Europarlamentarul PMP Siegfried Muresan ii cere premierului Dacian Ciolos, care se intalneste miercuri, la Haga, cu omologul sau olandez Mark Rutte, sa transmita partii olandeze ca Portul din Constanta nu ar trebui privit ca o amenintare economica pentru Portul din Rotterdam in discutiile despre aderarea Romaniei la spatiul Schengen.

Siegfried MuresanFoto: Hotnews

Sigefried Muresan afirma ca decizia Olandei privind aderarea Romaniei la spatiul Schengen "trebuie sa fie una bazata pe criterii tehnice, si nu politice, criterii pe care Romania le indeplineste conform evaluarilor oficiale ale Comisiei Europene".

"Daca Olanda se teme de eventualele consecinte economice ale aderarii Romaniei la spatiul Schengen, prim-ministrul Romaniei trebuie sa-i spuna clar prim-ministrului Olandei ca Portul din Constanta nu trebuie privit ca o amenintare economica pentru Portul din Rotterdam, ci ca un partener. Cele doua porturi la Marea Neagra si la Marea Nordului ar trebui sa exploateze mai bine conexiunea care exista astazi prin Coridorul Rin - Dunare, inclus in 2013 de Comisia Europeana printre principalele coridoare care vor constitui 'coloana vertebrala' a transporturilor in interiorul pietei unice europene", a declarat deputatul european Siegfried Muresan, citat intr-un comunicat transmis HotNews.ro.

Acesta afirma ca actuala criza a refugiatilor a aratat ca, "fara Romania, spatiul Schengen nu este mai sigur".

"Din contra, as putea spune. Romania a investit peste un miliard de euro in securizarea granitelor sale externe si are astazi cea mai moderna tehnologie de supraveghere a frontierelor, asa ca ma indoiesc ca traficantii de migranti ar fi trecut frontierele Romaniei asa de usor cum au trecut frontiera externa a Greciei si cum trec zi de zi frontiera Italiei", mai spune europarlamentarul PMP.