Ludovic Orban a discutat online cu cititorii HotNews.ro

de Dan Tapalaga     HotNews.ro
Luni, 21 martie 2016, 17:38 Actualitate | Politic


Ludovic Orban
Foto: HotNews.ro
Care sunt planurile si prioritatile liberalilor pentru Bucuresti? Ce vrea sa faca Ludovic Orban in Capitala daca va ajunge primar? Pe ce aliante se bazeaza liberalii in campania pentru locale? Mai spera la revenirea in doua tururi sau merg pe varianta alegerilor dintr-un singur tur? Candidatul PNL la primaria Capitalei, Ludovic Orban, a discutat online cu cititorii HotNews.ro.
 • Pune intrebari prin formularul de comentarii de la finalul articolului
 • Nu adresati mai mult de doua intrebari
 • Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care contin mai mult de doua intrebari, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

5792 vizualizari

 • PMB (Luni, 21 martie 2016, 17:48)

  un domn [utilizator]

  Buna Ziua
  PNL a abandonat Proclamatia de la Timisoara prin infiintarea USL, implicit prin participarea la Deranjul din vara 2012 - adica Demiterea lui Basescu; azi, martie 2016 ce credibilitate mai are PNL pentru cei care sunt electoratul de dreapta ? apropierea suspecta si nenecesara de Antena 3 apropie PNL de P$D, credeti ca veti convinge /sustine contrariul la 05.06.2016 privind alegerea primarului general in Bucuresti ?
  • raspuns (Vineri, 25 martie 2016, 12:45)

   Ludovic Orban [hotnews.ro] i-a raspuns lui un domn

   Sunt adversarul PSD de 25 de ani si in ce ma priveste nu am facut nici un compromis cu PSD.
 • Pentru un succes (Luni, 21 martie 2016, 17:57)

  bokila [anonim]

  Cum aveti de gand, domnule Orban, sa diminuati divizarea voturilor dreptei intre dumneavoastra, candidatul USB, candidatul M10 si candidatul PMP.
  Daca nu ar fi acest risc, nu as avea nicio emotie privind castigarea alegerilor. Este de sperat ca in cabina de vot, la votul intr-un singur tur, electorul inteligent va judeca daca e cazul sa arunce un vot pe un candidat care (chiar daca e preferat) nu are sanse reale sa castige si sa opteze pentru un vot util. Asta este o realitate, dar cred ca ar fi bine sa gasiti si alte solutii. Care ar fi acestea?
  • raspuns (Vineri, 25 martie 2016, 12:46)

   Ludovic Orban [hotnews.ro] i-a raspuns lui bokila

   Cred ca trebuie sprijinit candidatul de dreapta cel mai bine plasat.
 • Sos. Bucureşti-Măgurele & catedrala (Luni, 21 martie 2016, 18:15)

  e-Miron [utilizator]

  D-le Orban, felicitări pentru participare.

  1. Vă adresez o întrebare pe care am adresat-o şi d-lui Sava la o discuţie online similară şi la care nu a avut timpul necesar sau bunăvoinţa să răspundă. Aşadar:
  În curând se va finaliza super-laserul de la Măgurele. Din păcate situaţia şos. Bucureşti-Măgurele este departe de a fi "laser". Nu ştiu dacă aţi ajuns în ultimii ani pe acolo, dar vă recomand să o faceţi. Deşi pe raza oraşului Măgurele şoseaua a fost de mult reabilitată şi extinsă la 4 benzi, pe raza Bucureştiului este un dezastru. Adică o sumă de plombe, gropi, cratere, văi, şanţuri şi alte forme de relief. Asta datorită unor lucrări edilitare întinse pe ani de zile, care nu s-au finalizat cu aducerea carosabilului la starea iniţială, ci cu cârpeli. Fundaţia drumului a fost incorect sau deloc refăcută şi se surpă periodic pe suprafeţe întinse. Mai mult, ani de zile s-a lucrat pentru canalizare, dar după aceste lucrări şoseaua nu are sistem de preluare a apelor pluviale. Adică să bagi canalizare, dar nu şi pentru strada pe care o faci praf....?? Ploile în zonă sunt o experienţă interesantă, ar trebui să încercaţi, nici nu ştiţi care dintre formele de relief descrise mai sus se ascunde sub bălţile uriaşe care se formează! Cu laserul intrăm în lumea selectă, cu drumul spre el ce facem? Facem? Faceţi?

  2. Credeţi că electoratul de dreapta, care se presupune că v-ar vota, este de acord cu redirecţionarea de fonduri de la bugetul local spre catedrala ştiţi dvs. care? Vă spun cinstit că prezenţa mea şi a multora ca mine la vot depinde răspunsul la această întrebare.

  Vă mulţumesc.
  • raspuns (Vineri, 25 martie 2016, 12:47)

   Ludovic Orban [hotnews.ro] i-a raspuns lui e-Miron

   Voi introduce ca obiectiv de investitii modernizarea soselei Bucuresti - Magurele.
  • raspuns 2 (Vineri, 25 martie 2016, 12:48)

   Ludovic Orban [hotnews.ro] i-a raspuns lui e-Miron

   Am declarat ca aceasta catedrala trebuie terminata pana la aniversarea centenarului Unirii, ca o recunoastere a rolului fundamental jucat de biserica in realizarea unitatii nationale.
 • 2 intrebari (Luni, 21 martie 2016, 19:20)

  R.Stoian [utilizator]

  1. Ce va diferentiaza de ceilalti candidati ? Astept un raspuns pertinent, nu clisee populiste.

  2. Poporul cere politicieni "altfel", care sa munceasca in folosul societatii, nu sa fure de la ea? Va considerati un politician "altfel" tinand cont ca faceti parte dintr-un partid care practica din ce in ce mai des si evident, cea mai veche meserie din lume ?

