​Modificari substantiale la indemnizatia de crestere a copiilor: Se elimina plafonul maxim de 3400 lei/luna, mamele vor primi 85% din venituri/ Mamele nu mai aleg intre un an sau doi de concediu, dar primesc stimulent de revenire

de Iulia Rosca     HotNews.ro
Marţi, 8 martie 2016, 12:47 Actualitate | Politic


Maternitate
Foto: Agerpres
Comisia de munca din Camera Deputatilor a adoptat mai multe modificari substantiale la legislatia privind concediul si indeminzatia lunara pentru cresterea copiilor, existand in dezbatere legislativa trei proiecte in acest sens. Printre cele mai importante modificari:
 • Nu mai exista plafonul maxim al indemnizatiei de 3400 lei/luna;
 • Mamele vor primi indemnizatie lunara in cuantum de 85% din media veniturior nete realizate ultimele 12 luni din ultimii 2 ani, insa nu mai putin de 85% din salariul minim brut pe tara - eliminandu-se ISR-ul (indicele social de referinta care era in valoare de 50 de lei) din lege;
 • Se acorda indemnizatia pana la implinirea varstei de doi ani de catre copil;
 • Daca decid sa se intoarca, mamele vor primi stimulent de insertie in cuantum de 50% din indemnizatia minima (adica din 85% din salariul minim brut);
 • Nivelul indemnizatiei lunare se majoreaza cu 85% din cuantumul salariului minim brut pe tara garantat in plata, pentru fiecare copil nascut dintr-o sarcina gemelara, de tripleti sau multipleti, incepand cu al doilea copil provenit dintr-o astfel de nastere.
Amintim ca salariul minim brut pe tara, la care se raporteaza calculul acestei indemnizatii, este in prezent de 1050 lei pe luna, insa de la 1 mai va creste la 1250 lei/luna.

Pentru modificarile propuse nu exista un studiu de impact bugetar.

"Aceasta lege se aplica si mamelor care au nascut deja si care vor fi in concediu pentru cresterea copilului la 1 iulie, cand intra legea in vigoare, pana la implinirea varstei copilului de 2 ani. E o lege de care este mare nevoie, pentru ca tot vorbim de sustinerea natalitatii, de sustinerea familiei" a explicat ulterior Cristina Pocora (PNL), vicepresedintele comisei.

La sedinta comisiei a fost prezenta si Ministrul Muncii, Ana Costea, care s-a opus mai multor prevederi decise de comisie, printre care eliminarea plafonului maxim de 3400 lei/luna. Ministrul a sustinut ca este nevoie de acest plafon pentru a se evita tentative de frauda si pentru a nu exista discriminari.

Costea a propus sa se mentina limita maxima de 3400 lei corelativ cu extinderea perioadei de acordare a stimulentului de insertie de un an. "Estimam o crestere de aprox 4000 de beneficiari si un efort suplimentare pe 12 luni de aprox 180 milioane lei" a spus Costea referitor la aceasta propunere.

De celalalta parte, fostul ministru al Muncii in guvernul Victor Ponta, Rovana Plumb, a spus in cadrul comisiei ca "nu putem tine cont de efortul bugetar daca vorbim de copii. Nu vreau sa mai discutam despre un efort bugetar cand vorbim de copii".

Au exista si propuneri care au fost respinse, cum ar fi ca indemnizatia lunara minima sa echivaleze cu salariul minim sau cu 85% din salariul mediu.

De precizat ca, asa cum a fost si pana acum, poate beneficia de concediu si de indemnizatie fie mama, fie tatal copilului. Mai mult, exista posibilitatea ca, daca mama este cea care sta acasa, tatal poate sa beneficieze de o luna de concediu paternal in care va primi indemnizatie. Pe aceasta perioada insa, indemnizatia mamei va fi intrerupta.

O alta prevedere a legii este ca parintele care s-a intors din concediul de crestere a copilului nu poate fi concediat timp de sase luni de la revenire.

Modificarile vor intra in vigoare de la 1 iulie 2016.

Toate aceste modificari au fost aduse sub forma de amendamente formulate in timpul sedintei comisiei de munca si aduse la un proiect de lege adoptat de Senat in septembrie 2015.

Proiectul de lege cu aceste modificari va intra la votul final in plen saptamana viitoare.

112247 vizualizari

 • -15 (41 voturi)    
  hehe (Marţi, 8 martie 2016, 13:06)

  croi2001 [utilizator]

  sa vezi acum salarii marite pe ultima 100m...
  • +24 (28 voturi)    
   a (Marţi, 8 martie 2016, 13:17)

   andreexe [utilizator] i-a raspuns lui croi2001

   Mda, pe ultima 100 m insemnand ultimii 2 ani: "mamele vor primi indemnizatie lunara in cuantum de 85% din media veniturior nete primite in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani,"
   • -1 (13 voturi)    
    trebuie limitare (Marţi, 8 martie 2016, 18:27)

    jescu [utilizator] i-a raspuns lui andreexe

    E ok 85% pe 2 ani dar trebuie sa existe o limita lunara(poate mai mare de 3400RON, dar sa existe).

    Teoretic in 2 ani cineva primeste 170%(85% * 2) din salariul pe ultimile 12 luni inainte de nastere. In acest caz, o patroana(se va angaja directoare la propria firma) isi va da pe ultimul an salariu de 1 milion de euro, pentru ca va primi inapoi de la stat de 1,7 milioane. Din milionul dat in acte ca salariu, va plati taxe de 0.4 milioane, deci va ramane cu bani de la stat 1,3 milioane de euro. Asta doar facand niste acte intr-un anumit fel. E aberant...
    • +7 (7 voturi)    
     adica (Miercuri, 9 martie 2016, 8:17)

