Copresedintii PNL Alina Gorghiu si Vasile Blaga i-au cerut vineri premierului Dacian Ciolos schimbarea de urgenta a prefectului de Olt, Silviu Neacsu, pe motiv ca acesta face presiuni asupra primarilor PNL din judet, pentru a trece la PSD, "conduita complet nesanatoasa a unui inalt functionar public pentru procesul electoral din Romania", transmite Agerpres.

Alina Gorghiu si Vasile BlagaFoto: PNL

"Am sa fac referire la evaluarea administratiei publice din Romania cu trimitere la minunatul prefect din Olt. Pentru ca a inceput Guvernul Ciolos sa faca evaluarea prefectilor si a schimbat vreo 13, vreau sa transmit un mesaj din resedinta Oltului: ca, obligatoriu, Ciolos trebuie sa se uite si la prefectul Silviu Neacsu. Este un politruc care nu stie altceva sa faca decat sa caute primarii PNL, in calitatea sa, probabil, de fost vicepresedinte al PSD, si sa puna presiune pe ei, pentru a merge la PSD", a spus Alina Gorghiu, vineri, la Slatina, in cadrul unei conferinte de presa.

Copresedintele PNL a mai afirmat ca ii cere lui Dacian Ciolos sa il schimbe pe Neacsu cu un inalt functionar public care intelege ca nu trebuie sa influenteze in niciun fel procesul electoral.

"Nu voi accepta genul acesta de comportament politic care nu are nici in clin, nici in maneca cu functia domniei sale de inalt functionar public si, daca nu pricepe ca aceasta conduita este complet nesanatoasa pentru procesul electoral din Romania, am sa fac orice fel de mers, dar orice fel de demers, ca domnia sa sa inteleaga lucrul acesta fortat de imprejurari, nu pentru ca ar putea pricepe singur lucrul acesta. Ca atare, ii cer lui Ciolos sa il schimbe de urgenta si sa vina aici cu un inalt functionar public care intelege sa nu influenteze procesul electoral si sa-l gestioneze asa cum legea i-o cer", a mai afirmat Gorghiu.

La randul sau, Blaga i-a cerut lui Dacian Ciolos sa faca ceea ce PNL i-a cerut atunci cand l-a sustinut pentru functia de premier - depolitizarea administratiei publice.

"Si eu il rog pe domnul Ciolos sa faca ceea ce am cerut noi atunci cand era doar premier desemnat, noi i-am cerut multe lucruri pentru a-l sustine. I-am spus sa depolitizeze administratia, pentru ca nu ne dorim altceva decat alegeri corecte. Nu i-am dat un nume de prefect. Doamna Gorghiu a vorbit de prefectul de la Olt, dar ne intereseaza evaluarea rapida a tuturor prefectilor, din Oltenia, de exemplu, ca nu pot sa inteleg cum poate sa ramana prefect la Mehedinti un domn care nu pune in aplicare de trei ani de zile hotarari judecatoresti definitive. Vad ca cel de la Sibiu, care nu a facut lucrul acesta sase luni, si-a dat azi demisia", a afirmat Blaga.