  P.S. Votul me va merge oricum catre Nicusor Dan. Un candidat, ca dvs. care sustine BOR si merge frecvent in studiourile L3 nu va avea niciodata votul meu.
  • raspuns (Vineri, 25 martie 2016, 12:51)

   Ludovic Orban [hotnews.ro] i-a raspuns lui R.Stoian

   1. Expertiza, experienta in administratie, cunoasterea in amanunt a problemelor Bucurestiului, solutiile pe care le am pentru rezolvarea acestor probleme, cinstea, corectitudinea si seriozitatea.

   2. Sunt membru al PNL, chiar sunt mandru ca sunt membru al acestui partid istoric. Cu toate astea, sunt independent in actiunea politica si administrativa, independent de orice mafie, clan, gasca, cooperativa sau grup de putere ocult. Intotdeauna am spus ce gandesc si am facut ce am crezut ca este bine chiar si atunci cand majoritatea din partid nu a fost pe pozitia mea.
 • consolidari (Luni, 21 martie 2016, 20:22)

  andrei_2013 [utilizator]

  In momentul de fata o mare parte din blocurile rezidentiale, si nu vorbesc de cele cu bulina; au structura de rezistena afectata de diversele amenajari facute de catre locatari, darmari de pereti/ grinzi/ stalpi de rezistenta.

  Aveti vre-un plan in care sa verificati toate blocurile din Bucuresti si sa luati masurile necesare de consolidare ?

  Aveti de gand sa propuneti modificare legislatiei prin care proprietarul/echip de muncitori sa faca puscarie pentru orice incercare de modificari ale structuril e rezistanta a oricarei contstructii, pe modelul din Chile de exemplu ?
  Consider aspectele de mai sus de o importanta mult mai mare decat programul de reabilitare termica.

  Multumesc.
  • raspuns (Vineri, 25 martie 2016, 12:53)

   Ludovic Orban [hotnews.ro] i-a raspuns lui andrei_2013

   In afara consolidarii blocurilor aflate in gradul 1 de risc seismic voi incerca sa conving asociatiile de proprietari sa solicite expertizarea blocurilor in care locuiesc pentru a verifica daca sunt expuse sau nu riscului seismic. Din pacate, astazi multe asociatii nu solicita expertizarea (care e gratuita) fie pentru ca nu ar beneficia de reabilitarea termica in cazul incadrarii, fie pentru ca valoarea apartamentelor scade in aceeasi situatie. Voi incerca sa-i conving ca-i mai importanta viata lor decat aceste avantaje.
 • Catedrala (Luni, 21 martie 2016, 20:24)

  lolosaurus [utilizator]

  1. Ati dat ca argument pentru catedrala alte mari orase. Diferenta e ca acele catedrale sunt cladiri istorice, facute prin conceptiile (adesea teocrate), tehnica si arta acelor vremuri. Catedrala Mantuirii este un colos "artificial" construit in secolul 21, intr-o tara laica, cu ajutorul inclusiv al banilor publici. Nu este putin extravagant sau populist?

  2. Nu ar fi normal ca cei care doresc sa se construiasca aceasta catedrala sa vina sa doneze, iar cei care nu doresc sa nu li se ia din bani pentru asta?
  Credinta e ceva personal, nu tine de finantari, de profit, nici macar nu va fi administrata cladirea de statul roman sau primarie, ci de o institutie cu incredere care se prabuseste undeva spre 50%.
  • raspuns (Vineri, 25 martie 2016, 12:57)

   Ludovic Orban [hotnews.ro] i-a raspuns lui lolosaurus

   Proiectul Catedralei dateaza inca din 1886. Dupa primul razboi, odata cu alegerea primului patriarh Miron Cristea, proiectul a fost reluat, iar in planul de urbanism al Bucurestiului din 1935 a fost prevazut inclusiv amplasamentul acestei catedrale patriarhale. Sunt de acord ca finantarea trebuie asigurata in primul rand de biserica si de credinciosi. Pe de alta parte, este un proiect inceput, aflat intr-un stadiu avansat care trebuie finalizat. Zona in care este amplasat alaturi de Palatul Parlamentului poate sa devina un centru de atractie al Bucurestiului.
 • Ceva notabil in activitatea dvs.profesionala ? (Luni, 21 martie 2016, 20:52)

  Plagarus [utilizator]

  Macar care au fost "urmele " politice ?
  1.perioada de consilier in Consiliul Local al Sectorului 3 Bucureşti pentru mandatul 1992-1996 şi în Consiliul Local al Sectorului 1 pentru mandatul 1996-2000, din care ati demisionat după numai un an ?! ;
  2.intermezzoul de viceprimar al Capitalei în perioada iulie 2004 – aprilie 2007 ( jupan in Administraţia Fondului Imobiliar (AFI) a municipalităţii şi rezolvarea retrocedărilor pe Legea 10 ) ? ;
  3.din 5 aprilie 2007 şi până în 22 decembrie 2008, ministru al Transporturilor.(absorbţie zero de fonduri europene, studii de fezabilitate cu duiumul şi investiţii – la pământ: numai 5 kilometri de autostradă cinstruiti ) ?!
  • raspuns (Vineri, 25 martie 2016, 13:02)

   Ludovic Orban [hotnews.ro] i-a raspuns lui Plagarus

   1. Am asigurat legalitatea in domeniul constructiilor ca membru in Comisia de urbanism.

   2. Ca viceprimar am coordonat RATB-ul, achizitia de autobuze si de troleibuze noi fiind facuta in mandatul meu. De asemenea, faptul ca pensionarii au dreptul de a circula gratuit pe mijloacele de transport in comun mi se datoreaza si mie, care am initiat proiectul de hotarare.