     Hans Metter [utilizator] i-a raspuns lui jescu

     pt ca statul nu poate verifica astfel de cazuri (pt ca ele pot fi verificate si descoperite fare probleme) unele mame care chiar castiga legal mai mult de 3400 lei sa fie dezavantajate?! nu cred... de cotizat cotizezi de iti sar ochii din cap... neplafonat... tot asa trebuie sa si primesti...
     • 0 (2 voturi)    
      ce sa verifice ? (Miercuri, 9 martie 2016, 9:06)

      jescu [utilizator] i-a raspuns lui Hans Metter

      ce sa verifice ? ... Conform legii noi, totul legal
    • +4 (4 voturi)    
     Nu e chiar asa (Miercuri, 9 martie 2016, 9:17)

     gabbello [utilizator] i-a raspuns lui jescu

     Fals. Ca sa platesti un salariu de 1000 de EUR cu taxele totale platite(cele suportate de firma+cele suportate de angajat) firma scoate din buzunar ~1800 EUR, nu doar 1400 (cat vezi tu pe fluturasul de salariu).
     A se retine ca astea sunt doar taxele platite pentru salarit (nu vorbim de impozit pe profit, de faptul ca oricum 20% din salariu se duce apoi pe TVA, accize pe diverse produse si alte sume care se intorc la stat ca si taxe indirecte). Deci chiar si in exemplul dat de tine, nu iesi pe plus.
     • +1 (1 vot)    
      corect... (Miercuri, 9 martie 2016, 10:26)

      g01an [utilizator] i-a raspuns lui gabbello

      de observat totusi ca nu toate taxele se duc la contributia sociala - cumulat sunt ~30-32%, nu mai stiu procentul exact. oricum, in 5-6 ani de munca se strang sume semnificative pentru cei care s-au zbatut pentru pozitii impozite transparent si corect. si tocmai acesti oameni ar avea de suferit.
      • +2 (2 voturi)    
       Overall statul iese pe plus (Miercuri, 9 martie 2016, 11:02)

       gabbello [utilizator] i-a raspuns lui g01an

       Da, ai dreptate, nu se duc toate pe contributii sociale.
       Dar avand in vedere ca la aparitia unui copil participa doi oameni, iar ajutorul asta il ia doar una dintre persoane, contributiile sociale ar cam trebui inmultite cu 2.
    • +3 (3 voturi)    
     nu ar trebui sa existe limita sup. (Miercuri, 9 martie 2016, 10:24)

     g01an [utilizator] i-a raspuns lui jescu

     pentru unele femei, 3400 ron nu acopera contributiile din ultimii 6-8 ani de zile. este corect si normal sa primeasca un venit atat de mic incat sa trebuiasca sa economiseasca doar sa-si permita concediul maternal?

     normal ar fi ca suma respectiva sa reflecte: a. contributiile personale ale familiei care urmeaza a avea un copil - asa ca sa existe motivatia pentru salariul declarat complet si pentru ca asa este normal, sa beneficiezi proportional cu puterea de contributie; b. interesul national pentru incurajarea natalitatii (un copil presupune cheltuieli mai mari; foarte putine persoane se pot adapta la un venit semnificativ mai mic pentru o perioada de 1-2 de ani de zile, in conditiile in care cheltuielile iti vor creste). poti aplica un procent rezonabil, dar nu este normal sa pui o limita fixa pe suma care sa nu tina cont de contributiile acelor persoane. nu, nu este normal ca cei care muncesc corect sa plateasca indemnizatiilor celor fara ocupatii cu multi copiii si atunci cand se hotarasesc si ei sa aiba 1-2 copii sa realizeze ca vor avea de suferit financiar semnificativ pentru aceasta decizie.
  • +9 (13 voturi)    
   si... (Marţi, 8 martie 2016, 13:24)

   za_omu [utilizator] i-a raspuns lui croi2001

   incasari de taxe pe masura la stat :))
  • +24 (30 voturi)    
   Indemnizatia de crestere a copiilor (Marţi, 8 martie 2016, 13:32)

   iris33 [utilizator] i-a raspuns lui croi2001

   Aceasta modificare la indemnizatia de crestere a copiilor trebuia facuta de mult. Odata ce atunci cand se platesc impozitele la stat nu exista nici o limitare, de ce ar fi la calculul indemnizatiei. Fiecare plateste impozit cota parte din salariu si normal este ca si calculul indemnizatiei sa se faca raportat la fiecare salariu. Sau ce banii nostri sunt buni numai pentru impozite???
   • +10 (26 voturi)    
    asa este. (Marţi, 8 martie 2016, 15:31)

    bancher [utilizator] i-a raspuns lui iris33

    Am un baietel impreuna cu sotia, si, cand a nascut, exista plafonarea de 3400 RON. Nu a contat ca sotia avea salariu net de 10 000 ROn la ea la banca (pentru care platea CAS, CASS si impozit pe salariu), pentru cele 11 luni cat a stat acasa, atat a incasat: 3400 ROn/luna. Daca ar fi optat pt 2 ani de stat acasa, ar fi luat 1200 RON/luna (atunci trebuia sa anunti dinainte daca stai acasa 1 an sau 2).
    Dupa 11 luni ne-am dat seama amandoi ca este f greu sa lasi acasa un copil de 11 luni si sa mergi la serviciu, asa ca si-a luat concediu fara plata de inca 1 an (peste cele 11 luni pt care optasem in momentul nasterii copilului). In tot acest timp (adica 2 ani) am trait din salariul meu si din ce apucaseram sa agonisim pana atunci (salariu din care a trebuit sa platim si ratele sotiei).
    Asa ca nu ne-a fost deloc uso cu banii, si din acest motiv consider ca noua lege este excelenta: fiecare mama primeste in funcite de cat a castigat in ultimele 24 luni. A muncit mai mult, avand salariu mai mare, primeste mai multi bani (si aici va asigur ca salariile mari inseamna multe ore petrecute peste program la serviciu). Cine a stat prin cluburi si baruri, sau a pierdut timpul, fara castiguri salarial importante, sa primeasca mai putin.
    Un alt aspect pozitiv al legii este faptul ca primesti acesti 84% din salariu timp de 2 ani, Este f bine asa, pt ca abia la 2 ani poti sa ai curajul sa lasi un copil cu bona, despartindu-l de mama timp de 9 ore pe zi. La 1 an nici nu se pune problema sa separi mama de copil....si daca o faci totusi, fortat de imprejurari, poate avea repercursiuni asupra sanatatii si dezvoltarii copilului.
    In aceste conditii, poate mai fac un copil (daca mai ramane sotia insarcinata). Cu vechea lege, nici nu ne gandeam.
    • +3 (15 voturi)    
     Baga tare! (Marţi, 8 martie 2016, 16:09)

     Adrian C. [utilizator] i-a raspuns lui bancher

     Asteapta promolgarea legii si ... vant in pupa .. baga tare, arata-i ce poate soldatelul ... samd, intelegi ideea :)
    • +2 (4 voturi)    
     sunt 100% de acord cu tine (Miercuri, 9 martie 2016, 8:20)

     Hans Metter [utilizator] i-a raspuns lui bancher

     dar totusi... ce rate ati facut de abia le plateati din 3400 plus salariul tau? adica inteleg ca sotia are 10000 lei pe luna dar sa te intizi chiar la maxim (mai ales ca sotia lucreaza in banca) nu e chiar ok.

