Comisia politica a PNL, reunita luni in sedinta, a stabilit, in urma sondajelor efectuate, ca fostul ministru al Transporturilor Alexandru Nazare, in prezent deputat, sa fie candidatul la primaria Sectorului 1, iar Razvan Sava, actualul primar general interimar, candidat la Sectorul 4, potrivit unor surse din cadrul PNL.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sondajele citate sambata de Mediafax aratau insa ca Diana Tusa il depasea pe Alexandru Nazare - 35% fata de 30%.

Razvan Sava

Razvan Sava

Foto: PMB

In ceea ce priveste sectorul 4, cei trei candidati testati erau foarte apropiati, cu putin peste 30%. Marius Rogin ar obtine 34%, Honorius Prigoana ar obtine 33%, in timp ce actualul primar interimar al Capitalei, Razvan Sava ar obtine 32%, noteaza Mediafax.

Popescu Dan-Cristian

Popescu Dan-Cristian

Foto: cdep.ro

De asemenea, la primaria Sectorului 2 va candida deputatul Dan Cristian Popescu.

La sectorul 3 va candida Florin Stefan Vasile, fostul sef al Directiei de Asistenta Sociala din Sectorul 3., iar la sectorul 5, deputatul Ovidiu Raetchi.

Nu s-a luat inca o decizie pentru primaria Sectorului 6, aceasta s-a amanat pe saptamana viitoare.

Numele au fost confirmate intr-o declaratie de presa de presedintele PNL Bucuresti, Catalin Predoiu.

In ceea ce priveste sectorul 6, Predoiu a declarat ca PNL nu va merge cu Stefan Florescu, asa cum s-a vehiculat in presa, desi potrivit sondajelor acesta avea cel mai mare scor. Sondajele aratu ca Florescu ar obtin 29%, in timp ce deputatul Razvan Mironescu este cotat la doar 20%. In acelasi timp, candidatul PSD, Gabriel Mutu, este cotat la 21%.

"Toate sondajele au aratat faptul ca toti candidatii erau umar la umar in marja de eroare. S-a luat in calcul rezerva de crestere pe viitor. Acest sondaj a fost o baza a deciziei politice, cifrele trebuie vazute in dinamica lor," a declarat Predoiu, adaugand ca acesti candidati au fost stabiliti in functie de potentialul lor de crestere iar decizia a fost una politica.

Decizia finala va fi luata miercuri in Biroul Politic National.