Ciprian Ciucu, candidatul independent sustinut de partidul Monicai Macovei la Primaria Capitalei, a discutat online cu cititorii 

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Miercuri, 24 februarie 2016, 11:18 Actualitate | Politic


Ciprian Ciucu
Foto: Facebook
Monica Macovei a anuntat recent ca M10 il sustine pe Ciprian Ciucu, candidat independent la Primaria Capitalei. Care este strategia lui Ciprian Ciucu pentru Bucuresti? Care este politica de aliante si pe ce oameni se bazeaza pentru a castiga alegerile? Ce sanse are dreapta sa castige alegerile avand mai multi candidati? Ciprian Ciucu a discutat online cu cititorii HotNews.ro.

Nota Redactiei:
 •     Pune intrebari prin formularul de comentarii de la finalul articolului
 •     Nu adresati mai mult de doua intrebari
 •     Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care contin mai mult de doua intrebari, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana

Despre Ciprian Ciucu si viziunea lui pentru Bucuresti:

Ciprian Ciucu este director de programe, membru fondator si director al Centrului Roman de Politici Europene (CRPE). A acordat consultanta in cadrul mai multor proiecte de asistenta tehnica (Banca Mondiala, Comisia Europeana, USAID, DfID, Unicef, Matra) pentru diferite agentii si ministere din Romania si Republica Moldova.

In perioada 2007-2013 a fost lector invitat la Universitatea din Bucuresti, unde a tinut cursul de managementul proiectelor in cadrul Departamentului de Studii Europene al Facultatii de Litere. In februarie 2015, a fost ales presedinte al Consiliu National de Integritate (CNI), insa dupa lansarea candidaturii a anuntat ca demisioneaza din aceasta functie.

Viziunea lui Ciprian Ciucu pentru Bucuresti  se bazeaza pe 3 piloni principali:

1. Sa redam bucurestenilor placerea de a trai in orasul lor! Mai multe facilitati pentru petrecerea timpului liber, sistematizarea traficului cu accent pe transportul in comun, facilitarea accesului la educatie si ingrijire.

2. Sa punem Bucurestiul pe baze solide! Modernizarea infrastructurii tehnico-edilitare, demararea unui program realist de consolidare a locuintelor si identificarea, impreuna cu cetatenii, a unui model administrativ de secol XXI.

3. Sa eliminam coruptia si risipa! Transparenta totala a primariei, participarea cetatenilor la definirea prioritatilor administratiei publice, stabilirea si impunerea unor standarde de cost pentru cheltuielile si investitiile publice."
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

7654 vizualizari

 • De ce credeti (Miercuri, 24 februarie 2016, 11:41)

  Eowyn [utilizator]

  ca veti reusi mai bine ca Nicusor Dan la alegerile trecute?
  Cu toate calitatile pe care sigur le aveti, pentru votantii bucuresteni sunteti putin cunoscut si pana in iunie nu mai este mult timp. Care este strategia de a va face cunoscut in acest timp foarte scurt?
  • R: (Joi, 25 februarie 2016, 12:00)

   Ciprian Ciucu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Eowyn

   Îmi propun să muncesc mai mult în acestă campanie pentru a explica oamenilor mizele reale ale Primăriei Capitalei. Sunt diferențe între situația de acum și cea din 2012. În primul rând, nu mai avem un Sorin Oprescu, care să se izoleze în turnul său de fildeș. Diferența se va face în dezbateri, abia aștept dezbaterile! Toți candidații vor trebui să iasă în fața bucureștenilor și să-i convingă. Dintre toți, cred că eu pot reprezenta cel mai bine Bucureștiul.
 • Sanse reale?! (Miercuri, 24 februarie 2016, 11:43)

  Marius [anonim]

  Salut,

  Eu unul m-am cam saturat de doua lucruri in la fel de mare masura:
  1. de coruptie
  2. de orgoliile oamenilor necorupti

  Pana cand partea noua/curata a politicii (M10, USB) nu se uneste sunteti la fel de culpabili ca aceia de la punctul 1.

  De ce nu faceti un pact cu niste dezbateri in 2-3 si in functie de sondaje sa ramaneti cu un singur candidat? Un fel de alegeri primare din US?
  • R: (Joi, 25 februarie 2016, 12:01)

   Ciprian Ciucu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Marius

   1. Scoaterea corupției din PMG este una dintre prioritățile mele. Sorin Oprescu este doar vârful aisbergului. Lucrurile stau mult mai prost decât își imaginează oamenii.

   2. Exact acesta este și ideea nostră. Monica Mocovei a făcut un astfel de apel încă din ianuarie. În acest moment discutăm cu cei care au răspuns acelui apel.
 • Bună ziua (Miercuri, 24 februarie 2016, 12:16)

  Barosanu_nr1 [utilizator]

  1) M-ar interesa să detaliați planul dumneavoastră pentru reformarea transportului în comun. În cazul în care nu se va putea elimina corupția existentă prin RATB și care îi afectează grav performanța, ați lua în considerare variante alternative (e.g. liberalizarea prestării acestui serviciu, eventual defalcat pe trasee)?