     Felicitari pt gandul de a mai face un copil. Daca tot va chinuiti cu ratele alea macar are cine sa se bucure de ele cand or fi platite integral :)
    • 0 (6 voturi)    
     Esti cu capul... (Miercuri, 9 martie 2016, 8:48)

     Kevi [utilizator] i-a raspuns lui bancher

     "La 1 an nici nu se pune problema sa separi mama de copil....si daca o faci totusi, fortat de imprejurari, poate avea repercursiuni asupra sanatatii si dezvoltarii copilului."

     Ca sa nu spun altfel, inseamna ca noi toti cei nascuti inainte de revol... err, lovitura de stat din 1990 suntem bolnavi si subdezvoltati.

     Te documentezi de pe internet, nu-i asa?
     • +3 (5 voturi)    
      ok (Miercuri, 9 martie 2016, 9:21)

      Ana Armanca [utilizator] i-a raspuns lui Kevi

      Nu ar strica nici reciproca. să te documentezi și tu, cât costă astăzi o bonă, cum neglijează copiii și cum se crește un copil dus la creșă. Cât stă mama în primul an de creșă acasă, în medical.
      • +1 (1 vot)    
       merci de completari (Miercuri, 9 martie 2016, 11:01)

       bancher [utilizator] i-a raspuns lui Ana Armanca

       asa este. Bonele din ziua de azi nu stiu decat sa ceara bani, si bani, si bani. Sub 1300 RON/luna nu gasest bona in Buc, si majoritatea isi baga picioarele; pun copilul in tarc si stau pe telefon sau TV pana seara, cand vin parintii acasa. Bonele cu adevarat responsabile sunt rare.
     • +1 (1 vot)    
      Nu-ti permint sa imi vorbesti asa (Miercuri, 9 martie 2016, 10:58)

      bancher [utilizator] i-a raspuns lui Kevi

      Cand vei avea copii iti vei da seama cat de rau este sa separi copilul de mama, inainte de varsta de 1 an. Pana la 1 an copilul este 100% dependent de mama. Punct.
     • +2 (2 voturi)    
      asa, si? (Miercuri, 9 martie 2016, 11:00)

      21unas [utilizator] i-a raspuns lui Kevi

      fiecare copil este diferit si are nevoi diferite
      precum si fiecare parinte se raporteaza altfel la propriul copil
      doar comunistii credeau ca toti suntem la fel si putem trai fericiti cu acelasi program si aceeasi ratie alimentara
      felicitari parintiilor de mai sus pentru ca au inteles ca nu poti instraina 40% din zi un copil atat de mic
      pana la 3 ani nu prea poti urma un program de lucru full-time
      ideal ar fi fost ca mamele sa poata urma un program part-time pana la 3-4 ani - genul acesta de flexibilitate ar ajuta mai mult la cresterea natalitatii pe termen lung
      • 0 (0 voturi)    
       t mine este clar ca utilizatorul (Miercuri, 9 martie 2016, 16:35)

       bancher [utilizator] i-a raspuns lui 21unas

       Kevi nu are copii. Daca ar avea copii ar intelege ce rau este sa separi mama de copilul mic.
       • 0 (0 voturi)    
        Despre certitudini... (Vineri, 11 martie 2016, 11:19)

        Kevi [utilizator] i-a raspuns lui bancher

        "Problema cu lumea este că oamenii inteligenţi sunt plini de îndoieli, în timp ce cei proşti sunt plini de certitudini." - Charles Bukowski

        Oare asa e? :)
  • +2 (6 voturi)    
   CUM E CU ANALFABETISMUL FUNCTIONAL ? (Marţi, 8 martie 2016, 14:14)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui croi2001

   Esti amabil sa-mi explici si mie ?
   PS. Hehe !
   • 0 (2 voturi)    
    daca ar (Marţi, 8 martie 2016, 17:01)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

    putea raspunde, nu ar fi postat aberatii.
   • +4 (6 voturi)    
    ca fapt divers (Marţi, 8 martie 2016, 19:42)

    croi2001 [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

    o sa iti zic simplu si scurt ca, cunosc persoane (care o duc chiar bine) care se laudau cu faptul ca chiar inainte de nastere au aranjat cu sefii mariri de salariu doar ca sa primeasca mai multi bani pe perioada concediului de maternitate (ca deh, plateste statul). Si pareau chiar fericite/mandre de reusita, desi daca e sa judecam la rece chestia asta, desi legala, tot un soi de hotie e... nu zic ca toti fac la fel...
    • 0 (0 voturi)    
     e hotie (Miercuri, 9 martie 2016, 8:22)

     Hans Metter [utilizator] i-a raspuns lui croi2001

     si statul trebuie sa depisteze astfel de cazuri si sa ii trage la raspundere pe vinovati (angajati, angajator etc)
    • 0 (0 voturi)    
     da, dar acum se va lua media (Miercuri, 9 martie 2016, 11:02)

     bancher [utilizator] i-a raspuns lui croi2001

     veniturilor pe ultimii 2 ani. Nici un patron nu iti mareste salariul timp de 2 ani, doar ca sa te ajute sa iei ajutor mai mare de la stat. iti poate mari cateva luni, dar nu mai mult, ca nu ii convine.
 • 0 (44 voturi)    
  Va rog (Marţi, 8 martie 2016, 13:16)

  HansBrinker [utilizator]

  pastrati banii pentru banci. Nu trebuie risipiti pe copii, pampersi si alte prostii. Banii trebuie pastrati pentru a ajuta bancile si afacerile in general.
  Macroprudenta si stabilitatea economica sunt cele mai importante lucruri. De copii nu avem nevoie.
  • -1 (25 voturi)    
   Ce legatura are una cu alta? (Marţi, 8 martie 2016, 13:33)

   bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui HansBrinker

   Cind a dat ultima oara statul bani bancilor?!?