   3. Va spun numai cateva proiecte legate de Bucuresti: largirea la patru benzi a centurii Bucurestiului, intre DN7 si DN2. Largirea DN1 la sase benzi si pasajele. Reluarea investitiilor la metrou, finalizarea tronsonului Nicolae Grigorescu, autostrada soarelui, tronsonul Piata Chibrit - Laromet si procedurile de lansare a tronsonului Drumul Taberei.
 • calcule (Luni, 21 martie 2016, 21:25)

  cvi [utilizator]

  Cand ati incercat trucul cu banii pentru catedrala ati luat in calcul si faptul ca nr. voturilor pierdute poate fi mai mare decat cel al voturilor castigate?
  In cazul unei prezente scazute (datorata lehamitei...) veti avea de castigat de pe urma acestei declaratii. Dar daca se mobilizeaza electoratul de dreapta (sanse mai mici), pot sa va spun ca ati mizat pe un cal schiop.
  Nu am nici o intrebare la modul real. Sunt doar curios daca rationamentul dumneavoastra este diferit mult de ceea ce vedem noi, din exterior.
  • raspuns (Vineri, 25 martie 2016, 13:02)

   Ludovic Orban [hotnews.ro] i-a raspuns lui cvi

   Nu am facut nici un calcul. Am spus doar o opinie.
 • 2 intrebari (Luni, 21 martie 2016, 21:42)

  axismundi [utilizator]

  Buna ziua. Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari:

  1. Sustineti ridicarea masinilor parcate neregulamentar si eliberarea trotuarelor de masinile parcate? Evident, corelata cu demararea constructiei masive de parcari in cartierele-dormitor, nu numai in centru. Dar intrebarea este, totusi, una de principiu: daca sustineti sincer aceasta idee.

  2. Ce solutii aveti pe termen scurt, mediu si lung pentru imbunatatirea serviciului prestat de RATB astfel incat sa devina o alternativa reala si viabila pentru cei care folosesc masina personala in ziua de azi?

  Multumesc.
  • raspuns (Vineri, 25 martie 2016, 13:05)

   Ludovic Orban [hotnews.ro] i-a raspuns lui axismundi

   1. Da.

   2. Modernizarea parcului de mijloace de transport, in special autobuze si tramvaie, asigurarea benzii dedicate RATB pentru a asigura fluenta si respectarea programului de sosire in statii.
 • Norme minime de trai si drepturile omului (Luni, 21 martie 2016, 22:13)

  Gelu Menu [anonim]

  Subiect:
  Blocurile de locuinte au aparut ca o necesitate de a uni spatiile libere mici pentru a putea avea o gradina, mic parc, etc in care copii sa se poata juca si maturii sa se poata plimba, socializa, etc. De exemplu, inloc de 50 de case fiecare cu o curte mica de 100mp, in urma construirii unui bloc se putea obtine o curte mare de 50m x 100m in care sa poata fi plantati cativa copaci, gazon, niste banci si un mic loc de joaca cu balansoare si leagane. Bineinteles ca un balansoar/leagan si 2-3 copaci ar fi incaput si in fiecare curte de 100mp, doar ca n-ar mai fi ramas loc de plimbat, joaca, socializat, etc. Astfel ca au fost stabilite niste norme minimale de trai la inceputul secolului 20, care presupun ca daca se opteaza pentru cladiri cu inaltimi mari, atunci spatiul din jurul fiecarui bloc sa fie pastrat proportional cu numarul de locuitori din acel bloc: astfel sa fie plantati langa bloc minim 2 copaci pentru fiecare locuitor din acel bloc, cate o banca la fiecare 10-20 locuitori, etc. Asta presupunea ca daca se respecta drepturile omului si un minim respect pentru viata cetateanului beneficiile nu exista pentru dezvoltator daca decide sa se dezvolte pe verticala, ci mult mai importante devin infrastructura de transport rutier si calitatea transportului in comun. Aceste principii simple si felul in care au fost ele aplicate de diverse tari/orase, etc, explica diferentele intre felul in care arata astazi dupa peste 100 de ani diferitele capitale ale lumii. Astfel incat cele mai liberale tari din lume, SUA si Marea Britanie sunt dezvoltate pe orizontala in cartierele de locuinte, fiind dezvoltata pe verticala doar in zonele office/industriale.

  Intrebare:
  - Cum se impaca in "PNL"-ul romanesc doctrina liberala reala, adevarata, care e nascuta din respectul cetatanului cu interesul "economic" al unora in detrimentul cetatenilor dovedind o lipsa de respect pentru om si viata sa, similara cu cea a unui catun din India sau trib canibal ?
  Multumesc.
  • raspuns (Vineri, 25 martie 2016, 13:07)

   Ludovic Orban [hotnews.ro] i-a raspuns lui Gelu Menu

   intodeauna am respectat cetateanul si nu am favorizat nici un interes economic nelegitim sau nelegal
 • intrebare (Luni, 21 martie 2016, 22:29)

  Nick85 [utilizator]

  In cazul in care alegerile vor fi dintr-un singur tur, luati in considerare retragerea si sustinerea lui Nicusor Dan?
  Stiti dumneavoastra, noi nu prea o vrem pe doamna Firea...
  • raspuns (Vineri, 25 martie 2016, 13:08)

   Ludovic Orban [hotnews.ro] i-a raspuns lui Nick85

   E cam greu sa-i ceri unui candidat care are peste 30% intentie de vot sa renunte in favoarea unui candidat care are o intentie de vot mult mai mica.
 • Incalzire globala (Luni, 21 martie 2016, 22:51)

  Gina Gorgan [anonim]

  Intrebare directa:

  Avand in vedere tendintele de incalzire globala indiscutabile, dovedite stiintific, (chiar daca ocazional putem avea o vara mai normala, tendinta generala se mentine accelerat), cum vedeti mai bine folosirea putinelor terenuri virane libere din Bucuresti, gen "Esplanada-Nerva Traian" ?