  2) O problemă de pragmatism - ați fi dispus să participați la un eventual tur primar de alegeri „neoficial” (cu accent pe dezbateri, o votare fiind dificilă/costisitoare), între candidații neFSNiști, anterior perioadei electorale propriu-zise, în scopul coalizării unei categorii mai largi din electorat? Dacă nu, luați în considerare constituirea de alianțe electorale cu anumiți candidați?
  • R: (Joi, 25 februarie 2016, 12:04)

   Ciprian Ciucu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Barosanu_nr1

   1. Planul meu pentru reformarea transportului in comun are ca elemente centrale regandirea si operationalizarea Autoritatii Metropolitane de Transport Bucuresti și reforma RATB. Bucurestiul are nevoie urgenta de o autoritate metropolitana de transport operationala, care sa permita coordonarea transportului in comun, reglementarea tarifelor si parametrilor de serviciu care sa fie asigurati de operatorii de transport public si/sau privati, planificarea dezvoltarii... FARA ACEASTA AUTORITATE NU ESTE POSIBILA realizarea unui TRANSPORT INTEGRAT, si accentuez integrat, la nivelul Bucurestiului, care sa grupeze RATB si Metrorex.

   Autoritatea Metropolitana de Transport Bucuresti (AMTB) a fost infiintata in 2011, prin OUG 21/2011, aprobata prin legea 8/2012, ca institutie aflata in subordinea Ministerului Transportului, cu o lista de atributii cuprinzatoare. Problema este ca din 2012 pana in prezent nu s-a facut operationalizarea AMTB, principalul motiv fiind lipsa de sprijin a administratiei locale. Acestea au infiintat la sfarsitul anului 2015 Asociatia de Transport Metropolitan Bucuresti (ATMB), o asociatie care grupeaza Municipiul Bucuresti si o serie de administratii locale din judetul Ilfov si care "concureaza" AMTB.

   Solutia este evident regandirea Autoritatii Metropolitane de Transport Bucuresti pentru ca la nivelul ei sa fie reprezentate in proportii echitabile toate entitatile implicate in transportul public: (PGMB, CJ Ilfov, Aministratiile locale din judetul Ilfov, Ministerul Transporturilor, CNADNR, RATB, Metrorex, Transportatorii privati).
   -------

   2. Sunt dispus să particip la orice dezbatere, cu oricine, mai ales dacă scopul este este coalizarea.
 • Divizare si rezultate (Miercuri, 24 februarie 2016, 12:17)

  DanCelMare [utilizator]

  1) Va amintiti anul 2000, cand dreapta romaneasca a luptat divizat si stanga a castigat?
  2) Ce realizare profesionala majora credeti ca va recomanda pentru o misiune atat de dificila cum este ''guvernarea'' Bucurestiului?
  • R: (Joi, 25 februarie 2016, 12:06)

   Ciprian Ciucu [hotnews.ro] i-a raspuns lui DanCelMare

   1. Sigur că îmi amintesc. Îmi amintesc și anul 1996 atunci când clivajul comuniști/anticomuniști era mai puternic și s-a reușit câștigarea alegerilor care au pus definitiv România pe traiectoria UE și NATO. Îmi aduc aminte cu nostalgie de mitingurile și concertele organizate de către Convenție. Ar mai fi posibilă astăzi o “Convenție”? Întrebarea acesta mi-a adresat-o doamna Andreea Pora. Și dânsa își dorește unificarea mișcărilor politice integre.

   Anul 2000 a fost ca un pumn în plex pentru mine. A fost anul în care mi-am reconsiderat cariera, am renunțat la scurta mea “carieră” politică (ca student fusesem membru PNL, atunci când era PNL-ul postdecembris mai fain, populat cu personalități precum Alexandru Paleologu) și m-am dedicat carierei profesionale. După 16 ani mă uit iarăși spre politică. Sunt un om liber și determinat.
   -----

   2. Depinde cum definim majoră, cred că ar trebui rapotat de unde pleci și ce instrumente ai la dispoziție. Dacă ești politician, ai un buget pe mână și semnezi ca primarul pe munca altora și dai drumul la un proiect, e o realizare profesională majoră? Din acestea n-am avut.

   Dar ca să vă răspund, faptul că împreună cu alți oameni am creat o organizație independentă de la zero, fără niciun ajutor semnificativ de la terți, organizație care astăzi este pe harta organizațiilor credibile din UE, ar fi fi una dintre acestea.

   Dar munca mea este o succesiune de proiecte în care am lucrat cu echipe diverse în România, Republica Moldova, Georgia pentru diferite ministere și agenții, atât la nivel local cât și la nivel central. Cred că sunt cel mai bine pregătit dintre toți candidații atunci când vine vorba de administrație publică. Am lucrat în acest domeniu pentru Banca Mondiala, CE și alții. Îmi e greu să evidențiez un singur proiect, multe mi-au fost dragi, la fel cum mi-au fost colegii din echipele multinaționale din care am făcut parte.
  • R: (Joi, 25 februarie 2016, 12:07)

   Ciprian Ciucu [hotnews.ro] i-a raspuns lui DanCelMare

   M-ați omorât cu 12 întrebări, toate complexe și din domenii diferite. Formatul de astăzi nu permite răspunsuri detaliate la toate dintre acestea. Voi da doar răspunsuri succinte, fără să intru în detalii, din care va reieși mai degrabă viziunea mea vizavi de acestea și nu soluții concrete. Soluțiile trebuie decise pe baza datelor și evidențelor, nu pe genunchi.
   1. Cu siguranță, dar am în vedere și fondurile europene (structurale și de investiții). Consider inacceptabilă situația. Dar aici este și o lecție. Planificarea urbană este o știință în sine. Întâi trebuie să desenăm pe hârtie proiectele de extindere, să executăm infrastructura și după aceea să începem să construim. Multe dintre aceste gospodării au apărut ca inițiative individuale și nu ca urmare a unui plan de dezvoltare urbană. Dar acesta este deja o situație de fapt și trebuie să găsim soluții, plecând de la acestă situație de fapt.
   2. Nu sunt adeptul venitului minim. Consider că poate avea efecte perverse. Dar sunt adeptul unor măsuri de integrare socială deja testate, care funcționează: locuire socială, acces la educație și servicii de sănătate.
   3. Am aprofundat planul de mobilitate urbană 2016-2030m București-Ilfov (are 783 pag.!!!) iar transportul in comun va fi o prioritate și pentru mine. Știu situația liniilor de tramvai la care vă referiți. În visele mele sper să scoatem metroul din București (da știu că este la Transporturi!), până la arterele principale care aduc mașini în București, unde să facem parcări de tip park&ride pentru ca cei din jurul Bucureșitiului să aibă o alternativă rapidă și civilizată de a ajunge în centru fără mașini. Sper să-mi văd visul cu ochii.
   4. Parcare pe trotuar este inacceptabilă. Am în vedere măsuri stimulative nu punitive. Dar și aplicarea legii e foarte importantă. Dacă eu voi fi primar, voi schimba fața poliției locale. Am un mare dinte împotriva rolului și modului în care acționează poliția locală azi în București.
 • cateva intrebari (Miercuri, 24 februarie 2016, 12:23)