   Cit despre afaceri... inafara de cele cu statul cu dedicatie, alea creeaza locuri de munca, si tot alea creeaza bugetul din care sunt platiti toti asistatii sociali care stau toata ziua pe net si scriu prostii.
   • -17 (27 voturi)    
    Ia explica tu asta! (Marţi, 8 martie 2016, 13:43)

    Marionette [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

    Unde s-au dus cei 20 de miliarde pe care i-a imprumutat Basescu? La banci , prietene bancher! Da, bancile deja au rambursat imprumutul, dar nu este normal ca statul sa se imprumute pentru a ajuta societati private, in timp ce propria-ti populatie sufera un Holocaust, de la 30 de milioane de romani cate ar fi trebuit sa avem din 1989 si pana acum, noi avem 18 milioane!
    • +12 (14 voturi)    
     ieconomia lu' antena3 (Marţi, 8 martie 2016, 14:03)

     bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Marionette

     Jumate s-au dus la guvern, pentru aqcoperirea deficitului bugetar de 10 mld de euro doar in 2009 iar jumatate la rezerva BNR. Si intre timp au ajuns toti inapoi la FMI/BM/UE.
     E adevarat ca cei 10 mld de euro de la rezerva BNR au ceva gegatura cu bancile. Dar nu direct. Povestea e asha: pina-n 2009, fiecare banca trebuia sa depuna echivalentul a 40% din fiecare imprumut acordat la BNR ca si garantie ca are bani in caz de default. Asta se numeste RMO (rezervele minime obligatorii ale bancilor la rezerva BNR). Iar incepind din 2009, BNR a scazut RMO la 20%, permitind bancilor sa-si retraga jumatatate din suma depusa la BNR. Si ca sa nu scada rezerva prea tare, BNR a facut un imprumut pe 5 ani. Iar din banii aia primiti de la BNR bancile au imprumutat statul, care in felul asta nu a intrat in incapacitate de plata. Acum, de exemplu RMO e undeva la 12% iar rezerva BNR, dupa achitarea integrala a imprumutului la FMI, e de 32 mld de euro (fata de 22 in 2009).

     Dar statul roman nu a ajutat bancile, cum au facut alte state, de exemplu SUA sau diverse tari din UE. Si asta pentru ca nu a fost nevoie.
    • +2 (6 voturi)    
     Unde s-au dus banii... (Marţi, 8 martie 2016, 14:30)

     Dan D. [utilizator] i-a raspuns lui Marionette

     Daca vrei sa cauti sa afli si sa intelegi, se gaseste, daca nu, apai nu. Uite unde s-au dus banii si de ce am putut sa-i returnam atit de repede: "Cea mai mare parte a banilor au avut ca destinaţie rezerva valutară a Băncii Naţionale. Doar două miliarde de euro au ajuns la Ministerul Finanţelor Publice. Cele două miliarde de euro de la buget au fost completate cu încă cinci miliarde de euro primite de la Comisia Europeană. Cu alte cuvinte, aproximativ 10,6 miliarde euro au consolidat rezerva Băncii Naţionale, iar şapte miliarde euro au completat nevoile bugetului de stat." http://www.rfi.ro/economia-reala-81374-datoria-fmi
    • +6 (8 voturi)    
     Unde s-au dus banii... (2) (Marţi, 8 martie 2016, 14:36)

     Dan D. [utilizator] i-a raspuns lui Marionette

     Pentru partea a doua, explicatii cu imagini - luati mouse-ul dsvs si urmariti graficele din pagina de mai jos, vedeti in ce perioada a inceput cresterea deficitului bugetar, cine era prim-ministru, cind s-a intimplat criza si cind ajungeti in groapa aia mare, cine era prim ministru si a trebuit sa traga frina de mina fara sa explice calumea fiecarui prost de ce o face si sa fie sustinut. Ca asa'i in tenis. http://countryeconomy.com/deficit/romania
   • +15 (17 voturi)    
    dl e ironic :)) (Marţi, 8 martie 2016, 13:55)

    Roman_Cetatean [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

    nu ai inteles, dansul e chiar f ironic, apropos de vuietul perioadei, ca decidentilor le arde de pb bancilor, etc, nu de dezastrul demografic ce se intampla deja :))

    Oricum, astfel de masuri sunt in sprijnul acelei paturi active din societate, incurajand natalitatea si sporul demografic in special in randul clasei mijlocii si a persoanelor activ, muncitoare si nu pot decat sa fe de acord. Nu am ceva cu saracii, dar din pacate mentalitatea de "asistat social" se schimba f. greu si stimulente de acest tip date lor nu ar face decat sa le consolideze astfel de mentalitati.
    Trebuie o abordare care sa incurajeze sporul natural in randul populatiei active si educate, pt ca si copii lor sunt mai bine ingrijiti si protejati si deci cheltuiala ulterioara a statului pt asistenta sociala (a copiilor dar si a viitorilor adulti) va fi mai mica.
    Pt cei saraci(someri, inactivi, etc)-exista programul anti-saracie al Guvernului si speram sa se si implementeze- in special pt copii- sa ii ajute real pt accesul la educatie, sanatate si ulterior pe piata muncii.
    • +2 (6 voturi)    
     Am observat ca e ironic (Marţi, 8 martie 2016, 14:38)

     bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Roman_Cetatean

     N-are deloc dreptate. Decidentilor trebuie sa le arda de toate problemele, ca degeaba ai natalitate mai tare decit india sau China daca ai si mortalitate similara din motive de cadere economica. Nu luind banii de la afaceri creste natalitatea, ci sprijinind-o activ. Cu autobuze scolare, gradinite si crese suficiente, sistem medical decent. Nu te costa nimic in plus sa creezi un sistem integrat de transport la copiilor dinspre si inspre scoala cu microbuzul scolar, precum in tarile civilizate. Contra cost, bineinteles. In felul asta faci viata mai usoara multor parinti. Nu te costa cine stie ce sa asiguri crese si gradinite pentru toata lumea, sau macar sa le subventionezi pe alea private existente, astfel incit parintele sa nu mai fie nevoit sa scoata din buzunar 1000 de lei pe luna pe bona sau gradinita. Ba mai mult, cu cit merg afacerile mai bine, cu atit ai mai multi bani de la ele prin taxe si impozite si iti permiti mai multe programe active de stimulare a natalitatii
  • -2 (24 voturi)    
   e treaba ta (Marţi, 8 martie 2016, 14:22)

   Hans Metter [utilizator] i-a raspuns lui HansBrinker

   sa ai grija de copii si de pempersi .. nu e nici treaba statului nici a bancii... daca te ajuta cu ceva statul foarte bine daca nu asta e.. tu esti raspunzator 100%... natie de asistati social
   • -1 (15 voturi)    
    Tarziu (Marţi, 8 martie 2016, 16:02)

    Visu [utilizator] i-a raspuns lui Hans Metter

    Stimate domn, de dumnevoastra se vede treaba ca nu a avut nici statul si nici familia grija. Altfel primeati o educatie primara adecvata ce v-ar fi permis sa intelegeti mecanismele socio-economice pe care functioneaza statul. Ati fi aflat ce inseamna venituri si cheltuieli la buget, cum functioneaza societatea dpdv demografic si care este impactul unei rate scazute a natalitatii asupra societatii. Sper totusi ca acei copii ai dumneavoastra care se vor naste accidental dupa ce veti fi trecut de etapa de onanism, vor intelege mai bine aceste principii elementare.
    • +2 (2 voturi)    
     Asa e. Nu a avut grija statul de mine (Miercuri, 9 martie 2016, 8:34)

     Hans Metter [utilizator] i-a raspuns lui Visu

     Am facut macroeconomie aprofundata si doctrine economice de mi-au iesit pe ochi, prin urmare stiu foarte bine cum functioneaza statul si mecanismele lui... acum depinde cum iti place tie statul... daca tot esti atat de cult probabil stii ca sunt mai multe functii ales statului (providential, jandarm etc)... nu intram in detalii.

