Clotilde Armand, reprezentanta Uniunii Salvati Bucuresti, si-a lansat candidatura marti candidatura la functia de primar al sectorului 1, anunta Agerpres. Clotilde Armand a declarat ca isi doreste sa administreze "in mod profesionist Primaria sectorului 1" si pentru aceasta este gata sa renunte la postul si la salariul de manager pe care le are in prezent in cadrul unui grup de firme.

Clotilde ArmandFoto: Uniunea Salvati Bucurestiul

"Nu vreau sa fac nimic spectaculos, nu este nevoie de nimic extraordinar, de autostrazi urbane, de telegondole sau sa mutam sediul primariei. Eu vreau doar sa administrez sectorul 1 in mod profesionist, pentru ca Bucurestiul este un oras care cu un pic de vointa politica poate sa devina una dintre capitalele cele mai agreabile din Europa, cu o calitate a vietii foarte buna de exemplu, mai buna chiar decat cea a Parisului", a declarat Clotilde Armand.

In opinia sa, Bucurestiul, comparativ cu alte capitale europene cu peste doua milioane de locuitori, are un atu foarte mare fiind "cel mai sigur dintre orasele din Europa": "Criminalitatea este redusa, iar locuitorii nu sunt violenti. Este deja un atu foarte bun. Dar noi vrem mai mult, vrem sa putem sa ne plimbam in siguranta pe trotuar, vrem ca orice persoana in varsta, orice copil care se duce la scoala, orice mama cu carucior sa poata circula pe trotuare fara sa fie nevoiti sa iasa pe carosabil. Vrem piste pentru biciclisti functionale, vrem ca lucrarile de constructii civile sau edilitare sa nu ne puna viata in pericol. Vrem un plan de consolidare a cladirilor cu risc seismic. Vrem sa fim in siguranta in orasul nostru."

Unul dintre proiectele prin care Clotilde Armand doreste sa ii convinga pe bucuresteni sa-i acorde increderea este "Litoralul Bucuresti": "Acest proiect este inceput de primarul Dem I. Dobrescu, a fost ideea regelui Carol, a fost finalizat in anii '60 si a fost, din pacate, distrus de neglijenta autoritatilor din ultimii ani. Acest proiect este perfect realizabil atata timp cat vom reface ceea ce a fost. Vrem sa recream acest spatiu de promenada, de plaja, acest spatiu verde si de apa care traverseaza orasul de la rasarit la apus. Este o comoara neexploatata", a declarat Clotilde Armand, care si-a lansat candidatura intr-un spatiu deschis, la intrarea dintre Lacul Grivita si Lacul Baneasa.

Nicusor Dan, presedintele Uniunii Salvati Bucurestiul si candidat la Primaria Capitalei, a afirmat ca Clotilde Armand este "un manager profesionist", care stie ce inseamna achizitiile publice, lucrarile de infrastructura si cunoaste foarte bine mediul de business al sectorului 1: "Este cineva care va fi in stare si sa faca achizitii publice, si sa faca lucrarile de infrastructura necesare, si sa fie un partener de discutii de la egal la egal cu mediul de business."

Clotilde Armand este manager, inginer cu studii la Massachussetts Institute of Technology si Ecole Centrale din Paris. S-a nascut in Franta, iar familia ei locuieste la Vichy, in regiunea istorica Bourbonnais.

"In total, am locuit in Bucuresti 12 ani. Am lipsit cand am mers cu sotul meu, pentru cariera lui si a mea, in Germania, Franta si SUA. Dupa doi ani in Franta, am revenit in 2013 si atunci ne-am hotarat sa ne stabilim definitiv aici, in Bucuresti", a spus Clotilde Armand.