  Filipino immigrant [anonim]

  1. Conform recensamantului din 2011, in Bucuresti există aproape 40 de mii de gospodării care nu sunt racordate la apa si canalizare. Intentionati sa propuneti un program de racordare din fondurile primariei?
  2. Avand in vedere polii de saracie urbana din Bucuresti si nivelul preturilor mai ridicat decat in restul tarii, intentionati sa propuneti un program local de asigurare a unui venit minim, precum cel propus la Utrecht?
  3. Considerati o prioritate refacerea legaturii dintre liniile 32 si 21 sau prelungirea liniei 41 pana la Sos. Alexandriei?
  4. Este legala parcarea pe trotuar in lipsa unui indicator care sa o permita in mod explicit?
  5. Ce propuneri aveti pentru a combate scaderea masiva a ratei vaccinarii din Bucuresti?
  6. Cota de impozitare pentru cladirile nerezidentiale poate fi stabilita între 0,2% şi 1,3% din valoarea cladirii. Care este nivelul pe care-l preferati?
  7. Credeti ca ar trebui create parcuri noi, comparabile ca suprafata cu Tineretului si Herastrau, in zone neconstruite, precum serele din Prelungirea Ghencea, zona Saligny sau capatul Sos. Salaj?
  8. Aveti planuri pentru eliminarea discriminarii dintre scolile din cartierele bogate si cele din cartierele sarace?
  9. Intentionati finantarea de catre primarie a unor initiative locale in domeniul sanatatii de tipul "caravanelor" din mediul rural si initiativelor asociatiilor gen ARAS?
  10. Care dintre urmatoarele institutii ar trebui subordonate primariei: Metrorex, politia rutiera, ISU Bucuresti (fara Ilfov), ISC Bucuresti (fara Ilfov)?
  11. Sustineti parcarile subterane din centru votate recente de PMB ca parte a PIDU?
  12. Aveti obiectii fata de proiectul de PMUD B-IF?
  • R: (Joi, 25 februarie 2016, 12:08)

   Ciprian Ciucu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Filipino immigrant

   5.-12. Scuze, mă opresc aici. Vreau să rezerv timp și spațiu (on-line) și pentru ceilalți cititori. Săptămâna viitoare îmi voi lansa programul și veți avea ocazia să-l citiți, criticați și comparați.
 • Care este experienta dumneavoastra manageriala? (Miercuri, 24 februarie 2016, 12:27)

  doiburtosi [utilizator]

  Ceea ce v-a recomandat pana in pozitia de candidat a fost atitudinea dumneavoastra fata de coruptie, atat in viata personala cat si in functiile pe care le-ati ocupat.

  Este necesara insa si abilitatea de a derula cu succes activitatea primariei. Degeaba esti corect daca nu reusesti sa atingi obiectivele.

  Intrebarea: care este experienta dumneavoastra manageriala, ce proiecte ati desfasurat si cu ce rezultate?
  • R: (Joi, 25 februarie 2016, 12:09)

   Ciprian Ciucu [hotnews.ro] i-a raspuns lui doiburtosi

   Dincolo de faptul că-mi fac doctoratul în management (ASE) și am predat acestă disciplină 7 ani la Universitatea din București, am crescut în ultimii 7 ani două organizații neguvernamentale și o firmă. Am coordonat echipe diverse în diferite proiecte și am făcut parte din diferite echipe care au urmărit scopuri comune. Cred că sunt cel mai bine pregătit pentru a gestiona complexitatea pe care o presupune livrarea de servicii publice și aplicarea unor proiecte de dezvoltare serioase. Sunt cel mai pregătit dintre toți candidații, cel puțin în domeniul administrației publice.

   Sunt oameni care au experiență managerială mai relevantă decât a mea în București? Cu siguranță. Dar aceștia nu candidează.
 • Buna ziua! (Miercuri, 24 februarie 2016, 12:53)

  Alex [anonim]

  1. Ati fi dispus sa ajungeti la o intelegere cu Nicusor Dan cu privire la varianta cu 1 candidat? Eventual cel cu sansa a 2a sa fie trecut primul pe lista de consilieri..
  2. Ce solutii aveti pt imobilele cu risc seismic? Sustineti o initiativa de evacuare/relocare in locuinte sociale a celor care nu consolideaza?
  3 Cu privire la constructiile ilegale, ati fi de acord cu introducerea obligativitatii intocmirii documentatiei cadastrale INAINTE de eliberarea certificatului de edificare a constructiei?
  • R: (Joi, 25 februarie 2016, 12:11)

   Ciprian Ciucu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Alex

   1. E de discutat aici mult. Nicușor Dan îmi e simpatic, l-am susținut în 2012, îi apreciez munca, avem cunoștințe comune. Acum nu vă pot da un răspuns tranșant. Sincer, eu vizez mai mult decât electoratul domnului Dan, eu vizez electoratul de centru-dreapta din București. Noi am început deja să discutăm și cu alte forțe politice independente, sper că și domnul Nicușor Dan să ni se alăture.