     Ce am spus eu e ca in primul rand parintele este raspunzator pentru copilul lui. Daca tu faci un copil cu gandul ca o sa aiba statul grija de el, sa fii sanatos. Eu l-am facut cand am stiut ca pot avea grija de el.

     Legat de educatie primara cred ca se vede clar caruia ii lipseste si care jigneste.
 • +3 (17 voturi)    
  hmmm (Marţi, 8 martie 2016, 13:17)

  liviu_ [utilizator]

  indemnizatie 85% din salariu minim?! se da numai la cei cu servici de minim x luni sau la toti... ca in cazut asta stiu o categorie sociala mancati-ash care o sa fie foarte feritica...

  deci noi vom continua sa incurajam natalitatea la oameni nepregatiti. de asemenea cei care au salariu mare vor avea aceleasi probleme: nu te intorci la munca dupa 6 luni maxim de la nastere ... cu prima ocazie zbori din firma (sau zbori inainte sa nasti).
  • 0 (10 voturi)    
   esti ... confuz (Marţi, 8 martie 2016, 14:24)

   Hans Metter [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   sa fiu dragut
   • +5 (7 voturi)    
    te rog sa`-mi explici de ce... (Marţi, 8 martie 2016, 14:36)

    liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Hans Metter

    nu de alta da nu esti prea convingator doar atacandu-ma pe mine...
    • +1 (1 vot)    
     pt ca (Miercuri, 9 martie 2016, 8:39)

     Hans Metter [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

     scrie clar. 85% din media venituilor pe 12 luni din 24 dar nu mai putin de 85% din minim brut.

     .Adica daca ai venituri in ultimele 12 luni din 24 vei incasa ori 85% din venituri ori la 85% din minimul brut...
 • +2 (12 voturi)    
  ... (Marţi, 8 martie 2016, 13:18)

  a.nonim [utilizator]

  Intai stimulam ingrijirea copiilor de catre parintii naturali, pe urma ca sa anulam stimularea, stimulam revenirea la munca a mamei. Ar mai trebui o stimulare pentru mamele stimulate sa revina la munca, care mai fac inca un copil inainte de expirarea stimularii, si astfel sa inchidem cercul.
 • +10 (18 voturi)    
  85% (Marţi, 8 martie 2016, 13:20)

  valahiandusk [utilizator]

  S-a facut dreptate, cam tarziu dar s-a facut.
 • +5 (7 voturi)    
  Cum se calculeaza? (Marţi, 8 martie 2016, 13:28)

  gabbello [utilizator]

  Poata cineva sa traduca in romana fraza asta: "media veniturior nete primite in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani, ".

  Daca exista cotizatie pentru minim 12 luni in ultimele 24 (ceea ce banuiesc ca vrea sa spuna fraza de mai sus) cum se calculeaza?

  De exemplu daca mama a fost salariata:
  4 luni angajat + pauza 4 luni + 6 luni angajat + pauza 2 luni + 6 luni angajat + pauza 2 > inseamna ca se face media pe ulitmele 12 luni LUCRATE sau veniturile pe ultimele 12 luni CALENDARISTICE (impartit la 12)
  • +7 (9 voturi)    
   ultimele 12 luni lucrate (Marţi, 8 martie 2016, 13:47)

   bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui gabbello

   Ultimele 12 luni lucrate in ultimii 2 ani. Banuiesc ca daca n-ai 12 luni lucrate in ultimii 2 ani intri la ajutor social generic. Exprimarea e intr-adevar cam aiurea, dar din cite stiu asha e si acum.
   • +1 (1 vot)    
    nu e aiurea (Miercuri, 9 martie 2016, 11:04)

    bancher [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

    se iau in considerare strict lunile lucrate, si se scad din evidenta cele in care ai stat (somat).
    • 0 (0 voturi)    
     ultimele 12 luni (Joi, 10 martie 2016, 13:38)

     Mirela AdrianaSima [anonim] i-a raspuns lui bancher

     Buna ziua! As vrea sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie in cazul in care am lucrat 6 luni intr-un loc, iar peste 2 luni m-am angajat in alt loc... Trebuia sa fi lucrat 12 luni neintrerupte sau nu conteaza?
  • +6 (6 voturi)    
   trebuie sa (Marţi, 8 martie 2016, 17:09)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui gabbello

   aiba muncite 12 luni din ultimii doi ani (24 luni) anterior nasterii copilului.
 • +13 (33 voturi)    
  gindire de socialism stiintific (Marţi, 8 martie 2016, 13:42)

  bogdan1477 [utilizator]

  Ma asteptam ca un ministru tehnocrat sa gindeasca mai adinc de atit:
  "Ana Costea, care s-a opus mai multor prevederi decise de comisie, printre care eliminarea plafonului maxim de 3400 lei/luna. Ministrul a sustinut ca este nevoie de acest plafon pentru a se evita tentative de frauda si pentru a nu exista discriminari"

  Deci pentru ca voi nu sunteti in stare sa va faceti treaba si sa verificati eventualele fraude, enele mame trebuie sa primeasca bani mai putini... Cit despre discriminari... alea nu exista si acum? Nu e discriminare ca o mama primeste 600 de lei si alta 3400? De ce nu se limiteaza suma asta la 85% din 5 salarii medii pe economie, adica exact partea maxima de salariu pe ca re se plateste CAS?

  Si asha in privat avem citiva fraieri care decid sa fie corecti si sa-si declare veniturile ca salarii si sa plateasca un sac de bani taxe si impozite la stat. Cineva care cistiga 3000 de euro poate oricind sa isi faca salariul de 1000 de euro si restul sa fie alte forme de venituri neimpozitate sau impozitate mult mai putin. Si noi ce facem? Le aratam alora care chiar declara salariul intreg ca de fapt sunt niste dobitoci. le aratam ca noi nu-i respetam pe cei cu salarii mari, ci folosim orice ocazie sa le tragem teapa.
  • +5 (17 voturi)    
   ti-ai luat minusuri (Marţi, 8 martie 2016, 14:26)

   Hans Metter [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

   nu imi vine sa cred... probabil te urasc unii ca ai adus vorba de salariu de 3000 euro lunar... asta e tara... astia sunt oamenii
  • +11 (15 voturi)    
   foarte adevarat (Marţi, 8 martie 2016, 14:54)

   citizen_of_the_world [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

   Discriminare avem tocmai cu legea actuala: o mare parte din parinti primesc 85%, altii mai putin, fiindca depasesc plafonul. Plafonul in sine este discriminarea.

