Deputatul Sebastian Ghita a declarat luni ca de un an de zile "se doreste" sa faca denunturi impotriva fostului premier si coleg de partid Victor Ponta, dupa ce a fost audiat de Comisia Juridica a Camerei Deputatilor, in urma cererii procurorilor DNA de retinere si arestare a sa.

Alexandru Iacobescu, la un meci de baschet alaturi de Victor Ponta si Sebastian GhitaFoto: sorinamatei.blogspot.com

Sebastian Ghita nu a precizat explicit cine ar face aceste "presiuni", dar a acuzat atat procurorii, care ar da presei informatii confidentiale din dosare, cat si ziaristii, numind-o specific pe Sorina Matei. Acesta crede ca problemele sale cu justitia au inceput dupa ce PSD si Victor Ponta au pierdut alegerile prezidentiale, in 2014.

"Este o practica a procurorilor care spune ca atunci cand documentele ajung la Comisia Juridica, jurnalistilor sa li se ofere pe surse informatii", a spus e, inainte de a adauga: "Procurorii scot informatii din dosar si le dau jurnalistilor", in conditiile in care, spune el, "procurorul e dator prin lege sa isi protejeze informatia din dosar".

Acesta a acuzat-o pe ziarista Sorina Matei ca "si-a permis sa acuze colegii din Comisia Juridica ca nu pastreaza documentele".

"De data asta documentele erau sigilate si au ajuns la Sorina Matei prin procuror", a sustinut el.

In ceea ce priveste acuzatiile din dosarul DNA, Sebastian Ghita a sustinut ca procurorul Liviu Tudose s-a intalnit cu Victor Ponta "pentru a-i duce o invitatie la un concert al filarmonicii din Ploiesti" si unde urma sa cante fiica procurorului.

Acesta a pus din nou in discutie calitatea unui denuntator in acest caz, "un personaj cu 6 arestari, acuzat de trafic de droguri, proxenetism, impuscat, cu o relatie cu toate clanurile de interlopi" si care "isi denunta procurorul, care e inchisoare, si mafiotul se plimba si pune poze din New York si din Monaco".

In ceea ce priveste acuzatiile de santaj, Ghita a spus ca prezentat Comisiei Juridice "toate stirile din acea perioada, care sa demonstreze ca nu a existat niciun reportaj agresiv la adresa acelei firme".