   2. Soluțiile nu pot fi decât stimulative (nu punitive), orientate spre eficiență economică și cu garanții din parte primăriei că oamenii nu vor lipsi din casele lor mai mult de 6 luni. Consolidare nu poate dura mai mult de șase luni. Dacă ne apucăm să consolidăm pas cu pas, explicand și garantând oamenilor că nu va dura mult, se poate. Partea bună este că deja există și cadrul legal și instrumentele financiare (din zona privată, bancară) pentru a începe consolidare. Trebuie doar să se ocupe cineva și să vină cu garanții suplimentare. Adică Primăria! Prea puțini știu că PMGB are spații (!!!) în care să asigure locuire temporară pentru cei care trebuie să părăsească temporar locuința în vederea consolidării. De ce? Pentu că sunt populate discreționar de firme și persoane apropiate clicii din PMGB.

   3. Categoric!
 • Un program clar definit? (Miercuri, 24 februarie 2016, 12:55)

  Bibanski [utilizator]

  Am citit cei "3 piloni" propusi de dvs, insa informatia este prea vaga si insuficienta pentru a atrage votul meu, de exemplu.

  Intrebare: unde putem citi programul dvs. complet pentru Bucuresti (intr-o maniera similara cu prioritatile asumate de Nicusor Dan - vedeti articolul de astazi de pe HotNews)?
  • R: (Joi, 25 februarie 2016, 12:11)

   Ciprian Ciucu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Bibanski

   Îl lansez săptămâna viitoare. E scris cu mâna mea.
 • intrebari (Miercuri, 24 februarie 2016, 13:12)

  Dana [anonim]

  Stiu ca trendul este "afara cu autoturismele din orase, in special din centru", insa cam unde ar trebui sa si le tina oamenii care stau la bloc/nu au curti unde sa incapa masini?Sau cand vii cu sacosele doldora si cu copilul mic dupa tine de mana? Cum duci copilul bolnav la spital cand salvarea vine dupa 2 ore?Taxi-urile nu au scaunele obligatorii pentru copiii pana la 8 ani, care le asigura siguranta. Ce fel de parcari aveti in vedere? Unele persoane sunt dispuse sa plateasca sume maricele pentru un loc de parcare, nu este nevoie de sumele modice de pana acum.
  • R: (Joi, 25 februarie 2016, 12:12)

   Ciprian Ciucu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Dana

   Auto personal este doar una dintre opțiuni. Trebuie să ne mărim numărul de opțiuni. În programul meu voi descrie exact ce am în vedere vizavi de parcări.

   Scuze că nu pot să vă dau acum un rapuns detaliat, acesta va veni săptămâna viitoare. Mai am de aprofundat cifre și evidențe.
 • bicicliştii (Miercuri, 24 februarie 2016, 13:26)

  dorobantu [anonim]

  Având în vedere creşterea accelerată a numărului de biciclişti, ce veţi face pentru ca aceştia să se poată deplasa în mod decent prin capitală?
  • R: (Joi, 25 februarie 2016, 12:13)

   Ciprian Ciucu [hotnews.ro] i-a raspuns lui dorobantu

   Mersul pe bicicleta este posibil doar dacă se desfășoară în condiții de siguranță și are nevoie de infrastructură dedicată. Bicicleta este principalul mijloc de transport alternativ și este mișto! Ne oferă felxibilitate, rapiditate, mișcare și o interacțiune bună cu orașul: oprim un vrem, stăm cât vrem. Nu poluează și ne menține sănătoși și în formă ardem calorii.

   Până acum primarii Bucureștiului și-au bătut joc de noi, aruncând bani frumoși pe ceea ce ei numeau “piste pentru bicicliști”, trasate pe trotuar, incomodând pietonii, impractibile, ocolind mașinile uitate pe trotuar și care sfârșeau constant în vreun copac, stâlp sau panou publicitar. Acestă bătaie de joc și risipă va fi oprită!

   Instrumente:
   - Realizarea de spații speciale dedicate bicicliștilor (există cazuri în care bicicleta poate fi foarte bine folosită și fără infrastructură dedicată (vezi Londra, Amsterdam);
   - Abonamente de tip bike-sharing (inclusiv infrastructura de bike-sharing);
 • Infrastructura (Miercuri, 24 februarie 2016, 13:44)

  DragosParvu [utilizator]

  Avand in vedere ca dezvoltarea infrastructurii a devenit in sine obiect de propaganda populista, as vrea sa va intreb cum va pozitionati fata de marile proiecte de modernizare ale orasului care, intr-un fel sau altul, au fost urmarite in ultimii 10 ani, indiferent de primari.

  Pentru a clarifica intrebarea, precizez ca ma refer la marile proiecte de infrastructura rutiera, cum ar fi inchiderea inelului median (asa-zisa autostrada suspendata), pasajul si strapungerea de la Ciurel, inelul de la Razoare etc.

  Multumesc!
  • R: (Joi, 25 februarie 2016, 12:15)

   Ciprian Ciucu [hotnews.ro] i-a raspuns lui DragosParvu

   Mă poziționez astfel:

   Acelea sunt proiecte disparate, gândite megaloman (de indivizi care trăiesc în afara orașului), aplicate fără o viziune integrată, după ureche.
 • intrebari (Miercuri, 24 februarie 2016, 13:51)

  Xorciser [utilizator]

  Buna ziua,

  1. Ce solutii aveti si ce veti face exact pentru respectarea/protejarea proprietatii imobiliare in Bucuresti? (sunt foarte multe litigii, sunt foarte multe neclaritati in proprietate/in restituiri de proprietati etc, sunt foarte multe proprietati imobiliare care nu sunt intabulate in cartea funciara etc).

