Presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a fost sarbatorit vineri, la Ploiesti, in prezenta a peste 2.000 de liberali si a conducerii centrale a partidului reprezentata de copresedintii Alina Gorghiu si Vasile Blaga, transmite Agerpres.

Quintus, care a fost primit in sala cu aplauze, a sustinut un discurs in cadrul caruia le-a multumit, printre altii, celor doi medici care i-au salvat viata cu mai multi ani in urma,si a punctat ca va "sfarsi" in PNL.

"O viata intreaga am stat in acest partid si aici (in PNL- n.r.) am sa sfarsesc cand Dumnezeu si cand medicii m-or abandona", a declarat presedintele de onoare al partidului.

De altfel, acesta a spus ca si-a facut si o autoepigrama: "Spre o suta anii mi se aduna/Ca prin paduri semetii brazi/Si s-or gasi destui sa spuna/Ce mai inseamna suta azi", explicand ca suta de ani poate sa insemne mult.

"Suta de ani inseamna ceva atunci cand esti hotarat de la primii pasi importanti pe care ii faci in viata sa slujesti apropiatii, sa iti slujesti profesia, sa iti slujesti poporul din care te tragi".

In context, acesta a aratat ca, din punctul de vedere al banilor, suta inseamna foarte mult pentru ca are pe bancnota chipul lui Ion Luca Caragiale, care "nu are inflatie nici dupa 140 de ani".

"Niciodata nu mi-am inchipuit ca pot sa imi slujesc partidul si tara atata vreme si sa fiu inca in stare sa primesc multumirile dvs. Dumnezeu sa ne ajute!", a spus Quintus in incheierea discursului sau.

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a spus in discursul sau ca presedintele de onoare al partidului reprezinta o legatura cu "perioada interbelica, (...) cu suferintele comunismului, cu renasterea PNL, cu tranzitia noastra atat de indelungata, cu batalia pentru democratie, cu revenirea in familia europeana".

"Dati-mi voie sa va marturisesc un lucru: nu imi doresc alt parinte spiritual pentru copilul meu decat Mircea Ionescu Quintus!", a mai spus aceasta.

Pe de alta parte, copresedintele Vasile Blaga considera ca seniorul PNL este un exemplu demn de urmat pentru fiecare liberal. "Domnul presedinte Quintus a condus PNL cu intelepciune si cumpatare, iar astazi, ca presedinte de onoare al nostru, este un model pentru fiecare liberal", a afirmat Blaga.

La finalul discursurilor, Nicolae Furdui Iancu i-a cantat "La multi ani" lui Mircea Ionescu Quintus, dar si "Noi suntem romani".

Evenimentul aniversar dedicat presedintelui de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, cu prilejul implinirii varstei de 99 de ani, a avut loc la Sala Sporturilor "Olimpia" din Ploiesti si a fost urmat de lansarea candidatilor PNL Prahova la alegerile locale.