  Multumesc.
  • raspuns (Vineri, 25 martie 2016, 13:09)

   Ludovic Orban [hotnews.ro] i-a raspuns lui Gina Gorgan

   Sunt un sustinator al dezvoltarii de noi parcuri si zone verzi. Va dau un exemplu: sustin realizarea Parcului National in zona lacului Vacaresti.
 • De ce dvs si nu fratele dvs ? (Luni, 21 martie 2016, 23:12)

  ana-pat [utilizator]

  Dle. Orban , de ce nu il lasati pe fratele dvs. sa candideze ? E un functonar profesionist si are credibilitate. Sunt convins ca ar avea sanse reale la PMB. Dvs. nu ! Sondajele PNL sunt facute pe bune ?Greu de crezut .
  • raspuns (Vineri, 25 martie 2016, 13:10)

   Ludovic Orban [hotnews.ro] i-a raspuns lui ana-pat

   Sunt convins ca fratele meu ma sustine. De aceea, cred ca cine-l apreciaza pe Leonard, poate sa voteze linistit cu mine.
 • Sperand in raspunsuri la obiect, iata, intrebarile (Marţi, 22 martie 2016, 0:10)

  Susufler0 [utilizator]

  1. Intre a fi invins de Nicusor Dan si a pierde alegerile in fata candidatei PSD, ce a-ti alege ? (V-as ruga sa raspundeti luand in considerare aceasta ipoteza, fara a fugi de intrebare prin raspunsuri gen : "Eu am sa castig alegerile").

  2. In afara membrilor de partid si a simpatizantilor PNL, care se presupune ca va vor vota neconditionat, pe cine credeti ca veti convinge sa va voteze astfel incat sa aveti sanse la castigarea Primariei ?

  Va multumesc .
  • raspuns (Vineri, 25 martie 2016, 13:12)

   Ludovic Orban [hotnews.ro] i-a raspuns lui Susufler0

   1. Cu siguranta nu voi pierde alegerile in fata candidatului PSD.

   2. Ii reprezint pe toti alegatorii din dreapta spectrului politic si cred ca ii reprezint pe toti locuitorii Bucurestiului care vor o schimbare profunda in modul in care este administrat Bucurestiul.
 • Un primar pentru cetateni, nu pentru partid. (Marţi, 22 martie 2016, 0:26)

  bigbrother [utilizator]

  Ma astept ca viitorul primar sa fie un primar pentru cetateni, cineva care pune in prim plan cetateanul si interesele orasului versus buzunarul propriu si interesele prietenilor si ale partidului. Este unul din motivele pentru care in acest moemnt tind catre candidatii independenti, care nu au mai fost in politica pana acum. Observati ca spun lucrurilor pe nume si ma astept sa faceti la fel.

  Tinand cont ca in Romania partidele si candidatii uita imediat dupa alegeri ce au promis, va adresez urmatoarele intrebari:

  1. Daca veti fi ales si nu veti respecta promisiunile electorale, va veti da demisia de onoare in primul an? Fara scuze, fara falsa rusine, stiti foarte bine in ce va bagati: veti face asta? Va intreb pentru ca mi s-a luat sa tot astept patru ani din viata sperand ca poate de acum incolo va fi mai bine..si niciodata nu e. Mai rau, da. Mai bine, nu.

  2. Cum veti contracara oferta PSD care va fi cu siguranta foarte tentanta pentru multi cetateni? Va rog fara sloganuri si declaratii populiste, incercati sa-mi raspundeti ca unui om nu ca unui votant.

  Multumesc
  • raspuns (Vineri, 25 martie 2016, 13:15)

   Ludovic Orban [hotnews.ro] i-a raspuns lui bigbrother

   1. Nu voi avea motive sa-mi dau demisia pentru ca ma voi tine de cuvant.

   2. PSD nu are nici o oferta pentru Bucuresteni, a aratat in ultimii opt ani ca nu a avut de oferit mai nimic. Nici nu vreau sa ma raportez la PSD. Prin programul meu si prin solutiile acestuia, voi incerca sa-i conving pe cetatenii Bucurestiului ca este in interesul lor sa devin primar.
 • intrebare (Marţi, 22 martie 2016, 3:30)

  zheng he [anonim]

  1. Ati fost viceprimar. Cu ce ati schimbat viata orasului ? Aveti vreo realizare cu care va mandriti in aceasta calitate? De ce v-am mai da o a treia sansa (numar si esecul din 2008) ?
  2. Ce masuri concrete veti lua pentru cresterea transparentei, incetarea acordarii discretionare a contractelor publice, reducerea birocratiei si a coruptiei la nivel local? Ati auzit de Open Government? Cum ati implementa masuri OG la primaria capitalei?
  • raspuns (Vineri, 25 martie 2016, 13:17)

   Ludovic Orban [hotnews.ro] i-a raspuns lui zheng he

   1.Vedeti raspunsul mai sus.