  2. Ce planuri majore/prioritati aveti legat de infrastructura Bucurestiului- sosele, conducte, magistrale de electricitate/gaze/internet etc?

  Va multumesc.
  • R: (Joi, 25 februarie 2016, 12:16)

   Ciprian Ciucu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Xorciser

   1. Soluția nu poate fi decâr una singură: cadastrul general. Nu s-a făcut pentru că ar scoate la lumină toate ilegalitățile din ultimul sfert de veac!
   -----------

   2. Bucureștiul trebuie să devină, împreună cu Ilfovul, o Zonă Urbană Funcțională.
   Dezvoltarea economică a Bucureștiului a dus la popularea zonelor adiacente și căilor de comunicație de proximitate ale acestora. Astfel, au apărut migrația bi-direcțională între București și localitățile înconjurătoare. Această relație strânsă între centrele urbane și teritoriile adiacente, bazată pe oferta de locuri de muncă, oportunități legate de educație și oferta serviciilor (publice sau private) a devenit o realitate. Problema este că infrastructura nu a evoluat odată cu orașul.

   Instrumente:
   - Realizarea de noduri intermodale în afara Bucureștiului dotate cu spații generoase de parcare (park&ride), extinderea transportului cu metroul sau metroul de suprafață până la aceste parcări;
   - Implementarea unui sistem regional de e-tiketing, astfel încât cine plătește transportul în comun să poată parca gratuit;
   - Dezvoltarea unui sistem de transport în comun extins în localitățile cu caracter predominant rezidențial din județul Ilfov (către nodurile intemodale).
 • Comment sters de user (Miercuri, 24 februarie 2016, 14:00)

  NL [anonim]

  • R: (Joi, 25 februarie 2016, 12:17)

   Ciprian Ciucu [hotnews.ro] i-a raspuns lui NL

   Domnule, eu sunt tipul de la bloc, probabil vecinul dvs. pe care-l vedeți mai degrabă dimineața și seara. Stau la etajul 8 în Drumul Taberii. De acolo să mă luați.

   Cu siguranță că sunt singurul candidat (anunțat până acum) care trăiește cu familia într-unul din cartierele dormitoar ale Bucureștiului. Mă duc o dată pe lună să plătesc întreținerea și stau la coadă și taclale cu vecinii, mă enervez pe secția de poliție de vizavi atunci cand polițiștii parchează, neglijent, aiurea .

   Joc baschet în cartier sau în Izvor, mă duc cu copilul le teatru de copii duminica, ies “în oraș” cu prietenii la bere o dată pe săptămână. Luați-mă drept acela care are și o miză personală ca orașul să fie unul în care să ne placă să trăim și să-l punem pe baze solide pentru viitoar.
 • Buna ziua! (Miercuri, 24 februarie 2016, 14:15)

  placintacubranza [utilizator]

  1. Orasul este poluat si plin de masini, dar oamenii vor sa auda doar de pasaje, largiri de strazi si parcari. Nu va iluzionati, cei care isi doresc altceva sunt o minoritate - vocala, dar o minoritate. Transportul in comun este vazut ca ceva pentru saraci. Chiar Politia a transmis la consultarile pentru PMUD ca nu este de acord cu benzile speciale pentru RATB, pentru ca "nu este corect ca unii sa mearga mai repede" (!). Cei de la Administratia Strazilor refuza (!) sa implementeze culoarele unice si sensurile unice aprobate de CGMB pe motiv ca oamenii din zonele afectate nu au unde sa parcheze. Concret, ce veti face pentru a rezolva problema transportului in oras si cum veti face asta in ciuda opozitiei fatise a locuitorilor si a administratiei?

  2. Ce veti face daca la 1 mai veti avea 5-10% in sondaje? (ceva de asteptat tinand cont ca ati anuntat tarziu, lumea nu va cunoaste, program nu aveti, promovare nu o sa aveti decat in online)
  • R: (Joi, 25 februarie 2016, 12:18)

   Ciprian Ciucu [hotnews.ro] i-a raspuns lui placintacubranza

   1. Concret:
   Parcări intermodale în Ilfov (Zona Urbană Funcțională București) + Transport în comun penetrant și extins + Transport alternativ. Solutia nu este una singura ci un cumul.

   2. O să mă enervez iar apoi o să-mi treacă. Sunt un tip care construiește, sau cel puțin așa îmi place să cred despre mine :).
 • UBS (Miercuri, 24 februarie 2016, 14:26)

  codo [utilizator]

  1) in conditiile in care e limpede ca Buna ziua ca nu puteti iesi primul in aceasta competetie, scopul castigarii de vizibilitate de catre m10 vi se pare destul de important ca sa sacrificati sansele de a bate psd-ul?
  2) Nicusor Dan nu v-a criticat si nu cred ca o va face in continuare, dvs vi se pare cinstit sa il criticati si mai ales cu acuze de genul nu a sustinut-o pe MM la prezidentiale (de parca ar fi candidat si el acolo)?
  Sper sa faceti valuri si sa treziti interesul dar apoi sa va raliati lui ND pentru ca altfel faceti cadou bucurestiul psdeului. Putin realism nu strica.
  Un membru m10.
  • R: (Joi, 25 februarie 2016, 12:19)

   Ciprian Ciucu [hotnews.ro] i-a raspuns lui codo

   Văd că acestă chestiune este recurentă...
   Procesul electoral este, in sine, un proces competitiv. Un candidat nu are "drepturi" doar pentru ca este acolo sau pentru ca a mai candidat in trecut. Nu cred ca avem neaparat acelasi electorat - eu vizez electoratul de centru-dreapta din Bucuresti. Am ales sa candidez pentru ca sunt convins ca am sanse foarte bune sa castig - veti vedea in campania electorala pe ce imi bazez aceste convingeri. Am declarat inca de la inceput ca vreau sa fiu un factor de unificare a organizatiilor civice si a partidelor noi. Nu imi schimb aceasta atitudine. Procesul de unificare este in curs, in momentul in care se vor finaliza etapele le vom anunta.

