Premierul Dacian Ciolos le-a promis, marti seara, reprezentantilor comunitatii romanesti din Belgia ca Guvernul va incerca sa organizeze alegerile "cu mai mult respect" pentru romanii din afara tarii, tinand cont si de experienta pe care si el a avut-o la primul tur al alegerilor prezidentiale din 2014, potrivit Agerpres.

"La sfarsitul anului o sa fie alegerile parlamentare si sper ca si (...) comunitatea romaneasca din Belgia sa fie la fel de prezenta si de proactiva asa cum a fost si la alte tipuri de alegeri. La alegerile prezidentiale si eu am avut placerea, nu stiu daca pot sa-i spun placerea, sa votez aici sau sa am tentativa de a vota aici in primul tur. Va dati seama ca, cu atat mai mult cu cat am trecut si eu si alti membri ai Guvernului care erau in perioada respectiva aici prin experienta asta, unul dintre obiectivele noastre anul acesta este sa organizam alegerile, inclusiv pentru romanii din afara, intr-un alt mod, cu mult mai mult respect pentru dumneavoastra in primul rand", a spus premierul.

Acesta a adaugat ca o astfel de organizare a scrutinului "se face cu costuri destul de mari, nu doar costuri financiare, dar si de mobilizare a resurselor umane".

"Cred ca e un efort care nu numai ca merita sa fie facut, dar pe care trebuie sa il facem si trebuie sa obisnuim si administratia de acasa, din Romania, ca efortul asta e obligatoriu daca vrem sa ne simtim toata comunitatea romaneasca, fie ca traim in Romania sau in alta parte (...), ca aderam la acelasi neam, la acelasi popor si ca avem impreuna aceeasi responsabilitate legat de cum merg sau nu merg lucrurile acasa. Deci din punctul asta de vedere pot sa va asigur ca o sa facem tot ce tine de noi sa organizam alegerile cat mai bine", a afirmat Dacian Ciolos.

Premierul s-a intalnit marti seara, la finalul vizitei oficiale la Bruxelles, cu reprezentanti ai comunitatii romanesti din Belgia, la sediul ambasadei Romaniei. Dupa ce a tinut un discurs de cateva minute, Ciolos a vorbit cu multi dintre cei prezenti si a oferit flori cu ocazia zilei de 8 martie.