   2..Transparenta totala, atat pentru aparatul primariei cat si pentru toate entitatile subordonate. Postarea pe site a tuturor informatiilor (inclusiv documentatii de licitatii, situatii de lucrari, ordine de plata, etc), astfel incat sa fie accesibile pentru orice cetatean. De asemenea voi informatiza toate entitatile legate de primaria capitalei astfel incat cetateanul sa nu mai fie nevoit sa stea la coada la ghisee si sa poata sa aplice pentru orice problema de pe computerul personal.
 • Oamenii politici sunt mai buni decat specialistii? (Marţi, 22 martie 2016, 8:30)

  zzztop [utilizator]

  De ce in Romania oamenii politici au mult mai putine realizari profesionale decat media angajatilor in multe domenii o mare parte din domeniul privat?

  Si ca urmare logica:
  Daca avem pe Nicusor Dan, matematician cu performante internationale care de 10 ani s-a dedicat Bucurestiului si se lupta cu interesele imobiliare si reuseste prin zeci de procese castigate cu primariile sa salveze parcuri, cladiri istorice, de ce partidele politice nu-l sustin si propun in schimb candidati politicieni?
  • raspuns (Vineri, 25 martie 2016, 13:19)

   Ludovic Orban [hotnews.ro] i-a raspuns lui zzztop

   In momentul in care si-a infiintat partid, si dl Nicusor Dan este un om politic, ca si mine. In ce ma priveste, chiar daca sunt membru al unui partid, activitatea mea din ultimii ani a fost publica si nu cred ca reprezinta un dezavantaj ci mai degraba un avantaj.
 • idee :) (Marţi, 22 martie 2016, 8:53)

  usl [anonim]

  Cred ca stiti si dumneavostra. Cel mai bun lucru pe care-l puteti face este sa divizati electoratul USL, sa mai luati voturi din cele ale doamnei Firea, facand astfel loc unor candidati viabili. Asa ca, eu va incurajez sa mergeti la emisiuni A3, sa promiteti bani pentru catedrale si chiar ati putea sa organizati un Revelion (mai devreme). Succes!
 • Intrebare (Marţi, 22 martie 2016, 9:43)

  Serban [anonim]

  Care sunt solutiile pe care le propuneti pentru a creste mobilitatea urbana?
  • raspuns (Vineri, 25 martie 2016, 13:21)

   Ludovic Orban [hotnews.ro] i-a raspuns lui Serban

   Cresterea calitatii transportului public, realizarea de piste de biciclete, investitii pentru imbunatatirea traficului.
 • praful de Bucuresti (Marţi, 22 martie 2016, 9:57)

  21unas [utilizator]

  Cum intentionati sa imbunatiti calitatea aerului din Bucuresti? Avem cea mai poluata capitala din Europa si cu totii suntem otraviti incet si sigur de praful omniprezent.
  • raspuns (Vineri, 25 martie 2016, 13:23)

   Ludovic Orban [hotnews.ro] i-a raspuns lui 21unas

   Centura verde a Capitalei, respectarea regulilor in organizarea santierelor, obligatia plantarii de gazon pe toate terenurile virane indiferent de proprietar, obligarea administratiei strazilor si a primariilor de sector sa puna gazon pe toate zonele aflate in administrare.
 • caterala (Marţi, 22 martie 2016, 10:16)

  Alexandru [anonim]

  Domnule Orban,
  Stiti ca Sagrada Familia (o adevarata opera de arta, nu un kitsch monstruos cum este asa-numita catedrala a mantuirii neamului) se construieste exclusiv cu banii bisericii si cu cei proveniti din donatii benevole ale celor care isi doresc ca aceasta catedrala sa fie construita? De ce nu se poate ca si la noi sa contribuie financiar la constructie doar BOR si cei care doneaza benevol, fara a implica fonduri publice, fie ele locale sau centrale? Daca in Spania se poate, la noi de ce nu?
  Ati spus ca nu credeti ca veti pierde voturi din cauza ca sustineti acest proiect. Va asigur ca, sustinand finantarea din bugetul local, ati pierdut cel putin unul. Sper sa va razganditi si sa ma ajutati sa ma razgandesc si eu in privinta votului.
  • raspuns (Vineri, 25 martie 2016, 13:24)

   Ludovic Orban [hotnews.ro] i-a raspuns lui Alexandru

   Nu voi da nici mai mult, nici mai putin decat au dat toti predecesorii mei.
 • Întrebări (Marţi, 22 martie 2016, 10:17)

  Valentin [anonim]

  1. În cazul în care veţi ajunge primar veţi continua actualul program de eutanasiere a maidanezilor sau ne veţi reîntoarce la vremurile glorioase când fiecare străduţă avea câte o haită de câini arondată?

  2. Cum priviţi dumeavoastră propunerea hipsterilor agresivi de a se închide centrul oraşului pentru traficul auto şi de a ne obliga pe toţi să mergem cu bicicleta sau troleibuzul?
  • raspuns (Vineri, 25 martie 2016, 13:26)

   Ludovic Orban [hotnews.ro] i-a raspuns lui Valentin

   1. Nu sunt de acord cu uciderea cainilor. Exista alte solutii, sterilizare, adoptie de catre persoane fizice si juridice, adoptie la distanta, viata in adaposturi de caini.

