Deputatul PNL Ioan Cupsa a declarat vineri, intr-o conferinta de presa, ca pachetul legislativ privind achizitiile publice va fi adoptat in aceasta sesiune a Parlamentului si "va schimba filosofia" in domeniu, transmite Agerpres. Este vorba de patru legi, iar Cupsa sustine ca PNL si PSD se afla in buna intelegere pe acest subiect.

"Grupul parlamentar PNL, in acord si buna intelegere cu grupul parlamentar PSD, impreuna, am decis ca dezbaterea sa fie una ampla, atenta, si sa-i implicam pe toti cei care sunt decidenti in procesul de achizitii publice sau sunt beneficiari. Subliniez, este un aspect pozitiv, fara a exista un parti-pris politic. Dezbatem, ne consultam cu toti factorii care sunt implicati, ca, ulterior, sa putem adopta un pachet legislativ pentru nevoile Romaniei", a declarat Cupsa.

Conform lui Cupsa, legea ar fi trebuit adoptata in regim de urgenta, dar "urgenta nu inseamna superficialitate". "Cu certitudine pachetul va fi adoptat in aceasta sesiune, fiind vorba si de o transpunere a unei directive europene", a precizat deputatul.

Pachetul cuprinde patru legi, cu aproape 400 de articole: una privind achizitiile sectoriale, una pentru cele publice, o alta ce priveste concesiunea de servicii si lucrari si cea pentru remediile si caile de atac necesare in procesul de achizitie publica.

Deputatul a subliniat ca deficientele in modul de derulare a achizitiilor publice au fost o cauza a nerealizarii proiectelor de tara, inclusiv atragerea de fonduri europene.

"Se schimba filosofia in legatura cu achizitiile publice, cel putin asta sper eu si asta sustin. Scopul esential al acestui pachet legislativ este de a achizitiona sau concesiona eficient bunuri, servicii si lucrari in Romania", a mai spus deputatul liberal.