Senatorul Gheorghe Saghian, presedintele Comisiei de Agricultura, si-a anuntat luni, in plenul Senatului, demisia din PSD si din grupul parlamentar social-democrat. El va activa ca independent si neafiliat unui grup. Saghian declarase in urma cu 5 zile, pentru Agerpres, ca si-a depus demisia la sediul partidului. El a precizat ca se simte in continuare social-democrat, dupa ce a activat 22 de ani in PSD, dar a aratat ca nu mai putea continua alaturi de o conducere alcatuita de Dan Nica "din oameni fara calitate, fara demnitate si fara responsabilitate".

"Am fost in PSD timp de 22 de ani. Nu am ce sa reprosez acestui partid care m-a format si m-a lansat in politica. Raman in suflet social-democrat pentru ca altfel ar fi ca si cum i-as trada pe taranii mei din care ma trag ca obarsie.

"Nu mai puteam sa raman in PSD Galati, unde conducerea, aleasa de Nica, este formata din oameni fara calitate, fara demnitate si fara responsabilitate, fara coloana vertebrala. Incepand cu 2015, Dan Nica a devenit un alt om. Un om fara cuvant, fara caracter, un presedinte fugar, acuzat de coruptie. M-as fi simtit umilit daca as mai fi continuat alaturi de el, asa ca am hotarat ca este mai bine sa nu mai continui alaturi de el si de echipa lui", a spus Saghian.

Intrebat de ce Dan Nica este un presedinte de organizatie fugar, Saghian a raspuns ca "de cand cu dosarul Microsoft, Nica fuge de presa, iar la partid vine, foarte rar de altfel, atunci cand nu il vede nimeni". "Fuge de alegatori, fuge de presa, fuge de oricine ar putea sa il intrebe de dosarul Microsoft in care este cercetat penal. Un astfel de om si camarila lui, conduc PSD Galati", a subliniat, in context, senatorul Gheorghe Saghian.

Parlamentarul a precizat ca va activa ca senator neafiliat si ca va demisiona si din functia de presedinte al comisiei de agricultura.

Gheorghe Saghian era recunoscut ca fiind strategul PSD Galati, de activitatea lui fiind legate rezultatele foarte bune obtinute in campaniile electorale, care au facut ca partidul sa fie mereu numarul unu in judet. Senatorul a fost presedinte executiv al PSD Galati, iar in prezent era vicepresedinte, noteaza Agerpres.