   2. Nu cunosc intreaga suprafata din centru pe care vor sa o transforme in zona pietonala. Cred ca actuala zona pietonala poate fi extinsa, dar numai in baza unor studii urbanistice si de trafic foarte serioase.
 • Cartier Henri Coanda (Marţi, 22 martie 2016, 10:46)

  dinica [utilizator]

  Buna Ziua,

  Care este pozitia Dumneavoastra privind definitivarea Cartierului Henri Coanda?
  Sunt 12 ani de cand am platit contravaloarea casei si nu am obtinut nimic. Nu vorbim ca banii investiti altfel ne-ar fi adus profit, dar nici macar dobanda n-am avut. Acum se pare ca exista o mare problema cu trecerea suprafetei drumurilor din Voluntari in Bucuresti, mai ales pentru ca nimeni nu-si asuma resposabilitatea. Am ajuns si cu nervii si cu finantele la pamant. A fost un proiect al statului asumat de primarie, se pare ca suntem pedepsiti. Este cumva o actiune a investitorilor imobiliari, care nu vor finalizarea unui cartier cu preturi decente si dotari adecvate, pentru ca le e frica de acest exemplu?
  • raspuns (Vineri, 25 martie 2016, 13:27)

   Ludovic Orban [hotnews.ro] i-a raspuns lui dinica

   Primaria a prevazut in buget sume pentru realizarea retelelor urbane necesare in cartierul Henri Coanda si voi duce la bun sfarsit aceste proiecte.
 • Politika si Primaria (Marţi, 22 martie 2016, 11:37)

  doktor [anonim]

  In mod normal primarul si institutia primariei trebuie sa se convearga ca si masuri spre dorintelele locuitorilor din oras/comuna ! Cu alte cuvinte primarul ar trebui sa se "desparta" de doctrina de partid (daca exista asa ceva), sa fie apolitic, sau sa fie totdeauna "apropiat" de formatiunea care guverneaza (cum de altfel fac multi primari).
  Intrebare: cum vedeti ingerinta "politicului" in gestionarea treburilor obstii?
  Daca se poate, si a doua intrebare: ce anume este "politica" si "politicianul" in Romania , nu ce ar trebui sa fie!
  • raspuns (Vineri, 25 martie 2016, 13:28)

   Ludovic Orban [hotnews.ro] i-a raspuns lui doktor

   Odata ajuns primar, voi respecta vointa cetatenilor si nu ordinele primite de la partid.
 • Intrebare aplicare lege (Marţi, 22 martie 2016, 14:06)

  dj [utilizator]

  In acest moment orasul Bucuresti este curat si sigur, haitele de maidanezi de pe strazi au disparut. Ca primar cum veti aplica legilsatia in vigoare (OUG 155/2001, legea 258/2013, legea lui Ionut, impreuna cu normele ei de aplicare) tinand cont de faptul ca ati votat impotriva acestei legi, similara legilor din toate statele civilizate (UK, SUA, Elvetia, Franta, Spania etc)?
  Cum putem avea incredere ca, daca veti ajunge primar, Bucurestiul nu va fi din nou plin de haite de maidanezi si nu vor ajunge iar sa fie mii de copii muscati anual, zeci de mii de oameni muscati, si poate cativa chiar ucisi de maidanezi, ca inainte de aplicarea acestor legi?
 • Caini fara stapan (Marţi, 22 martie 2016, 15:39)

  Mihai [anonim]

  Cum ati fi gestionat in conditiile actualei legislatii in domeniu problema celor 65 000 de maidanezi aflati pe strazile Bucurestiului in septembrie 2013, tinand cont ca dumneavoastra nu ati votat Legea 258/2013 care da posibilitatea eutanasierii maidanezilor dupa 14 zile lucratoare?
 • Relatia cu Emil Boc (Vineri, 25 martie 2016, 9:43)

  Mihai [anonim]

  Candidatul PNL Cluj la Primaria Cluj-Napoca, Emil Boc, a spus intr-o sedinta de partid ca nu are niciun program electoral. Dumneavoastra aveti program electoral?
  • raspuns (Vineri, 25 martie 2016, 13:29)

   Ludovic Orban [hotnews.ro] i-a raspuns lui Mihai

   Nu am un program electoral, ci un program de guvernare al Bucurestiului. Si o viziune de dezvoltare a Capitalei.
 • Proiectele cu finantare europeana (Vineri, 25 martie 2016, 9:53)

  Catalin [anonim]

  Domnule Orban,
  Primarul interimar Sava face parte din acelasi partid ca si dumneavoastra. Privesc cu stupefactie cum este trecuta sub tacere (media, societate civila, politic, etc) situatia proiectelor finantate din fonduri UE pentru Bucuresti. Din punctul meu de vedere este o adevarata crima ce s-a intamplat la acest capitol. Consider ca se impune urgent o analiza care sa fie prezentata public. Locuitorii capitalei trebuie sa stie cati bani s-au pierdut, care sunt costurile pe care municipalitatea le va platii pentru proiectele nefinalizate la timp si cine este responsabil. Cred ca o analiza comparativa cu alte orase din Romania poate fi interesanta, avand in vedere situatia dezastruoasa de la nivelul Capitalei. De asemenea sunt convins ca situatia proiectelor gestionate de Primaria Bucuresti este mult mai proasta decat situatia absortiei la nivel national.
 • Gabi Firea (Vineri, 25 martie 2016, 10:00)

  Daniela [anonim]

  Domnule Orban,

  Gabriela Firea a declarat in cel putin doua interviuri ca aveti o relatie de prietenie si ca vrea ca dupa aceasta campanie sa va puteti privi in ochi in continuare, a vorbit chiar de o campanie "eleganta". Sunteti de acord? Cum aveti de gand sa abordati campania si aceasta relatie cu contracandidata dvs.?

  Multumesc.
 • moschee in bld expozitiei din Bucuresti (Vineri, 25 martie 2016, 10:05)

  Gheorghe [anonim]

  Buna ziua,

  Ce actiuni veti lua pentru a nu se construi in Bucuresti o moschee in bld. Expozitiei?


  Credeti ca in aceea locatie ar fi mai indicat un parc sportiv sau un spital?

