Calin Popescu Tariceanu a facut propriul sau anunt privire la candidaturi, dupa ce Liviu Dragnea a anuntat ca PSD si ALDE merg separat la alegerile locale din Capitala. Astfel, ALDE va avea candidat propriu la Primaria Bucuresti si la fiecare sector si lista separata pentru consilieriii locali de la sectoare si la Consiliul General al Capitalei. Conducerea ALDE se va intruni luni pentru a stabili noua strategie pentru alegerile locale din Bucuresti.

Calin Popescu Tariceanu a facut propriul sau anunt privire la candidaturi, dupa ce Liviu Dragnea a anuntat ca PSD si ALDE merg separat la alegerile locale din Capitala. Astfel, ALDE va avea candidat propriu la Primaria Bucuresti si la fiecare sector si lista separata pentru consilieriii locali de la sectoare si la Consiliul General al Capitalei.

"Am decis foarte clar, la Bucuresti ALDE va avea candidat la Primaria Bucurestiului si la fiecare sector si lista separata la sectoare si la Primaria generala. Decizia a venit astazi. PSD a luat decizia sa mearga cu candidat la primarie si la sectoare, i-a si prezentat, noi am luat decizia sa mergem cu candidat la primarie si la sectoare separat", a declarat Tariceanu vineri la Slatina.

Intrebat cand vor fi anuntati candidatii ALDE pentru Bucuresti, Calin Popescu Tariceanu a afirmat ca nu se va intarzia foarte mult anuntul si a evitat sa spuna vreun nume de posibil candidat.

Tariceanu a declarat, din nou, ca nu va candida pentru Primaria Capitalei, adaugand ca se va axa mai mult pe intrarea partidului in Parlament la urmatoarele alegeri legislative.

"Nu. Va explic si de ce nu candidez (la Primaria Capitalei): contributia mea, modest vorbind, trebuie sa fie axata pe obiectivul strategic care este intrarea in Parlament si nu alegerile locale".

Tariceanu a mai spus, referitor la alegerile locale pentru Primaria Bucuresti si primariile de sector, ca ALDE si PSD au in vedere obtinerea celui mai bun rezultat, iar candidaturile separate pot aduce mai multe voturi.

"Toate calculele noastre, ale noastre cand spun ALDE si PSD, au fost directionate in mod clar, sa incercam sa obtinem cel mai bun rezultat. De foarte multe ori, hai sa spunem asa, aproape regula este ca la alegerile locale doua liste separate aduc mai multe voturi, la parlamentare regula este invers. Asa incat avem in momentul de fata si noi si ei acest lucru in vedere", a mai declarat Tariceanu.

Referitor la protocolul intre ALDE si PSD, Tariceanu a afirmat ca acesta permite colaborarea la alegerile locale, dar nu este obligatoriu si el poate functiona si dupa alegeri, la constituirea majoritatilor in consilii judetene si consilii locale. 'Cu PSD noi am semnat un document care permite, deci nu este obligatoriu, permite colaborarea acolo unde gasim, hai sa spunem, un numitor comun. Dar avem aceasta intelegere care functioneaza si post electoral deci in consiliile judetene, in consiliile municipale au posibilitatea sa faca majoritati cu PSD-ul", a mai afirmat Tariceanu.

Conducerea partidului urmeaza sa stabileasca luni lista cu candidatii pentru primariile din Capitala.

Ce spunea Tariceanu joi, inainte de anuntul lui Dragnea:

"Nu, intelegerea n-a cazut, am avut si ieri o discutie cu domnul Dragnea. Am comunicat ieri, pe scurt, ceea ce s-a intamplat la discutie. Asa cum v-am spus, avem si noi si PSD-ul intentia de a realiza un rezultat cat mai bun la Bucuresti si, sigur ca, din aceasta perspectiva, cred ca ceea ce trebuie sa urmarim este sa vedem care sunt cei mai buni candidati si, sigur, ca acesti candidati sa ii desemnam sa ne reprezinte in acele sectoare care au un profil cat mai apropiat de profilul candidatilor sau profilul candidatilor sa fie cat mai apropiat de cel al cetatenilor. Nu e un lucru simplu."

Despre sondaje si candidati si faptul ca nu ii va sustine pe Ontanu, Piedone sau Vanghelie:

"Unii sunt deja testati. Pot sa va spun, am facut sondaje in unele sectoare, nu in toate sectoarele, in Bucuresti. Stiu ca si PSD-ul are sondaje si noi am facut sondaje ca sa vedem cum stau candidatii, cum sunt perceputi. Am observat ceea ce a aparut si in presa, ieri. Ca, intr-adevar, primarii care au functionat in sectoarele 1, 2, 4 si 5 sunt foarte bine pozitionati (Andrei Chiliman, Neculai Ontanu, Cristian Popescu Piedone si Marian Vanghelie - n.r.).

Nu vorbesc de Sectorul 3, pentru ca am stabilit cu PSD, va ramane tot domnul Negoita sa candideze. Dar, ma refeream la acele sectoare si va pot confirma ca au un procent de sustinere ridicat. Insa, noi am hotarat sa ne prezentam cu alti candidati.

Adica, nu ne prezentam cu domnul primar de la sectorul 4 sau sectorul 5 care au dreptul sa candideze. Ei pot sa candideze ca independenti. Eu nu stau sa pronunt nume pentru ca nu e treaba mea sa stau sa intru in dialog cu ei. Avem proprii candidati. Daca actualii primari, care sunt in functii sau sunt suspendati vor sa candideze, o vor face, dar nu din partea noastra. Si nu-i sustine nici PSD-ul, din ce stiu eu cel putin pana-n momentul de fata. N-am auzit un astfel de punct de vedere de la ei.

"In toate sectoarele avem candidati proprii si PSD are candidati proprii. Dintre candidatii nostri si candidatii lor o sa selectam pe cei care sunt cei mai potriviti. Mergem impreuna, dar trebuie sa vedem care sunt cei mai buni candidati. Pentru ca, la sectorul 1, va dau un singur exemplu, este domnul Tudorache, care este presedintele organizatiei si este Laura Chiriac, de la ALDE. Si stam si cantarim: cine e cel mai potrivit! In functie de asta alegem si sectoarele si candidatii. Evident ca nu pot fi doi candidati, daca mergem pe o lista comuna. In momentul de fata, aceasta este decizia pe care am luat-o si pe ea incepem si construim."