   Din păcate, be baza declarațiilor domnului Dan, el nici nu-și pune problema de a face o unire. Sper să se răzgândească.
 • Iniţiativa România, Nicuşor Dan (Miercuri, 24 februarie 2016, 14:36)

  Lu [anonim]

  1. Ce părere aveţi de propunerea Iniţiativei România referitoare la asocierea partidelor noi din Bucureşti pentru a maximiza şansele de câştig ale candidaţilor antisistem?

  2. Aţi declarat la anunţarea candidaturii Dvs: "Ce vreau să fac la Primărie: în primul rând, vreau să le redau bucureștenilor plăcerea de a trăi în orașul lor, pentru că mulți dintre noi se simt agresați de oraș — aglomerație, dezordine, mizerie. Nu mai ai acea plăcere de a trăi în orașul tău. Ne dorim un oraș în care să petrecem timp de calitate: să avem evenimente culturale majore, să avem unde petrece timpul împreună cu familia, să avem parcuri bune, să avem bulevarde care să fie în special pentru oameni, acces la servicii sociale, acces la servicii de educație și sănătate. Îmi doresc foarte mult să facem ceva cu managementul traficului din București și voi pune mare accent pe transportul în comun și pe transportul alternativ. Efectiv trebuie să facem regenerarea urbană, pentru că sunt zone în oraș care sunt șubrede".

  Dacă scoţi numele emiţătorului de lângă acest text, poţi să juri că el a fost spus de Nicuşor Dan. Ce vă diferenţiază de el? De ce v-aş vota pe Dvs şi nu pe el?
  • R: (Joi, 25 februarie 2016, 12:19)

   Ciprian Ciucu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Lu

   Foarte bună! Hai să facem asta.
   • R2: (Joi, 25 februarie 2016, 12:26)

    Ciprian Ciucu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Ciprian Ciucu

    Nu știu ce să zic, ceea ce e mai sus e scris de mine și este ceea ce cred din tot sufletul. Dacă și dl. Dan crede la fel, cu atat mai bine.

    Ce ne diferențiază? Cred că eu merg mult mai departe pe idee de dezvoltare și de contact al oamenilor cu orașul. Iar dacă gândim la fel, asta e, nu știu ce să vă zic... Orientați-vă spre acea persoană care vă inspiră mai multă încredere și determinare.
 • Unde e CV-ul ? (Miercuri, 24 februarie 2016, 15:32)

  LiviusAcris1 [anonim]

  La o sumara cautare pe google nu apare. Cel putin in primele pagini cu rezultate
  • R: (Joi, 25 februarie 2016, 12:28)

   Ciprian Ciucu [hotnews.ro] i-a raspuns lui LiviusAcris1

   CV-ul profesional are 16 pagini, din cauza că în domeniul meu e nevoie să descrii in amânunt tot ce ai făcut.

   Din acest motiv nu l-am publicat. E greu de parcurs și scris in format european, pentru scopuri profesionale.

   Am o variantă mai scurta, o voi publica odată cu site-ul.
 • De ce? (Miercuri, 24 februarie 2016, 15:36)

  De ce? [anonim]

  Nu aveti mai multe sanse decat Nicusor Dan.
  De ce nu il sustineti pe el?
 • Nu disipați votul reformist (Miercuri, 24 februarie 2016, 15:45)

  camillus [utilizator]

  Nu pot înțelege rațiunea candidaturii dvs., mai ales ținând cont de sistemul actual de vot, care favorizează candidatul PSD.

  Avem nevoie de o administrație locală modernă, fără corupție, care să importe modele de succes din alte capitale europene. Știu că asta vă doriți și dvs., dar pentru a ne atinge obiectivul comun va trebui să renunțați la orgolii și la calcule politice mărunte și să îl susțineți pe Nicușor Dan, singurul candidat reformist cu notorietate și ceva șanse de izbândă.

  La toamnă voi vota probabil pentru M10. Scandalul ANAF-Antena 3 mi-a dovedit încă o dată că PNL este nereformat și dominat de o masă critică USL-istă. Dar pentru primăria București candidatura dvs. nu face decât să contribuie la victoria Gabrielei Firea.
  • R: (Joi, 25 februarie 2016, 12:35)

   Ciprian Ciucu [hotnews.ro] i-a raspuns lui camillus

   Nu e vorba de orgolii aici. Cel puțin eu vă promit că orgoliile nu primează în alegerile mele.

   Cred că sunt persoana care poate veni cu un proiect care să vadă mai departe de 6 iunie 2016. M10 are o structură în țară și mulți oameni vin către ea. Candidatura mea a contribuit la acesta, colegii de la M10 mi-au spus acest lucru.

   Proiectul PMGB 2016 e important și va continua în toamnă-iarnă. Eu cel puțin anunț acest lucru. Nu-mi propun să-i încolonez pe toți ceilați în urma mea, să mă susțină ci propun un proiect de coagulare a fortelor care au ca principii importante integritatea si competenta. De ci vorba de dialog la început, apoi ne fixam obiective politice ambițioase dar realiste și ne punem resursele în comun.

