Candidatul PSD la Primaria Generala, Gabriela Vranceanu Firea, a declarat luni ca apreciaza activitatea liderului USB, Nicusor Dan, si il doreste viceprimar al Capitalei, informeaza Mediafax.

Gabriela FireaFoto: Agerpres

''Mi-as dori un viceprimar ca Nicusor Dan. (...) I-am urmarit activitatea si este de apreciat ca este un neobosit al semnalarii problemelor in Bucuresti. El nu are forta PSD sau a PNL, dar sta bine in sondaje. Ii urmaresc cu atentie proiectele, sper sa intre in Consiliul General, eu voi fi prima care ii va intinde mana", a spus candidatul PSD la Adevarul live, in primul sau interviu dupa nominalizarea oficiala.

In privinta contracandidatului sau de la PNL, Ludovic Orban, Gabriela Vranceanu Firea a precizat ca are o relatie de amicitie cu acesta pe care nu vrea sa o strice. "Vreau o viata si dupa 5 iunie, vreau sa ne privim in ochi si dupa aceasta data", a afirmat aceasta, adaugand ca vrea sa duca o campanie "eleganta, in care sa nu denigreze niciun candidat'".

Totodata, ea a adaugat ca ii lasa pe bucuresteni sa aprecieze activitatea de viceprimar a lui Ludovic Orban in mandatul primarului PD Adriean Videanu. '"Cred ca o borduriada nu fost niciodata mai mare", a afirmat Firea.

Legat de posibila candidatura a fostului primar Traian Basescu, Firea a mentionat ca nu va ezita sa intre in vreo confruntare televizata cu el. '"Stie sa faca stiri, sa puna etichete, este deschis, jovial, este bine perceput de publicul mediu, sub nicio forma de cei care depasesc acest nivel. Eu nu cred ca un profesor universitar il poate vota pe domnul Basescu", a declarat Firea.

Despre echipa pe care PSD o propune la Bucuresti, Firea a precizat ca a raspuns "cererii legitime de a intra in competitie cu oameni tineri, care nu au contracte cu statul sau care nu au probleme cu justitia". In opinia acesteia, principalele probleme cu care se confrunta bucurestenii sunt traficul, spatiile verzi si integrarea zonei metropolitane.