O dezbatere privind "Situatia din invatamantul romanesc" va avea loc luni la Camera Deputatilor, la "Ora Guvernului", fiind invitat sa participe ministrul Adrian Curaj, informeaza Agerpres. Solicitarea vine din partea grupului parlamentar al PNL.

"Romania este tara in care educatia nu a constituit o prioritate nationala nici pana in acest moment, este tara in care nu s-a putut asigura invatamantul gratuit pentru toti elevii, precum si accesul egal la invatatura, racordarea reala a sistemului de educatie la piata muncii, iar 6% din PIB pentru educatie ramane in continuare o provocare pentru sistemul national de invatamant", se arata in solicitarea PNL, inaintata Biroului permanent al Camerei Deputatilor.

PNL solicita prezenta ministrului Educatiei, Adrian Curaj, pentru a explica pozitia MENCS privind asigurarea conditiilor legale, financiare si umane pentru cuprinderea tinerilor in sistemul de invatamant profesional, situatia privind planurile cadru, programele scolare si licitatiile pentru manualele scolare.

De asemenea, liberalii vor cere lamuriri si legat de evaluarea titlurilor academice.

"Consideram ca prezenta domnului ministru Adrian Curaj, impreuna cu secretarii de stat, la o dezbatere pe tema educatiei, in care acestia ne vor prezenta situatia raportului de activitate, precum si strategiile propuse pentru sistemul de invatamant, este un pas important pentru consolidarea planului fundamental al dezvoltarii societatii noastre - educatia", se precizeaza in solicitarea liberalilor.