Premierul Dacian Ciolos a afirmat marti ca nu se gandeste acum la o demitere a secretarului de stat pentru situatii de urgenta din Ministerul de Interne, Raed Arafat, si ca vrea de fapt ca sistemul de urgenta sa functioneze mai bine. "Am spus ca nu ma gandesc la o demitere sau la o numire in contextul asta. Eu vreau sa vad cum putem imbunatati sistemul in primul rand, pentru ca acolo nu e vorba doar de un om, e vorba de un sistem, cum functioneaza. Am cerut Corpului de control sa aiba discutii de clarificare si cu Ministerul de Interne si cu Ministerul Sanatatii, sa vedem ce date in plus avem fata de concluziile pe care le-a tras Corpul de control si, probabil, saptamana viitoare o sa am o discutie cu toata lumea ca sa vedem ce masuri de imbunatatire a sistemului putem lua pentru perioada urmatoare", a declarat primul ministru, inainte de a participa la bilantul ANAF pe anul 2015.

Dacian CiolosFoto: HotNews.ro

Dacian Ciolos a subliniat ca are discutii civilizate cu Raed Arafat si ca, la nivelul Guvernului, nu exista o stare de conflict, asa cum exista impresia.

"Toata lumea are impresia ca noi traim acolo in Guvern intr-un conflict permanent, sa dam afara oameni..., sa ii numim pe altii... (...) Eu am avut discutii tot timpul foarte civilizate cu domnul Arafat si inca o data cred ca cei care au responsabilitati in Guvern trebuie sa isi concentreze atentia pe ceea ce au de facut in Guvern si nu pe tot felul de astfel de dezbateri. Dezbaterile sunt foarte utile, dar deciziile se iau in institutii si institutiile trebuie sa isi asume responsabilitatea", a adaugat Dacian Ciolos.

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, a avut luni o intalnire cu seful Corpului de control al premierului, Valentin Mircea, pentru a-i prezenta acestuia din urma raportul DSU privind interventia de urgenta la clubul Colectiv, dupa ce un alt raport, al Corpului de control, arata ca interventia respectiva a fost lipsita de coordonare.