Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat luni ca, in perioada urmatoare, in cadrul unei sedinte a CExN, se va decide in privinta candidaturilor pentru sectoarele Bucurestiului. Dragnea a declarat ca le-a propus fostilor ministri Rovana Plumb, Nicolae Banicioiu si Eugen Teodorovici sa candideze pentru primariile de sector.

"Sunt in mare parte stabiliti. Urmeaza ca in zilele urmatoare sa decidem care este cel mai bun moment in care sa comunicam, atat echipa de pe sectoare, cat si candidatul la Primaria Capitalei", a pus Dragnea, citat de Agerpres.

PSD anuntase ca va comunica lista candidatilor dupa 15 martie.

Intrebat daca, in Biroul Permanent National, le-a propus Rovanei Plumb, lui Eugen Teodorovici si lui Nicolae Banicioiu candidaturi la o primarie de sector, Dragnea a confirmat. "Da, i-am intrebat daca doresc. A fost un raspuns negativ. Domnul Teodorovici a zis ca vrea sa se mai gandeasca", a sustinut presedintele PSD, in opinia caruia acestia sunt "oameni cu experienta si cu vizibilitate, chiar si cu expertiza, care ar fi putut aduce un plus in aceasta campanie".

Numele lui Teodorovici a fost vehiculat ca o posibilitate la primaria Sectorului 1, in locul lui Dan Tudorache, presedintele de filiala.

Despre varianta introducerii lui Eugen Teodorovici in sondajele PSD privind candidatura la Primaria Capitalei, Dragnea a aratat ca 'toata lumea a fost masurata din toate pozitiile'.

"In Comitetul Executiv National vom lua o decizie. Deci, candidaturile pentru Primaria Capitalei (si primariile de sector - n.r.) vor fi validate in Comitetul Executiv National, unde vor fi prezentate masuratorile respective. Decizia in CExN se ia prin vot. O sa decidem atunci daca votam in bloc sau daca votam pentru fiecare candidat", a declarat presedintele PSD, potrivit Agerpres.

Legat de alegerile locale, Dragnea a aratat ca a avut o prima discutie despre situatia organizatiei Pitesti a PSD cu Tudor Pendiuc, fostul primar al municipiului, si urmeaza o alta in aceasta saptamana. "Am avut o discutie mai larga despre starea organizatiei de municipiu. Vom avea din nou o discutie, nu stiu daca va candida domnul Pendiuc, dar era firesc sa ma vad cu el. Ne cunoastem de foarte mult timp. Este unul dintre cei mai buni primari din aceasta tara, un om foarte respectat si cu foarte multa experienta si care cred eu ca stie foarte bine ce se intampla in municipiul Pitesti", a spus acesta.

Tot in aceasta saptamana, a precizat Dragnea, se vor finaliza si discutiile privind colaborarea la alegerile locale cu ALDE. "Si asteptam sa se termine intalnirea colegilor de la UNPR sa vedem ce pozitie politica vor adopta", a mai declarat el.

Dragnea a precizat ca vicepresedintele PSD Gabriela Firea a avut o discutie cu presedintele interimar al UNPR Neculai Ontanu.

"Au avut o discutie buna, din punctul meu de vedere. Si, repet, dupa intalnirea pe care o au astazi colegii de la UNPR probabil ca vor avea o pozitie politica conturata", a mai declarat presedintele PSD.

Biroul Permanent National al PSD a validat alte trei candidaturi pentru primarii municipii resedinta de judet - Bistrita, Braila si Satu Mare.

"Astazi am validat pentru municipiul Bistrita candidatura domnului Ovidiu Cretu, actualul primar in functie, la Braila - domnul Marian Dragomir, iar la Satu Mare - actualul primar, domnul Dorel Coica", a spus presedintele PSD.