Copresedintele PNL Vasile Blaga a declarat luni ca nu este de acord cu scaderea pragului electoral, raspunzand astfel unei intrebari referitoare la afirmatia ministrului Justitiei Raluca Pruna, care a declarat ca este de aord cu scaderea pragului electoral.

"Nu este serioasa adoptarea unei legislatii privind partidele mici, daca in realitate acestea nu au acces in viata politica. Sunt de acord, si ca ministru si ca cetatean, ca asa cum stau lucrurile acum este matematic imposibil pentru orice fel de partid mic sau coalitie, s-a vorbit aici de coalitii, sa acceada in viata politica, cel putin in alegerile locale. Sunt de acord ca pragul electoral trebuie scazut", a declarat Raluca Pruna, in cadrul unei dezbateri cu reprezentanti ai societatii civile, potrivit Digi 24.

Intrebat daca ar fi de acord, Blaga a raspuns: "Este parerea doamnei ministru. Vad ca are optiuni in zona politica. E parerea mea personala, nu suntem de acord cu scaderea pragului electoral. Orice tema de genul asta este importanta, trebuie discutat in partid si in comisia de cod electoral. Cat ar trebui sa fie pragul? Minus 3%?" a spus Blaga.

La randul sau, copresedintele PNL Alina Gorghiu a raspuns ca doamna ministru al Justitiei ar trebui sa discute pe aceasta tema cu premierul Dacian Ciolos.