Senatorul UNPR Ilie Nastase a vrut sa-i ofere luni, in plenul Senatului, colegei sale Cristiana Anghel (ALDE) un steag, pe care l-a rezemat de fotoliul acesteia, insa steagul a cazut in capul sau, fara sa o loveasca, relateaza Mediafax.

Cristiana AnghelFoto: AGERPRES

"Nu m-a lovit. Chiar daca ma lovea, nu conta pentru ca intentia domnului Nastase a fost extraordinar de buna, ma bucur ca ma apreciaza si nici nu m-a suparat. (...) Eu am precum pisica noua vieti, nu patesc nimic, nu mizati pe faptul ca as pati ceva", a declarat Anghel dupa sedinta de plen.

La randul sau, Nastase a spus ca i-a oferit steagul Cristianei Anghel pentru ca "este un patriot". "Nu stiu, n-am vrut. Eu i l-am oferit pentru ca ea e singura care merita steagul ala (...) este un patriot", a declarat Nastase, explicand ca nu mai ia nimeni atitudine la fel ca Anghel.

Incidentul s-a produs dupa ce proiectul de lege initiat de Cristiana Anghel, referitor la reintroducerea insultei si calomniei in Codul penal, a fost respins de plenul Senatului.

Anghel a declarat, dupa sedinta de plen, ca va sustine initiativa la Camera Deputatilor, unde va trece "precum acceleratul".

"E prima camera, ma duc la Zgonea, la Camera Deputatilor, sa vezi ce-o sa treaca acolo precum acceleratul, exact cum a trecut legea domnului cu defaimarea, ca aia a putut sa fie votata ca era clar pe o chestie. Asta, cand e vorba de orice om... ", a declarat Cristiana Anghel.

De asemenea, Anghel a mai spus si ca va da in judecata un jurnalist, ca apoi sa aiba posibilitatea sa mearga la Curtea Constitutionala, urmand ca CCR sa ceara Parlamentului sa puna in acord Codul penal cu deciziile sale.

"Stiti ce fac? Dau pe unul in judecata de la voi, da' nu-l dau ca sa-l dau, dau ca sa pot sa am posibilitatea sa ma duc la Curtea Constitutionala. (...) Curtea o sa spuna, ba sunteti tampiti, am doua decizii in care spune ca trebuie sa puneti in acord cu Constitutia. O sa vin cu decizia Curtii si o sa fie obligati sa faca lucrul acesta, cum au facut-o si cu cele 30 de articole ale Codului Penal, declarate neconstitutionale", a explicat Anghel.