mai aproape de o traducere buna romaneasca, ca sa inteleaga oricine, zice asa <>, adica asa stapan, asa servitor."