Senatorul UNPR Ioan Iovescu a anuntat, marti, ca intentioneaza sa-si depuna candidatura pentru functia de presedinte al partidului, transmite Agerpres.

"Am fost in PPDD si am vrut sa candidez la presedintia PPDD, mi se pare normal sa urmez fuziunea si sa doresc la alegerile acestea sa candidez pentru functia de presedinte UNPR, tinand cont si de faptul ca cei mai multi parlamentari provin din PPDD", a declarat Ioan Iovescu, intr-o conferinta de presa.

El a adaugat ca tot timpul a condamnat alegerile care au fost facute cu un singur candidat. Iovescu a precizat ca, in acest context, si-a propus ca incerce sa faca astfel incat orice fel de alegere sa se desfasoare cu mai multi candidati.

Senatorul a spus ca vrea sa reformeze UNPR si sa-i schimbe denumirea in Alianta Crestina de Centru (ACC).

"Am intentia sa-mi depun candidatura. Vreau sa reformez acest partid, sa-i schimb denumirea. Analizand cum s-a format UNPR si cum s-a dezvoltat, mi-am dat seama ca a absorbit mai multe partide si ar fi potrivit ca acest partid sa ia o noua denumire si eu m-am gandit la denumirea de ACC, Alianta Crestina de Centru", a sustinut Iovescu.

Conferinta Nationala a UNPR va avea loc in 26 martie, cand se va alege noul presedinte al formatiunii dupa ce Gabriel Oprea a demisionat saptamana trecuta. In prezent, UNPR este condus interimar de Neculai Ontanu, secretarul general al partidului.

UNPR va merge "de sine statator" in alegerile localesi ar putea sustine alegerea primarilor in doua tururi de scrutin, daca se va ivi aceasta posibilitate in periaoda urmatoare, a declarat luni presedintele interimar al formatiunii Neculai Ontanu, dupa o sedinta extinsa a conducerii partidului, prima dupa demisia lui Gabriel Oprea.

Ontanu a precizat ca increderea in PSD s-a micsorat dupa declaratiile lui Liviu Dragnea despre parlamentarii care ar urma sa plece din UNPR.