PSD va anunta, saptamana viitoare, toti candidatii pentru Bucuresti, atat pentru sectoare, cat si pentru Primaria generala, evenimentul urmand sa aiba loc in cadrul Comitetului Executiv al partidului. Evenimentul ar urma sa aiba loc intr-o locatie care sa permita candidatilor sa isi anunte si proiectele pentru Bucuresti, au declarat surse din PSD, citate de Mediafax. Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat miercuri, la Adevarul Live, ca "Nu suntem intarziati, dar nici nu putem sa o mai lungim dupa saptamana viitoare."

In ceea ce priveste Primaria Capitalei, fostul ministru al Finantelor, Eugen Teodorovici, si-a anuntat public intentia de a candida. ''Am certitudinea ca as fi in stare sa gestionez nu doar un sector, ci sase sectoare. Dar nu este vorba despre mine, ci este vorba despre ce este cel mai bine pentru partid, pentru bucuresteni'', a scris Teodorovici marti pe Facebook.

Sursele citate sustin, insa, ca Teodorovici a fost masurat in sondaje si are un scor foarte mic. ''Nu poate candida Teodorovici. Eventual, o primarie de sector, dar la Capitala nici nu se pune problema. Gabriela Firea sta mult mai bine. Este la peste 30% in sondajele noastre."

Aceleasi surse sustin ca la nivelul partidului este o suparare foarte mare din cauza ca fostii ministrii Nicolae Banicioiu, Rovana Plumb, Daniel Constantin si Eugen Teodorovici nu doresc sa candideze la sectoare. ''Este foarte multa suparare in partid. Au fost prea sus si acum, cand partidul are nevoie de ei, nu intra in batalie. E foarte multa suparare'', au declarat reprezentanti ai conducerii formatiunii.

PSD a amanat lansarea candidatilor din cauza ca mai multe sondaje interne sunt asteptate de liderii partidului - printre care si cel Orban vs Firea. La Sectorul 5, PSD masoara mai multi politicieni si inca nu s-a decis candidatul. O decizie se va lua la inceputul saptamanii viitoare, dupa ce vor veni sondajele. De asemenea, se amana sedinta Biroului Permanent National, anuntata de Liviu Dragnea, in care urma sa se anunte candidatul la Sectorul 5.