Fostul presedinte Traian Basescu critica dur, pe pagina sa de Facebook, pornind de la intrebarea "Ce-o fi aceea responsabilitate a functiei?", mai multi sefi de institutii din Romania, printre care Laura Codruta Kovesi, procurorul-sef al DNA, guvernatorul BNR Mugur Isarescu, fostul premier Victor Ponta si fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu: "Am vazut-o pe doamna Kovesi facind politica mai ceva ca doctor Ponta, vorbind la bilantul DNA despre sute de kilometri de autostrazi, indemnizatii pentru copii, pensii pentru virstnici si spitale noi, in baza unor evaluari umflate, ca si cum substituia tot Parlamentul in an electoral, dovedind politice nebanuite la datele cind am tot numit-o in functii importante. Dar n-am vazut-o pe doamna Kovesi asumindu-si responsabilitatea funtiei pentru faptul ca in cele doua mandate de Procuror General, institutia pe care a condus-o a tergiversat si nu a solutionat Dosarul Revolutiei", a scris Basescu pe Facebook.

Traian BasescuFoto: Hotnews

Textul postat de Traian Basescu pe Facebook:

Ce-o fi aceea responsabilitate a functiei?

L-am vazut pe "gloriosul" Primar General al Capitalei, ce-i drept interimar, care refuza sa-si asume responabilitatea functiei pentru redeschiderea celui mai modern stadion din Romania, National Arena.

Am vazut un "glorios" general de pompieri acoperit de snururi sclipitoare si cu cascheta cu "cuc" din fir aurit in frunte ( ca sa stim in ce directie merge), spunindu-ne ca nu da autorizatie pentru functionarea Arenei Nationale, fara sa aibe alt argument in afara de cel al lasitatii de a se ascunde in spatele dramei de la Colectiv dar si al refuzului de a-si asuma responsabilitatea functiei, chiar daca la copertina s-au facut probe de rezistenta la foc.

Am vazut-o pe doamna Kovesi facind politica mai ceva ca doctor Ponta, vorbind la bilantul DNA despre sute de kilometri de autostrazi, indemnizatii pentru copii, pensii pentru virstnici si spitale noi, in baza unor evaluari umflate, ca si cum substituia tot Parlamentul in an electoral, dovedind "calitati" politice nebanuite la datele cind am tot numit-o in functii importante. Dar n-am vazut-o pe "glorioasa" doamna Kovesi asumindu-si responsabilitatea funtiei pentru faptul ca in cele doua mandate de Procuror General, institutia pe care a condus-o a tergiversat si nu a solutionat Dosarul Revolutiei.

L-am vazut frecvent pe "gloriosul" nostru Guvernator al BNR, domnul Isarescu, dind lectii despre politicile de prudentialitate bancara si politicile monetare, dar niciodata asumindu-si o urma de responsabilitate a functiei pentru drama celor care au contractat credite care acum au ajuns imposibil de platit. Oamenii au devenit mai saraci decit atunci cind, cu speranta, au contractat creditul, dar responsabili sunt doar ei.

L-am vazut pe "gloriosul" doctor V.V.Ponta, asumindu-si iluzorii succese economice, dar nu l-am vazut asumindu-si, macar partial, responsabilitatea ca Romania nu a reusit sa cheltuiasca si a pierdut 7 miliarde de Euro bani nerambursabili, pusi la dispozitie de Uniunea Europeana.

Oare cum o fi sa ai functie mare, bine platita, dar sa nu-ti asumi responsabilitatea functiei?

PS: aceste rinduri mi-au fost inspirate de modul curajos si cinstit in care proprietarul fabricutei de lactate Bradet si-a asumat public responsabilitatea contaminarii cu E.coli a bebelusilor, in conditiile in care la aceasta ora nu este clara vina producatorului de lactate (parintii prea multor bebelusi infectati cu bacteria E.coli declara public, ca nu au cumparat produse lactate Bradet).