PSD si-a stabilit candidatii si strategia de aliante cu ALDE si UNPR pentru Capitala in cadrul unei sedinte a Comitetului Executiv National care a durat putin sub doua ore. Liviu Dragnea a anuntat echipa pe care PSD o sustine - candidati proprii la sectoare mai putin la sectorul 2 acolo unde il vor sustine pe liderul UNPR Neculai Ontanu, primarul in functie, in frunte cu Gabriela Firea la Primaria Generala.

Gabriela FireaFoto: Agerpres

"Propunem o femeie foarte cunoscuta si foarte priceputa" a spus presedintele PSD despre Firea, care este vicepresedinte al partidului, purtatorul de cuvant si liderul organizatiei PSD Bucuresti, precum si senatoare.

Candidatii PSD:

  • Primaria Generala: Gabriela Firea
  • Sectorul 1: Dan Tudorache
  • Sectorul 2: Neculai Ontanu (UNPR)
  • Sectorul 3: Robert Negoita
  • Sectorul 4: Daniel Baluta
  • Sectorul 5: Daniel Florea
  • Sectorul 6: Gabriel Mutu

Dragnea a anuntat pe pagina sa de Facebook lista candidatilor, publicand imediat dupa sedinta, inainte sa iasa la declaratiile de presa, o fotografie colaj cu toti cei sapte, ceea ce indica faptul ca decizia fusese luata cu mai mult timp inainte.

PSD si ALDE vor merge separat la alegeri, cu candidati proprii/ Cu UNPR in sectoarele 1,2 si 6

Desi Tariceanu a anuntat joi ca s-ar fi inteles cu Dragnea in cursul zilei de miercuri si vor merge impreuna in Capitala, pana la urma decizia a fost sa mearga separat, atat in privinta candidatilor la primarie cat si pentru Consiliul General, pentru ca ulterior sa faca majoritati.

"Din toate analizele realizate de noi si de toti cei cu care ne-am consultat, cea mai buna varianta este ca PSD, ALDE si UNPR sa aiba candidaturi separate pentru lista de consilieri generali. UNPR nu doreste sa-si puna candidat pentru Primaria Capitalei, va merge cu lista separata doar la Consiliul General, ALDE urmeaza sa se hotarasca, probabil ca vor pune candidat.

In tara, discutiile raman deschise, sunt unele judete unde deja discutiile sunt avansate si au hotarat impreuna cum vor merge, iar in Parlament colaborarea va fi la fel de buna, eu sper chiar si mai buna fata de ultima perioada", a spus Dragnea.

"Cu ALDE au existat analize pe care le-am facut si noi, si dumnealor si din aceste analize a reiesit ca si pentru PSD, si pentru ALDE, din punct de vedere electoral, este mult mai bine sa se mearga separat. Vorbim de electorate putin diferite si interesul si al nostru, si al colegilor de la ALDE este ca fiecare partid sa obtina maximum din potentialul pe care il avem" a fost explicatia lui Dragnea.

Intrebat de ce se face alianta doar in sectoarele 1, 2 si 6 cu UNPR, Dragnea a raspuns: "acolo exista sprijin concret si serios din partea UNPR".

Surse politice au declarat pentru HotNews.ro inca de joi ca sunt probleme si vineri s-ar putea anunta o separare intre ALDE si PSD.

Dragnea si Tariceanu nu s-ar fi inteles pe de o parte pentru ca ALDE ar fi dorit mai mult decat era PSD dispus sa ofere si pe de alta parte pentru ca Tariceanu nu ar dori o alianta cu UNPR.

Citeste aici mai multe despre negocierile dintre Dragnea si Tariceanu.

  • Firea: Sunt un om care iubeste curatenia si la modul propriu si la figurat. Cred ca in primaria Capitalei trebuie sa facem curatenie de jos pana sus.

Ce a spus Firea despre validarea sa:

"Ma onoreaza ca am primit in ultima perioada mii se mesaje din partea bucurestenilor care au spus ca ma sustin pentru aceasta candidatura. Pentru ei intru in aceasta lupta care nu este una pentru fotoliul de primar general al Capitalei, nici pentru a cuceri primaria Capitalei, ci pentru a creste calitatea vieti bucurestenilor Prea multi politicieni sau batut pentru scaune si pentru cladiri, pentru sedii, nu este si caz meu.

In ceea ce ma priveste, sunt un om de actiune, sunt un om care iubeste curatenia si la modul propriu si la figurat. Din punctul meu de vedere, principala mea preocuparea va fi aceea a unei capitale curate, aerisite de tot ce inseamna un trafic ingreunat, dar m-als referi si a curatenia morala. Cred ca in primaria Capitalei trebuie sa facem curatenie de jos pana sus si in ce priveste birocratia, coruptia, precum si prezenta unor oameni care nu se gandesc la bucuresteni, ci doar la propriile interese. Cat priveste programul concret si complet acesta va fi prezentat in foarte scurt timp in echipa noastra."