   Si da, in tara asta chiar esti luat de fraieri daca iti declari venitul intreg pe contractul de munca. Platim procent din salarul brut pentru toate gaurile negre din bugetul de stat, dar cand e vorba sa beneficiem, e cate un plafon peste tot. Un alt exemplu este si indemnizatia de concediu medical, cu aceeasi abordare...
   • +3 (5 voturi)    
    plafon e ok sa fie (Marţi, 8 martie 2016, 17:05)

    bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui citizen_of_the_world

    Dar sa fie corelat cu taxele platite. Pentru asigurari sociale se plateste in limita a 5 salarii medii pe economie, tot pe aceeasi formula sa se calculeze si dreturile care deriva de aici.

    Si apropos de salarii declarate, discutam cu un fost coleg de liceu despre asta si nu putea intelege cum de unii sunt atit de fraieri incit sa nu faca o inginerie si sa declare salariu oficial mai mic. Asta e mentalitatea la noi. Musai tre sa furi ceva daca se poate si musai sa te pligi toata ziua ce rau o duci. Ca altfel esti fraier si inginfat si meriti sa te fraiereasca toata lumea. Stii tu... capra vecinului.
  • +3 (3 voturi)    
   pe dividende se poate plati (Marţi, 8 martie 2016, 16:39)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

   diferenta. Adica, daca cineva are salariu declarat de 1000 de euro, si patronul vrea sa ii dea 3000 euro net, diferenta i-o baga pe dividende. Avantajul e ca platesti doar impozit pe dividende (fara CAS si CASS), dezavantajul este ca, daca vrei credit, nu prea il primesti de la banca (nu se considera venituri constante).
   • +1 (5 voturi)    
    sunt nenumarate metode (Marţi, 8 martie 2016, 17:12)

    bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui bancher

    Fie direct fpa (desi asta nush cit mai merge) fie dividende, desi si acolo ai de platit la greu, fie actiuni pe la o firma dintr-un paradis fiscal. Fie iti faci firma printr-o tara bananiera si te angajezi acolo. De la 1000 de euro in plus sunt foarte multe forme legale de a fenta taxele. Iar statul tine cu tot dinadinsul sa ne arate ca suntem fraieri daca nu apelam la ele.

    De banii astia intr-o tara civilizata ai asigurare medicala pe bune, drumuri decente, transport in comun folosibil, curatenie, educatie pe bune, si ajutor de somaj decent, nu 200 de euro. Si stai si te intrebi de ce mama masii mai platesti impozite in tara asta care in schimbul banilor pe care i-i dai iti returneaza o flegma intre ochi.
 • +5 (7 voturi)    
  intrebare (Marţi, 8 martie 2016, 13:54)

  MariusRusu [anonim]

  Si va fi retroactiva legea asta? :)
  • +4 (8 voturi)    
   singura lege retro (Marţi, 8 martie 2016, 14:26)

   Hans Metter [utilizator] i-a raspuns lui MariusRusu

   e cea a darii in plata : ))))
  • +4 (4 voturi)    
   si eu sunt curios (Marţi, 8 martie 2016, 15:26)

   t_beriu [utilizator] i-a raspuns lui MariusRusu

   daca mama a ales perioada de un an, si e inca in concediu de ingrijire a copilului, poate sa prelungeasca la 2 ani?
   • 0 (0 voturi)    
    iti spun cum a facut sotia: (Miercuri, 9 martie 2016, 11:08)

    bancher [utilizator] i-a raspuns lui t_beriu

    a optat pt 1 an, si a incasat indemnizatie de 3400 ron/luna+alocatie de 200 RON/luna. Dar, la 1 an, ne-am dat seama ca nu poti separa asa repede mama de copil (copilul fiind dependent de mama si dupa 1 an). De prelungit la 2 ani nu se mai putea prelungi, dar am fost la angajator si am cerut concediu fara plata de inca 1 an. Practic, a stat 2 ani acasa, dar numai in primul an a fost platita (cu 3400 ron/luna).
  • -1 (3 voturi)    
   pai nu este (Marţi, 8 martie 2016, 16:40)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui MariusRusu

   intra in vigoare de pe 1 iulie 2016.
   Norocul mamicilor care vor naste dupa aceasta data.
   • 0 (0 voturi)    
    n-ati (Marţi, 8 martie 2016, 17:13)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui bancher

    inteles intrebarea.
    va fi o lege retroactiva?
    se va aplica mamelor care la data intrarii in vigoare sunt in concediu de maternitate pe vechea lege?\
    in traducere : la 01.07.2016 se aplica si mamelor care sunt in concediu de maternitate conform vechii legiferari?
 • +6 (6 voturi)    
  si pt cine se aplica (Marţi, 8 martie 2016, 14:18)

  spectator13 [utilizator]

  ma intrebam daca stie cineva daca legea se aplica si pt mamele aflate deja in concediu de crestere copil. sotia este in primul an de concediu (a optat initial pt 1 an) se califica sa primeasca indemnizatie si pt al doilea copil?
  • 0 (4 voturi)    
   nu (Marţi, 8 martie 2016, 16:41)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui spectator13

   modificarile intra in vigoare pe 1 iulie 2016. Daca copilul s-a nascut inainte, legea nu se aplica.
   • 0 (2 voturi)    
    sigur? (Marţi, 8 martie 2016, 16:49)

    spectator13 [utilizator] i-a raspuns lui bancher

    adica e discriminare sa ai mame aflate simultan in concediu ingrijire copil cu drepturi diferite.
    ca sa fiu mai exact -> opinia este una de expert in domeniu sau bazata pe experienta personala trecuta (stii cazuri de la ultima modificare de genul asta?)
   • 0 (2 voturi)    
    cine zice? (Marţi, 8 martie 2016, 17:15)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui bancher

    intuitia dvs.?
    eu zic sa lasam legea sa o zica.
   • +1 (3 voturi)    
    Poate totusi... (Marţi, 8 martie 2016, 23:38)