  Multumesc
  • raspuns (Vineri, 25 martie 2016, 13:30)

   Ludovic Orban [hotnews.ro] i-a raspuns lui Gheorghe

   Nu voi initia plan de urbanism zonal si nu voi autoriza aceasta constructie.
 • intrebari pentru Dl Primar Orban ! (Vineri, 25 martie 2016, 10:49)

  andreesanu [utilizator]

  De ce PNL a pus in postul de primar general al capitalei o nulitate ca SAVA ?.
  Cand aveti de gand sa terminati primul inel din centura Bucurestiului ?
  Aveti de gind sa faceti metrou pina la Aeroport Otopeni
  pina la sfirsitul mandatului ?
  A cui este responsabilitatea amenajarii si administrarii zonei Vitan Birzesti -intrare Popesti Leordeni ?
  Anveloparea blocurilor pentru cresterea eficientei energetice cu bani europeni se va face transparent ? sau dupa ureche ??? ,cum v-a fi organizata ?
  Va multumesc,sper ca sa va terminati mandatul cu capul sus !!
  • raspuns (Vineri, 25 martie 2016, 13:32)

   Ludovic Orban [hotnews.ro] i-a raspuns lui andreesanu

   1. Domnul Sava nu este o nulitate.
   2. Centura Bucurestiului este administrata de ministerul transporturilor. Cat am fost ministru, am largit la patru benzi trei tronsoane, dupa ce am plecat nu s-a mai largit nici macar un metru.
   3.Investitia nu este a primariei Capitalei, dar sustin legatura Aeroport-metrou.
  • raspuns 2 (Vineri, 25 martie 2016, 13:33)

   Ludovic Orban [hotnews.ro] i-a raspuns lui andreesanu

   Anveloparea cu finantare europeana va mari rigoarea cheltuirii banilor publici.
 • 2 intrebari : (Vineri, 25 martie 2016, 10:55)

  Val [anonim]

  1. In eventualitatea ca veti fi ales, aprobati inceperea pe teritoriul Bucurestiului a lucrarilor de constructie a mega-moscheii promise pe rand de dnii Ponta si Johannis stiind bine ca populatia Bucurestiului este IMPOTRIVA ?

  2. Cum ma convingeti pe mine, simplu elector, de seriozitatea, onestitatea si buna dumneavoastra intentie si nu oportunismul acestei candidaturi cand in memoria mea raman, printre altele, "succesele" dumneavoastra la Ministerul Transporturilor si fuga de la locul accidentului ? Candideaza un alt Ludovic Orban decat cel pe care l-am cunoscut pana acum ?

  Multumesc !
  • raspuns (Vineri, 25 martie 2016, 13:34)

   Ludovic Orban [hotnews.ro] i-a raspuns lui Val

   1. Nu, nu voi autoriza.

   2. Nu am fugit de la nici un accident iar filmul difuzat de toate televiziunile arata cu certitudine acest lucru. Cred ca nu ma cunoasteti.
 • Despre siguranta cetateanului (Vineri, 25 martie 2016, 11:30)

  Adri70 [utilizator]

  Buna ziua. As fi bucuros daca ati constata, macar, ca siguranta cetateanului este "la pamant" in aceasta "capitala europeana". Politia comunitara este ca si inexistenta. Golanii fac, practic, legea in cartiere si in parcuri... daca li se atrage atentia sa nu mai arunce cutia de bere pe jos, baga cutitul in noi (cunoasteti, probabil, cazul...). Nu poti merge cu copilul pe trotuar fara ca acesta sa-i auda pe golanii pe langa care treci cum isi "baga organele" in toate... cu greu mai poti gasi o banca intr-un parc, fara sa aiba si gramada de coji de seminte in fata... de asemenea, zgomot de manele, tevi de esapament modificate ca sa "se auda" etc, la tot pasul... INTREBARE: aveti in plan si o reforma a acestei institutii care ar trebui sa asigure linistea si ordinea in spatiul public? Aveti vreun plan prin care sa eliminati indolenta agentilor de politie?
  • raspuns (Vineri, 25 martie 2016, 13:34)

   Ludovic Orban [hotnews.ro] i-a raspuns lui Adri70

   Voi reforma din temelii Politia Municipala.
 • Candidat la primaria sectorului 2 (Vineri, 25 martie 2016, 11:42)

  DecePopescule [utilizator]

  De ce PNL sustine la primaria sectorului 2 candidatul Dan Cristian Popescu?
  Printre argumente sunt potentialul de crestere. Cum poate un candidat care-si face campanie de 8 ani de zile sa aiba un potential de crestere?
 • Cainii cu stapan (Vineri, 25 martie 2016, 11:44)

  Radu Popescu [anonim]

  Buna ziua,
  Ca iubitor de caini, va intreb cum aveti de gand sa-i obligati pe cei care nu aduna excrementele de pe trotuare ale propriilor caini sa o faca?
  Multumesc!
  • raspuns (Vineri, 25 martie 2016, 13:35)

   Ludovic Orban [hotnews.ro] i-a raspuns lui Radu Popescu

   Voi amenda orice proprietar de caini care nu respecta legea.
 • Comment sters de user (Vineri, 25 martie 2016, 11:57)

  Pastrati-l pe Conta [anonim]

 • democratie (Vineri, 25 martie 2016, 12:14)

  George Tomescu [anonim]

  In orice stat civilizat si democratic un referendum este pu in practica a doua zi.
  - Cum militati pentru punerea in practica a referendumului din 2009 , max 300 de parlamentari.

