Liviu Dragnea a declarat joi ca regreta situatia prin care trece fostul vicepremier Gabriel Oprea care si-a anuntat demisia si a declarat ca acum este important cum va reactiona fiecare membru al partidului, daca UNPR va ramane sau nu stabil. Dragnea a mentionat ca a auzit zvonuri referitoare la posibile plecari din randul parlamentarilor UNPR catre alte partide.

De asemenea, presedintele PSD a anuntat ca va discuta cu noul presedinte interimar al UNPR, Neculai Ontanu, inclusiv despre protocolul semnat intre PSD si UNPR, pe care si-a pus semnatura Gabriel Oprea.

"In plan personal regret situatia prin care trece fostul meu coleg de guvern, sper sa traca cu bine peste (aceasta situatie). O sa il caut pe domnul Neculai Ontanu sa avem o discutie. Este firesc sa avem o relatie buna intre cele doua partide. Este un protocol intre doua partide politice. Teoretic, daca doua aprtide semneaza prin semnaturile partidelor acel document ramane in vigoare, dar voi discuta depsre protocol cu dl ontanu.

Am auzit si eu ca si dvs zvonuri (de parlamentari care vor sa plece - n.r.). Vreau intai sa vad de la domnul Ontanu care este viziunea dumnealui, cum va gestiona partidul. Este important ce fac membri UNPR in parlament. Conteaza reactia fiecarui membru de partid. daca vor ramane stabili, daca nu."