    Moldovan-RusMaria [anonim] i-a raspuns lui bancher

    Uite ce zice
    "Aceasta lege se aplica si mamelor care au nascut deja si care vor fi in concediu pentru cresterea copilului la 1 iulie, cand intra legea in vigoare, pana la implinirea varstei copilului de 2 ani. E o lege de care este mare nevoie, pentru ca tot vorbim de sustinerea natalitatii, de sustinerea familiei" a explicat ulterior Cristina Pocora (PNL), vicepresedintele comisei. "
    Eu asa interpretez...ca orice mama care se afla in concediu pentru crestere copii o sa beneficieze:)) inca nu imi fac iluzii, dar am sperante:))
 • -4 (12 voturi)    
  Povesti scrise pe gard ,VIN ALEGERILE !!!!!! (Marţi, 8 martie 2016, 15:16)

  andreesanu [utilizator]

  VIN ALEGERILE !!! INCEPE PROSTEALA ,manipularea
  prostilor care cred in ce pamblici scot politicienii ,hotii astia de-si trag pensii nesimtite cand tara n-are bani sa plateasca pensiile ale amarite .
  Cat e o alocatie la un copil ???,un copil nu se creste cu 60-80 lei /luna !
  Daca nu stiti !!! ,un costumas pentru un copil de un an costa cat alocatia pe o luna !!!,un plovar de PNA pentru un copil de 2-3 ani este 40-50 de lei !.
  Femeile care ramin in concedii de nastere risca sa-si piarda locul de munca !,nu-s locuri la crese !!!,o femeie ca sa stea cu cel mic 5-6 ore ,sa-i deaodata sa manince si sa-i schimbe pempersul iti ia 7-800lei/luna. S-a depopulat Romania !!!,va sperie ca nu revin romanii in tara ,pribegii aceea vro 4,5 milioane !!!,la ce sa vina ???,sa moara de foame ???,unde-s locurile lor de munca ???,ce salarii de mizerie au cei care inca trudesc in Romania ??
  • +3 (7 voturi)    
   eu nu as lua leagea ca pe o prosteala (Marţi, 8 martie 2016, 16:44)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui andreesanu

   Sotia a stat acasa 1 an de zile cu indemnizatie de 3400 ron/ luna, si inca unul in concediu fara plata. (asta in conditiile in care avea rate de 2300 RON/luna). Ne-ar fi prins extrem de bine sa stea in concediu crestere copil cu 85% din salariu (adica fix 8500 RON, daca ne raportam la salariul de atunci).
   Eu zic ca, pt familiile cu salarii mari, legea e f buna. Ii mai incurajeaza si pe ei sa faca copii.
   • 0 (0 voturi)    
    bancherule alea-s propunei nu-i lege !!! (Marţi, 8 martie 2016, 20:15)

    andreesanu [utilizator] i-a raspuns lui bancher

    Daca nu citesti cum trebuie poti spune orce ,ia dechide ochii mari !!! cum e ?
   • +1 (3 voturi)    
    ete na.. (Marţi, 8 martie 2016, 22:32)

    xht20 [utilizator] i-a raspuns lui bancher

    Se stie ca femeile nu se marita cu ciumpalaci cu salarii mai mici ca ele. Apoi deduc ca puteai plati ratele si sa traiesti bine cu indemnizatia ei si salariul tau. Bine, nu ca ar fi fost corect ca ea sa primeasca 85% din salariu, asta e pentru tine ca sa incetezi sa mai te plangi.
    • 0 (0 voturi)    
     nu stiu ce vrei sa spui (Miercuri, 9 martie 2016, 11:10)

     bancher [utilizator] i-a raspuns lui xht20

     dar am salariu considerabil mai mic decat sotia.
 • +14 (16 voturi)    
  Si daca e atat de scump (Marţi, 8 martie 2016, 15:42)

  Primul [utilizator]

  sa ajutati familiile serioase care cotizeaza mult la stat si care vor copii, care vor cotiza la randul lor si mai mult la PIB-ul viitor, de ce nu confiscati odata tot ce au furat nenorocitii astia d-alde Voiculescu si Carabulea?
  Probabil doar din furaciunea scarbosilor astora ati plati indemnizatii urmatorii 50 de ani.
  Sunteti cu totii niste javre penale.
 • +3 (3 voturi)    
  Copii nascuti inaintea lunii iulie (Marţi, 8 martie 2016, 16:07)

  malac [utilizator]

  Stie cineva cum se va calcula indemnizatia pentru copiii care se nasc inainte ca legea sa intre in vigoare? Adica in cazul unui copil nascut in luna aprilie: oare se va recalcula indemnizatia dupa noua formula dupa ce intra legea in vigoare?
 • +14 (16 voturi)    
  Vrem natalitate dar (Marţi, 8 martie 2016, 16:08)

  Comentatorul-x [utilizator]

  Guvernul are probleme cu banii pentru copii. Auzi nesimitire. Bagam miliarde in tot felul de porcarii IT, in avioane de vanatoare, in panselute si borduri dar nu avem bani pentru cresterea copiilor.
  Ne distrugem ca natiune din interior, incurajam natalitatea analfabetilor si a asistatilor social.
  Dragi guvernanti, acesti bani vor fi cei mai bine cheltuiti bani vreodata, pentru un scop anume in tara asta.
  • +2 (2 voturi)    
   cum sa aiba (Marţi, 8 martie 2016, 17:18)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui Comentatorul-x

   bani pentru educatie, sanatate, dezvoltare economica, stabilitate economica (lucruri care confera liniste tinerilor incurajandu-i sa intemeieze familii si sa faca copii)?
   lor ce le-ar mai ramane de furat???
 • -4 (8 voturi)    
  Eu zic asa (Marţi, 8 martie 2016, 16:26)

  Un cititor [utilizator]

  Românii nu mai au nevoie nici de Romănia, (terenul agricol, pădurile și apele pot fi jefuite, vândute sau distruse), nici de copii (care trebuie uciși în pântecele mamei lor, iar cei care scapă trebuie vaccinați, iar cei care scapă și de aici, trebuie trimiși obligatoriu la creșe și la grădinițe, ca nu cumva să stea vreounul acasă cu familia lui). În schimb trebuie să ocrotim câinii, pușcăriașii și emigranții. Românii nu mai au nevoie să producă nimic. Au nevoie să ocrotească supermarket-urile și băncile, iar dacă se poate, să fie încurajați să plece din țara lor, iar țara lor s-o lase altora care au nevoie de infrastructură bine dezvoltată pentru a o jefui mai eficient.
 • -3 (9 voturi)    
  Masura venita tarziu (Marţi, 8 martie 2016, 17:03)

  vodatepes [utilizator]

