Plenul Camerei Deputatilor a respins miercuri proiectul de lege care viza eliminarea taxelor radio-tv din legea in domeniu, anunta Agerpres.

Proiectul pentru modificarea art. 40 din Legea nr. 41/1994 privind organizarea si functionarea Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR) si Societatii Romane de Televiziune (SRTV) a fost respins la propunerea Comisiei pentru cultura, care a considerat ca initiativa legislativa ar conduce la 'imposibilitatea indeplinirii obiectivelor constitutionale si legale de catre cele doua servicii publice, acestea pierzand o sursa considerabila de finantare, fara sa se ofere o alternativa'.

In cadrul dezbaterilor generale, deputatul PNL Traian Dobrinescu a spus ca grupul parlamentar liberal va vota pentru respingerea acestui proiect de lege.

'Probabil ca va urma insolventa, un administrator judiciar sau special, reorganizarea. Numirea unei noi conduceri sper sa fie pe concurs de proiecte. Ceea ce se cere la acest proiect de lege - neplata taxelor care au facut obiectul unei obisnuinte de-a lungul timpului -, in acest moment nu este potrivita. A anula acele taxe care intregesc bugetul radioului si televiziunii in acest moment ar fi un dezastru pentru radio, care merge bine', a precizat Dobrinescu.

In expunerea de motive se precizeaza ca propunerea legislativa permite si da dreptul cetateanului sa isi aleaga liber sursa de informare fara a fi obligat sa achite taxa chiar daca beneficiarul nu a incheiat un contract cu un operator de cablu tv. 'Este inechitabil ca persoana ce poate beneficia doar partial de serviciile SRTV sa achite aceeasi taxa cu cea care poate beneficia de emisia tuturor canalelor', precizeaza sursa citata.

Camera Deputatilor este prima Camera sesizata, Senatul fiind forul decizional.