Primarul municipiului Buzaului, Constantin Boscodeala, a fost revocat joi din functie, prin ordin al prefectului judetului, dupa ce magistratii Curtii de Apel Brasov l-au condamnat definitiv, marti, la 3 ani de inchisoare cu suspendare sub supraveghere, cu un termen de incercare de cinci ani, precum si la pedeapsa complementara a interzicerii ocuparii functiei de primar pe o perioada de cinci ani pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata, anunta Agerpres.

Constantin BoscodealaFoto: Agerpres

"Prin ordin al prefectului judetului Buzau, incepand cu data de 3 martie, se constata incetarea de drept inainte de termen a mandatului de primar al d-lui Boscodeala, ca urmare a condamnarii acestuia prin hotarare judecatoreasca la pedeapsa privativa de libertate", a declarat, joi, purtatorul de cuvant al Prefecturii Buzau, Calin Iosif.

Constantin Boscodeala se afla la cel de-al cincilea mandat de primar.

Primarul municipiului Buzaului, Constantin Boscodeala, a fost condamnat in prima instanta, pe data de 10 februarie 2015, de magistratii Judecatoriei Brasov, la cinci ani de inchisoare cu executare.

Sentinta Judecatoriei Brasov a fost atacata cu apel atat de primar, cat si de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie.

Instanta de fond l-a condamnat pe Constantin Boscodeala pentru doua infractiuni de abuz in serviciu si l-a achitat pentru cea de-a treia infractiune pentru care a fost trimis in judecata de DNA, acesta primind o pedeapsa de patru ani, respectiv trei ani, pentru doua infractiuni de abuz in serviciu. Pedepsele au fost contopite, alegandu-se pedeapsa cea mai mare, de patru ani, la care s-a adaugat un spor de un an, rezultand, in final, o pedeapsa cu inchisoarea de cinci ani.

In vara lui 2013, primarul municipiului Buzau, Constantin Boscodeala, a fost trimis in judecata de procurorii DNA sub acuzatia de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata. In rechizitoriu se preciza ca, in perioada 2002-2008, edilul ar fi acordat ilegal societatii care detinea echipa de fotbal Gloria Buzau suma de cinci milioane de lei, din bugetul local, si ca a asigurat folosinta gratuita a complexului sportiv, incalcand prevederile legislatiei in vigoare.

In vederea recuperarii prejudiciului, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra unor bunuri imobile apartinand inculpatului, 7 terenuri si 5 imobile, printre care si o vila la Navodari si doua autoturisme de lux.