Presedintele PSD a declarat marti ca ordonanta de urgenta privind interceptarile nu trebuie sa fie respinsa, ci imbunatatita, el aratand ca presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, i-a prezentat propunerea sa in privinta acestei ordonante, de care a luat act "si atat", transmite Agerpres.

Tariceanu si DragneaFoto: Agerpres

"Nu cred ca trebuie respinsa (ordonanta privind interceptarile - n.r). Eu cred ca trebuie imbunatatita. In zilele urmatoare, noi o sa venim cu un punct de vedere articulat, dupa ce discutam cu oameni care se pricep, discutii pe care le-am inceput deja .Nu vrem sa vorbim sa ne aflam in treaba, este un subiect foarte important.Cu domnul Tariceanu am vorbit, mi-a prezentat initiativa dumnealui, am vorbit aseara, am luat act de ea si atat", a spus Dragnea, intrebat daca ordonanta privind interceptarile trebuie respinsa dupa cum a propus Calin Popescu-Tariceanu.

"Cred ca ar trebui sa avem si noi o abordare serioasa in ceea ce priveste discutia care se poarta de cateva luni de zile despre mecanismul de interceptari din Romania. Avem obligatia sa asiguram pentru statul roman capacitatea investigativa, sa nu fie stirbita absolut deloc, institutiile abilitate ale statului sa aiba posibilitatea sa protejeze cetatenii romani impotriva riscurilor teroriste, riscurilor generate de razboi hibrid, iar lupta impotriva coruptiei si impotriva infractionalitatii grave sa nu fie afectate. In acest context, criminalitatea economico-financiara, cibernetica, traficul de droguri, de persoane, marea coruptie trebuie sa fie introduse prin lege in zona riscurilor la securitatea nationala. Trebuie sa avem o abordare extrem de serioasa, fara patima, fara glume si cu foarte multa responsabilitate pentru ca eu, personal, si cred ca nimeni din Romania nu-si doreste sa vada soldati inarmati pe strada si vreau sa va spun, ca nespecialist, ca in momentul in care intr-o tara apar pe strada militari inarmati asta poate duce la concluzia ca este un fel de faliment al sistemului informativ", a mai spus Dragnea.

El a mai declarat ca de sapte - opt zile Romania a pierdut foarte mult acces la informatii de care avea nevoie. "Din momentul in care decizia Curtii Constitutionale a fost motivata a aparut un gol, nu ne ajuta pe niciunul dintre noi, pe majoritatea romanilor. Ca sa nu devina catastrofala, trebuie multa responsabilitate. Toti cei care avem acum puterea de decizie trebuie sa actionam in acest sens".

Mai mult, Dragnea a spus ca nu sustine motiunea simpla pe justitie initiata de partidul lui Tariceanu.

"Nu vedem care este finalitatea (motiunii simple -n.r.). Noi am hotarat sa nu ne jucam cu motiunea, nici simpla, nici de cenzura. Cand vom depune sau sustine o motiune simpla o sa avem un argument serios sau mai multe argumente serioase si o sa avem foarte limpede si finalitatea. Nu putem sa mai facem jocuri pur si simplu de imagine", a spus Dragnea, intrebat despre motiunea simpla anuntata de copresedintele ALDE Calin Popescu-Tariceanu.

ALDE a redactat un proiect de motiune simpla pe Justitie, intitulata "Drepturile si libertatile individuale nu sunt un lux", considerand ca atitudinea ministrului Raluca Pruna nu poate sa ramana nesanctionata, a anuntat luni copresedintele partidului Calin Popescu-Tariceanu.

"Il vom supune celorlalti colegi parlamentari pentru ca el sa fie depus si sa generam aceasta dezbatere pe un subiect care mie mi se pare ca este extrem de actual. Mie mi se pare ca atitudinea ministrului Justitiei nu poate sa ramana nesanctionata. O atitudine de desconsiderare a elementelor fundamentale care definesc statul de drept", a declarat Tariceanu, intr-o conferinta de presa.