   Sper să mă fac auzit.
 • De ce nu va inscrieti in partid? (Miercuri, 24 februarie 2016, 16:07)

  SaseCase [anonim]

  Eu as vrea sa stiu de ce candidati independent sustinut de partid in loc sa va inscrieti in partid.
  Aceeasi situatie este pentru toti candidatii independenti sustinuti de m10.
  Aveti o explicatie? Ca eu am o explicatie dar as vrea sa o contraziceti.
  Eu cred ca ati ales varianta asta pentru ca aveti sanse mai mari sa obtineti un post de consilier. Stiti ca nu aveti sanse la primarie dar macar va cresteti sansele la un post de consilier. Daca ati candida pe lista de consilieri ar fi probabil sa nu obtineti mandatul de consilier.
  Este o smecherie tipica clasei politice pe care o critica doamna Macovei.
  Sper sa reuseasca sa inteleaga si cei care cred, in inocenta lor, ca aceste 2 candidaturi iau din sansele celuilalt.
  • R: (Joi, 25 februarie 2016, 12:37)

   Ciprian Ciucu [hotnews.ro] i-a raspuns lui SaseCase

   Nu voi candida ca independent pentru o poziție de consilier.
 • audit la PMB (Miercuri, 24 februarie 2016, 17:12)

  un domn [utilizator]

  Buna Ziua

  in Situatia Probabila a reusitei Dumneavoastra. Eu personal Va Felicit pentru aceasta Initiativa. Crdeti Utisl si Necesar un Audit al PMB pe minim 10 ani in urma ? astfel in urma acestui audit vetui putea Cosntrui un BVC Realist. De asemenea credeti ca prezentarea PUBLICA a BVC ului cu realizari si abateri +/ - 10 % pe semestru ar fi o idee buna ? vizibilitatea maxima a BVC ului v ar consolida Increderea in cetatenii bucuresteni, si cred ca puteti fi ales FOR LIFe la Bucuresti
  • R: (Joi, 25 februarie 2016, 12:39)

   Ciprian Ciucu [hotnews.ro] i-a raspuns lui un domn

   Miza nu e doar de a publica bugetul ci și de a explica oamenilor pe ce se duc banii. Dar da, sunt de acord cu dumneavostră!
 • Argumente pentru candidatura dvs. (Miercuri, 24 februarie 2016, 17:56)

  krampus [anonim]

  1. In primul rand veti lupta impotriva lui Nicusor Dan pentru voturile pro-europenilor si pro-democratilor (asa zisa dreapta); ce credeti ca puteti face mai bine decit el ? eventual daca Nicusor Dan are vreun avantaj in aceasta competitie ?
  2. Cum credeti ca veti putea depasi candidatul PSD; aveti vreun mesaj pentru electoratul stabil al PSD care l-ar putea indemna sa va voteze pe dv. ?
  • R: (Joi, 25 februarie 2016, 12:41)

   Ciprian Ciucu [hotnews.ro] i-a raspuns lui krampus

   1. Nu voi lupta împotriva lui ND.

   2. Da, am. Eu cred că toti oamenii rezonează la ideea de cinste, indiferent de ideologie sau comportament electoral.
 • N. Dan are o sansa daca il sprijiniti, Dv nu stiu (Miercuri, 24 februarie 2016, 19:13)

  dan k [anonim]

  Domnule Ciucu, apreciez activitatea Dv. de pana acum si cred ca ati putea fi o solutie ca primar al Bucurestilor. Oricum ceea ce semnaleaza majoritatea celor ce au intervenit este real. Desi mai carismatic, sunteti mult mai putin cunoscut ca Nicusor Dan, el are o experienta mult mai mare in lupta pentru Bucuresti - fie si ca timp, e pe baricade de mai multa vreme ca Dv., contextul ii este favorabil sa castige - fara Oprescu, cu contracandidati ca Firea, etc. Tot ceea ce veti reusi cu aceasta candidatura este sa divizati voturile celor care nu voteaza cu Firea, Busoi, Orban si altii asemenea lor. Si poate sa va faceti ceva publicitate pentru confruntarea de peste inca 4 ani. Confruntare in care nu stiti sigur ca veti intra, mai ales ca nici nu v-ati asumat 100% o candidatura politica - nu sunteti din M10, ci candidat independent sustinut de M10, deci lucrurile sunt mai putin asumate pe termen lung. Pe cand Nicusor Dan are o mare sansa acum, varianta la el fiind Firea, nu Dv...statistic si realist vorbind. Reprosul Dv. ca Nicusor Dan nu a sustinut-o pe M. Macovei la prezidentiale e cel putin nepotrivit. Nicusor Dan s-a implicat foarte mult civic, si daca nu a crezut in dna Macovei ca cea mai buna solutie - sau pur si simplu nu a dorit sa intre intr-o tabara - nu e ok acum sa puneti problema intr-un stil atat de ...schimb pe schimb. Eu te-am ajutat cand era evident ca tu (ND) erai cea mai buna solutie pt Bucuresti, acum nu te mai sustin fiindca nu m-ai ajutat votand un anumit candidat la prezidentiale, cand votul este atat de politic. Vi se pare ok aceasta abordare?
  Sincer mi-as dori sa traiesc intr-o Romanie normala in care sa pot vota in 2 tururi si finala sa se dea intre Nicusor Dan si Ciprian Ciucu. Pana atunci insa, haideti sa ne unim fortele si sa incheiem odata pentru totdeauna cu primari ca Oprescu, Vanghele, Mazare, Firea etc. Haideti sa punem un om integru si care are sanse reale sa fie primar (N.Dan) iar la alegerile viitoare va vom vota pe Dv. Promitem!
  • R: (Joi, 25 februarie 2016, 12:49)

   Ciprian Ciucu [hotnews.ro] i-a raspuns lui dan k

   Inteleg punctul dvs. de vedere si rezonez cu el. Decizia mea de a candida nu are legatura cu faptul ca ND a decis sa schimbe singur clasa politică și modul de a face politică.

