Trei sferturi dintre senatori au lipsit, marti dimineata, la dezbaterea "Ora ministrului" la care a participat ministrul Sanatatii, in conditiile in care chiar senatorii l-au invitat pe Patriciu Achimas-Cadariu pentru a le prezenta situatia din acest domeniu. Ministrul Sanatatii a ajuns in sala de plen a Senatului la ora convenita - 9:30, pentru a vorbi la "Ora Ministrului", insa in sala erau doar cativa senatori, scrie Mediafax.

Patriciu Achimas CadariuFoto: Agerpres

Cu cateva minute inainte de ora 10:00, unul dintre secretarii de sedinta a facut apelul nominal, pentru verificarea cvorumului necesar inceperii sedinta.

Presedintele de sedinta, Augustin Mitu, a facut chiar un apel catre senatori pentru a putea incepe sedinta: "Declar deschisa sedinta. Si-au anuntat prezenta 82 de colegi, dar vom verifica la vot acest lucru", a spus, de la microfonul Senatului Augustin Mitu. Sedinta a putut fi deschisa deoarece si-au inregistrat prezenta 82 de senatori, adica mai mult de 50%+1 (care inseamna exact 82 de senatori).

Primul vot, cel pe ordinea de zi a sedintei, a fost dat de doar 44 de senatori.

Ministrul Sanatatii a fost chemat marti in Senat, la Ora Ministrului, pentru a vorbi despre salarizarea unica a personalului medical si sanitar, programul de rezidentiat si alte probleme din sanatate.