Deputatul independent Remus Cernea a anuntat la Parlament ca joi redepune proiectul de lege privind parteneriatul civil. La fel ca luni, Cernea a fost insotit la acest anunt de iubita sa, Ioana Staniloiu, pe care a reusit sa o faca celebra cand a "cerut-o" in parteneriat civil si a sarutat-o pasional in fata camerelor televiziunilor de stiri. Cu acest prilej, Staniloiu, in varsta de 27 de ani, a anuntat ca vrea sa candideze la primaria Sectorului 1, afirmand ca a asistat la o dezbatere in plenul Camerei Deputatilor si a realizat atunci ca este nevoie de "oameni cu un spirit critic".

Ioana Staniloiu si Remus CerneaFoto: Agerpres

"Noi am anuntat, luni, ca ne implicam activ, impreuna, pentru sustinerea acestei legi. Totodata ne-am decis ca pe langa aceasta campanie sa ne implicam impreuna in multe altele. Ioana va prelua microfoanele si va face anuntul pentru care v-am chemat aici", a introdus-o joi Remus Cernea jurnalistilor, dupa ce el a anuntat ca depune proiectul de lege privind parteneriatul civil, asa cum anuntase luni.

"Doresc sa ma implic in viata politica. Aceasta decizie am luat-o acum cateva luni de zile cand am fost in Parlament si am urmarit discutia despre parteneriatul civil. Argumentele unor parlamentari impotriva legii au fost Sodoma si Gomora si Vechiul Testament. Acestea nu sunt argumente, sunt pseudoargumente si am realizat ca in politica este nevoie de oameni cu un spirit critic, cu o gandire rationala si cerebrali", a sustinut Ioana Staniloiu, potrivit Mediafax.

Ea a spus ca se gandeste sa candideze la Primaria Sectorului 1, dar nu a putut preciza cum isi va finanta campania electorala.

"Pentru inceput ma gandesc sa candidez la primaria, banuiesc, Sectorului 1. Nu m¬am hotarat exact. Ca independent", a spus Ioana, afirmand ca nu exclude nici o candidatura pentru un post de consilier la Primaria Sectorului 1.

Intrebata cu ce se ocupa, Ioana Staniloiu a raspuns ca are "foarte multe activitati, foarte multe pasiuni", precizand ca a terminat Conservatorul, joaca sah, si momentan este studenta. Iubita lui Remus Cernea are 27 de ani.

Cernea a spus ca expunerea mediatica de care a avut parte dupa ce si-a sarutat iubita a fost "exceptionala" si a vazut "un val urias de simpatie fata de efortul si de gestul" acestora.

De precizat ca si Cernea a anuntat in trecut ca va candida, insa chiar la Primaria Capitalei.

Vezi mai jos momentul, surprins de Realitatea: