Senatorul PSD Nicolae Moga a propus miercuri constituirea unui grup de lucru care sa evalueze legislatia existenta, dar si ce prevederi ar mai fi necesare "pentru a se asigura libertatea deplina a presei", transmite Agerpres. Moga a devenit celebru in noiembrie 2015, cand Digi 24 a surprins, in timpul votului pentru investitura guvernului Dacian Ciolos, momentul in care senatorul PSD a facut un gest aparent obscen. Initiativa lui Moga a a doua de acest fel emanata de PSD in ultima perioada, dupa controversata lege a defaimarii depusa de Liviu Dragnea.

Senator Nicolae MogaFoto: Senatul Romaniei

"Prin conlucrare se pot realiza reglementari moderne, in spiritul apararii valorilor democratice ale unui stat de drept... "Recunoasterea dreptului jurnalistului de a exprima opinii fara a fi ingradit de vreo autoritate politica, administrativa, economica sau juridica este o valoare inviolabila si nu suporta ingerinte in campul competentelor sale profesionale. In prezent asistam la fenomene dramatice care impun o analiza detaliata si masuri urgente", a spus Nicolae Moga, citat de Agerpres, in contextul scandalului declansat de Antena 3 fata de ANAF.

"Decizia de evacuare a celor 5 posturi ale trustului Intact va produce o intrerupere a emisiei acestora, daca va fi pusa in aplicare in termen restrictiv", a mai spus Moga, desi ANAF si Guvernul au aratat ca evacuarea nu are legatura cu emisia postului.