Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat ca este "firesc" ca partidele sa nu mai poate avea conturile de campanie executate silit, comentand astfel proiectul de lege adoptat luni de senatori, pentru care au votat si PSD si PNL.

"Este un demers firesc, pentru ca exista riscul real ca o companie, care poate sa fie apropiata de un partid si care o datorie, chiar simbolica, de recuperat de la un alt partid, sa blocheze conturile partidului respectiv si acel partid sa nu intre in alegeri. Eu nu cred ca este firesc lucrul acesta. Relatiile comerciale isi urmeaza cursul, pentru ca sunt procese in instanta, iar campania electorala sa fie finanatata, ca oricum este finantata din fonduri distincte. Legea finantarii partidelor politice este foarte clara si foarte buna, foarte riguroasa si nu cred ca trebuie sa existe vreun alt element care sa puna sub semnul intrebarii alegerile locale sau parlamentare", a declarat Dragnea, citat de Mediafax.

In ceea ce priveste datoriile PSD, Dragnea a precizat ca au inceput sa fie stinse, iar membrii au inceput sa isi plateasca cotizatiile de partid.

"Situatia este in instanta. Din fericire, am mai castigat din procese. Daca sunt companii care au incheiat intelegeri cu PSD in anii trecuti, unele cu multi ani inainte, altii in trecutul mai apropiat, care figureaza creditori la partidul nostru, dar in schimb au venit cu solicitari, cu penalitati de la 2 la 22, adica de 22 de ori mai mult. Nu exista nicaieri in lume asa. Ei ii depasesc si pe camatari, nici camatarii nu cred ca au rata asta", a mai precizat liderul PSD.

Senatul a adoptat luni un proiect de lege care prevede, intr-un amendament adus textului initial, ca pe conturile bancare dedicate campaniilor electorale sa nu mai poata fi puse popriri. Proiectul de lege si amendamentele au fost votate aproape in unanimitate de senatori de la toate partidele.