Candidatul Uniunii Salvati Bucurestiul la Primaria Capitalei, Nicusor Dan, a declarat luni ca discutiile cu principalele partide politice, in perspectiva alegerilor locale din Bucuresti sunt inutile, ca reactie la declaratia Gabriela Firea, candidatul PSD la Primarie, potrivit careia acesta ar fi potrivit pentru functia de viceprimar in echipa sa. "In momentul acesta, nu vad la principalele partide politice, prin politica pe care o duc primarii lor, sa existe o vointa de a face politica altfel. De aceea, orice discutii cu aceste partide sunt inutile", a declarat Nicusor Dan pentru Mediafax.

Nicusor DanFoto: nicusordan.ro

In plus, Nicusor Dan considera ca reprezentantii partidelor policitice fac trimitere la el deoarece isi doresc sa isi atraga simpaia electoratului sau. "Este un electorat care ne simpatizeaza, este o forma de a-si atrage simpatia acestui electorat, dar nu cred ca va fi usor de sensibilizat", spune Nicusor Dan.

El a respins varianta de a accepta functia de viceprimar, in urma alegerilor din iunie 2016, prin negociere cu PSD: "Eu ma lupt pentru pozitia de primar general si nu o fac doar ca sa-mi pun in CV. Nu pentru acest lucru ne batem de peste 10 ani", a afirmat Nicusor Dan. El a adaugat ca nu se va complace intr-o functie decorativa de viceprimar, intrucat "atributiile viceprimarului sunt date de Consiliul general si, in consecinta, volatile, intrucat depind de majoritatea politica care se poate schimba oricand".