  - ce parele aveti despre dirijarea banului nostru, cel public, catre constructia catedralei neamului , cum o sa stopati acest lucru
 • CSM (Vineri, 25 martie 2016, 12:23)

  CristianStan1 [anonim]

  Vreau sa stiu daca dl Orban va continua sustinerea proiectului CSM Bucuresti.
 • Bechtel (Vineri, 25 martie 2016, 12:54)

  Cristian Nimu [anonim]

  Buna ziua,
  Domnule Orban, as dori sa va intreb daca aveti ceva sa va reprosati in legatura cu esecul 'Bechtel', in perioada cand ati fost ministru al transporturilor, iar daca da, unde credeti ca s-a gresit cu aceasta mare risipa de bani si timp pierdut.
 • Caini fara stapan (Vineri, 25 martie 2016, 13:12)

  Marian [anonim]

  Prima intrebare: cum veti rezolva problema cainilor fara stapan in Bucuresti, neaplicand eutanasierea si tinand insa cont ca inca se ridica ~30 caini in fiecare zi?

  A doua intrebare: prin ce lege s-a decretat ca un primar poate fi mai presus de lege si sa nu o aplice, sau sa o aplice optional (ziceti ca nu veti aplica OUG 155 / 2001)?
 • Experiente (Vineri, 25 martie 2016, 13:22)

  Victor [anonim]

  In perioada in care erati ministrul transporturilor podul de la Cosereni a fost in reabilitare timp de 2 ani. Cum va asteptati ca lumea sa va voteze pentru primaria Capitalei in conditiile in care pentru 1 km de pod reabilitarea a durat 2 ani? Cu ce va diferentiati de ceilalti ministri ai transporturilor ?
 • Nevoia de schimbare (Vineri, 25 martie 2016, 13:28)

  Marian [anonim]

  Credeti ca raspundeti nevoii de schimbare cerute de oamenii care au iesit in strada dupa Colectiv?
  • raspuns (Vineri, 25 martie 2016, 13:38)

   Ludovic Orban [hotnews.ro] i-a raspuns lui Marian

   Da. Am fost si sunt un sustinator al luptei anticoruptie. In 25 de ani de cariera, nu am fost implicat, nici macar banuit de implicare in afaceri de coruptie. Am sustinut alegeri in doua tururi, am sustinut transparenta institutiilor publice si m-am identificat cu multe dintre revendicarile celor care au iesit in strada.
 • PNL (Vineri, 25 martie 2016, 13:40)

  Un cititor [utilizator]

  Bună ziua,

  În ce măsură se justifică păstrarea literei „N” în acronimul partidului, în condîțiile în care reprezentanții PNL din parlament votează de cele mai multe ori în favoarea adoptării unor texte de lege cu vădit caracter antinațional. Măcar la PSD , lucrurile sunt clare. Dânșii se declară din capul locului socialiști, adică „ne-naționali”.
 • Masuri concrete? (Vineri, 25 martie 2016, 14:11)

  Ion [anonim]

  Dle Orban, care vor fi masurile concrete si proiectele pentru care veti trage linie dupa 1 an?
  Va asumati ca nerealizarea acestora sa atraga demisia dvs de onoare?
  De ce sa mai stati inca niste ani, fara realizari, si poate va aduce si vreun mandat pe la DNA.

  Pana acum am vazut de la ceilalti primari: coruptie si abuzuri. Dovada ca DNA isi face treaba.
  Am vrea sa raspunda cei care au trasat pistele alea de biciclete pe trotuare - ilegale si multi bani furati acolo. Cei care au creat piste de biciclete care duc de nicaieri, exact in acelasi loc: nicaieri.
  Am vrea sa raspunda cei care au transformat Gardienii Publici in politie locala, luand gardienii de pe strazi si parcuri si i-au urcat in Dustere noi sa ocupe banda 1 si intersectiile.
  Politia locala este plina de incompetenti si de coruptie.
  Cum este posibil sa existe doua Politii? Stim, printr-o lege tampita creata de alde grevista fomista si altii ca ea.. non valori!
  Cetatenii au cerut schimbare totala la politicieni, si vedem ca apareti tot voi care ati fost mereu.
  Dle Orban, ai avut realizari ZERO ca ministru al transporturilor, v-ati transformat intr-un showman la tembeliziuni..
  Este ultima dvs sansa, nu o irositi.
  Pacat ca tot dintre cei vechi trebuie sa aleaga romanii.
  Sunteti alternativa cea mai putin proasta - de aceea probabil veti castiga fotoliul de primar.
 • intrebari, comparatie Nicusor Dan (Vineri, 25 martie 2016, 17:33)

  valica [anonim]

  Cum ati mai putea dvs, ca unul care faceti parte de atatia ani din sistemul corupt, salbatic si mafiot care conduce Romania de dupa 90, sa faceti altfel decat cei care au condus PMB de 26 de ani? Daca ati vrea sa faceti lucruri bune, credeti ca colegii de trib (tribul PNL...) va vor lasa?
  Presupunand ca ati ajunge primar, oare nu va au astia la mana cu nimic ca sa va joace cum vor si sa faceti tot ce zic ei, bineinteles in defavoarea bucurestenilor?
  Fata de ceilalti candidati aveti de la mine un plus pt ca sustineti Catedrala. Oricum sunteti mult peste Nicusor Dan care e un Produs secularizat si foarte periculos al societatii actuale. daca intrati in turul 2 cu el va voi vota si va voi sustine.
 • Integritate (Vineri, 25 martie 2016, 18:40)

  Dia [anonim]

  Cum de nu sunteti corupt ?
 • Salariu de primar (Sâmbătă, 26 martie 2016, 16:13)

  Ricochet [utilizator]

  Domnule Orban, cum credeti veti reusi sa faceti avere doar cu salariul modeste de primar?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by