  Masura venita tarziu sa repare prostia lui Boc, Basescu, Seitan ( vezi Seitane ca nu te-am uitat) si toata gasca PDL. De atunci au trecut 6 ani. In fiecare an Romania a pierdut in jur de 60 000 de cetateni datorita sporului demografic negativ adica 360 000 de copii adica in jur de 9000 de copii per judet. Felicitari pentru reusita ticalosului de BOC, Basescu, Seitan si toata gasca de la PDL. Vedeti ca nu am uitat si nu vom uitat raul facut.
 • +2 (6 voturi)    
  In sfarsit (Marţi, 8 martie 2016, 17:42)

  Vlad-I [utilizator]

  In sfarsit o decizie buna. S-ar putea si mai bine, daca concentreaza toate veniturile disponible la stat pe nasterea celui de al doilea copil. Adica pt. primul putine stimulente ca toti il facem, pentru al doilea foarte mult, ca sa timulam toate familile sa aibe doi, iar pt. al treile, patruea etc putine, ca nici un grup social sau religios sa nu faca negot din fabricarea de copii.
  • +1 (1 vot)    
   Bunicii dumitale citi copii au avut? (Marţi, 8 martie 2016, 20:28)

   Un cititor [utilizator] i-a raspuns lui Vlad-I

   sau erau si ei comunisti?
 • +5 (5 voturi)    
  din ce bani? (Marţi, 8 martie 2016, 18:43)

  oxbridge [utilizator]

  Sursa pentru cei 40 mil. euro / an e inexistenta, ca pentru marea majoritate a legilor date in acest an electoral nenorocit.
  De ce nu se taie din buget din alta parte?
  Romania, tara dezastrului bine facut.
 • 0 (0 voturi)    
  1 (Miercuri, 9 martie 2016, 0:57)

  Oana22 [utilizator]

  daca sunt in concediu crestere copil, dar am optat pentru 1 an, dupa introducerea legii voi putea opta la 2 ani?
  • 0 (0 voturi)    
   greu de spus (Miercuri, 9 martie 2016, 11:12)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui Oana22

   trebuie sa vedem forma finala a legii. Sotia mea a nascut si am optat pt concediu de maternitate de 1 an. Dupa 1 an am vrut sa prelungim, nu s-a putut, asa ca si-a luat concediu fara plata de inca 1 an (ca sa stea 2 ani acasa).
 • +1 (1 vot)    
  Al doilea copil (Miercuri, 9 martie 2016, 8:15)

  Mliv [utilizator]

  Daca primul copil are 1 an si mama ramane iar insarcinata deci cand se naste al doilea copil primul va avea 1 an si 3 luni. Mama a optat sa stea acasa 2 ani pt. primul copil. Cum se calculeaza indemnizatia la al doilea daca opteaza sa stea tot 2 ani? Va primi 85% din salariul pe care l-a avut inainte sa intre cu primul copil sau va primi 85% din media pe ultimele 12 luni din ultimii 2 ani ( perioada cat a stat acasa si a primit indemnizatia pentru primul)?
  • +1 (1 vot)    
   cred ca trebuie sa intrebi legiuitorul (Miercuri, 9 martie 2016, 11:13)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui Mliv

   e o intrebare grea
 • 0 (0 voturi)    
  neclaritati (Miercuri, 9 martie 2016, 11:16)

  Mdolly [utilizator]

  sunt o mamica care va intra in concediu de crestere copil din luna martie ...cand vom afla normele de aplicare ale legii??...daca eu acum optez pentru un an de stat cu copiul ..voi intra sub incidenta vechii legii.??...logic este ca mamele care vor naste dupa 1 iulie sa beneificieze dar din declaratii se intelege ca se va aplica si pt cele care se afla deja ...ar tb sa iau o decizie zilele astea ...mi-ar fi de ajutor sa stiu clar daca se va aplica sau nu ..asa pot opta pt 2 ani ...
 • 0 (0 voturi)    
  Am 12 luni lucrate dar cu pauza de 2 luni (Joi, 10 martie 2016, 13:43)

  Mirela AdrianaSima [anonim]

  Buna ziua! As vrea sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie in cazul in care am lucrat 6 luni intr-un loc, iar peste 2 luni m-am angajat in alt loc... Trebuia sa fi lucrat 12 luni neintrerupte sau nu conteaza? Astept raspunsul dumneavoastra! Va multumesc mult !
 • 0 (0 voturi)    
  Indemnizatie cc (Joi, 10 martie 2016, 14:35)

  Gvd30 [utilizator]

  Stirea asta cu modificări substantiale ne-a dat peste cap. Ma intreb cine poate raspunde la intrebari.
  Sotia va naste in Mai.
  Desi vicepresedinta comisiei spune ca legea se aplica si mamelor aflate in ccc, unde se scrie?
  Pe noi nu ne intereseaza plafonul ci doar aplicabilitatea ei care cred ca e o masura bună.
  Sper sa aflam saptamana viitoare.
 • 0 (0 voturi)    
  vot final indemnizatie cc (Vineri, 11 martie 2016, 16:09)

  Ela5 [utilizator]

  Pe ordinea de zi pentru şedinţele Camerei Deputaţilor din zilele de 14 şi 16 martie 2016 nu figureaza si acest proiect de lege. Deci nu va intra la votul final saptamana viitoare. Sau poate se modifica ceva pana marti....cine stie....?
  • 0 (0 voturi)    
   Vot final (Luni, 14 martie 2016, 22:04)

   Gvd30 [utilizator] i-a raspuns lui Ela5

   Asa este nu figureaza, dar poate apare pana la urma. Sa urmarim si cine mai are vesti sa posteze.
 • 0 (0 voturi)    
  Update vot final (Miercuri, 16 martie 2016, 19:51)

  Dorp [anonim]

  Se pare ca raportul final a fost depus abia astazi si ar urma sa fie introdus pe ordinea de zi pentru şedinţele Camerei Deputaţilor in termen de 7 zile.
  http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?cam=2&idp=15107
 • 0 (0 voturi)    
  indemnizatie ccc (Miercuri, 23 martie 2016, 12:05)

  Gvd30 [utilizator]

  Stie cineva care este urmatorul pas si cand?
 • 0 (0 voturi)    
  Indemnizatii ccc (Miercuri, 23 martie 2016, 22:50)

  Gvd30 [utilizator]

  Da, am aflat. Marti 29.03.2016 este supus votului final.
  http://www.cdep.ro/pls/caseta/eCaseta2015.OrdineZi?dat=20160329
  • 0 (0 voturi)    
   indemnizatie (Miercuri, 30 martie 2016, 10:43)

   Flo23 [utilizator] i-a raspuns lui Gvd30

   S-a votat ieri? Nu am gasit nicio informatie despre votul final.


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version