Ministrul Afacerilor Externe, Lazar Comanescu, va participa luni, 14 martie, la Bruxelles, la Consiliul Afaceri Externe, reuniunea lunara a ministrilor afacerilor externe din statele membre ale UE. Agenda reuniunii cuprinde teme de actualitate, precum: Iran, cu accent pe domeniile in care poate fi sporita cooperarea; relatiile Uniunii cu Federatia Rusa si principiile care orienteaza aceasta abordare si stadiul negocierilor privind Procesul de Pace in Orientul Mijlociu, anunta Ministerul Afacerilor Externe, intr-un comunicat.

Ministrii de externe vor avea, in cadrul unui dejun de lucru, si un schimb de opinii privind evolutiile recente din Libia cu Martin Kobler, Reprezentant Special pentru Libia al Secretarului General al ONU.

Federica Mogherini, Inalt Reprezentant pentru Afaceri Externe si Politica de Securitate, va aborda succint tema rolului Uniunii in cadrul Grupului International de Sprijin pentru Siria, initiativa UE privind drepturile omului, in cadrul campaniei #EU4humanrights, dar si aspectele externe ale fenomenului migratiei.