   Îmi propun fix același lucru. Doar că eu sunt conștient că nu pot face asta singur și nu îmi doresc să fac asta singur.
 • Provocari electorale (Miercuri, 24 februarie 2016, 19:41)

  Ioan Alexandrov [anonim]

  Buna seara,

  Cum comentati zvonurile potrivit carora aceasta candidatura este doar un pas mai mic pe care il faceti pentru a va creste gradul de notorietate luand in calcul ca miza dvs reala este un post de parlamentar?

  Daca veti castiga postul de primar ce metode de negociere veti adopta in procesul de luare a deciziilor tinand cont de faptul ca nu veti avea nici un aliat in consiliul general (dvs fiind independent iar consiliul fiind format din partide politice)?
  • R: (Joi, 25 februarie 2016, 12:52)

   Ciprian Ciucu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Ioan Alexandrov

   1. Mai e mult până departe. Imi doresc o funcție executivă din care să fac diferența mai mult și mai repede.

   2. Nu voi fi singur. Muncesc in acesta campanie pentru a fortele integre si competente să ducă nu nr mare de consilieri în primăriile Bucureștiului. Și mulți la PMGB! Împreuna vom avea forța de negociere mai mare.
 • Daca.. (Miercuri, 24 februarie 2016, 21:30)

  lavla [utilizator]

  Dacă sondajele viitoare vă vor da șanse foarte mici (să zicem sub 5-7%) vă veți retrage și îl veți sprijini pe Nicușor Dan? Sau, orice ar fi, veți continua, chiar dacă prin asta veți favoriza candidatul PSD ?
  Ați avut discuții cu cei de la USB (partidul lui Nicușor Dan) să candidați din partea lor la o primărie de sector? Ați accepta o astfel de propunere ? (personal, v-as vota la sectorul 6, in nici un caz la Capitală unde l-aș vota pe Nicușor Dan)
 • Problema practica! (Miercuri, 24 februarie 2016, 22:44)

  Cetateanu [utilizator]

  Indolenta primarului Manescu si a lui Oprescu, aroganta unui general, si spagile luate de factorii (i) responsabili (care fie au dat autorizatii sau se fac ca nu vad) au transformat 2.5ha de teren verde, din mijlocul cartierului DT, proprietatea "personala" a armatei in tot atata teren sintetic poluator atat fonic 18 ore pe zi dar si cu fum de petrol ars in perioada de iarna. Incalcarea legii in mod flagrant de catre "investitori" ( mai mult sau mai putin puscariabili), prin constructiile realizate, pentru terenurile de sport realizate nu este sanctionata de nimeni. Ce masuri veti lua in acest caz si in astfel de cazuri ca si primar. Sa nu uitam parteneriatele public- Borciste, prin grija primarului Manescu, care au omorat spatiile verzi din sectorul 6.
 • Cum adica independent (Miercuri, 24 februarie 2016, 23:49)

  numaiamnume [utilizator]

  Sustinut de un partid ? Am mai auzit povestea asta in politica romaneasca, mereu rezultatul a fost acelasi.
 • piloni si proptele (Joi, 25 februarie 2016, 3:54)

  anaerobik [anonim]

  Reformulez sa indulcesc "sensibilitatile" moderatoare fata de anumite personaje politice ale zilei.
  1. De ce simtiti nevoia tutelei unui partid politic? Nu credeti ca sustinerea Monicai Macovei v-ar aduce un bilant negativ al voturilor bucurestenilor? Ati comandat sondaje?
  2. Dincolo de piloni ati mai "pus" ceva la constructia programului de candidat?
  Multumesc.
 • La fel, de ce? (Joi, 25 februarie 2016, 9:29)

  Anca J. [anonim]

  Intaresc si eu intrebarea "de ce". De ce acum, de ce Dvs., un candidat prea putin cunoscut, de ce impotriva lui Nicusor Dan? In sfarsit exista un candidat decent cu reale sanse de castig in fata PSD, care a construit cu rabdare, cu actiuni concrete pentru Bucuresti, care a adunat experienta inclusiv electorala, si-a facut o imagine consistenta...iar intrarea Dvs. in cursa nu cred ca va reusi decat sa disipe voturile si sa diminueze sansele amandurora. Prin urmare, de ce?
 • ciucu la PMB??? (Joi, 25 februarie 2016, 9:42)

  mircea [anonim]

  unde in lume se mai gaseste aceiasi situatie ca la noi????Londra parisu,Viena,Moscova...au un singur primar,la noi sint 15 primari si 266 consilieri,din care au rezultat 7 politii,7 politii locale,mai rau ca in Babilon,toti fac ce nu se pricep,si la fiecare legislatura o iau dela cap,dar nu dela cel care trebuie.Ei au numai drepturi,privilegii,contracte supra evaluate si nici o raspundere?????
 • parcari (Joi, 25 februarie 2016, 10:49)

  zetzar [utilizator]

  Buna ziua,

  Cea mai spinoasa intrebare pt mine este ce veti face cu parcarea in Bucuresti? Este inadmisibil ca intr-o capitala europeana masinile sa parcheze pe trotuare. Din cauza unui vid legislativ sau normativ nu avem marcaje de parcare sau nu se respecta, parcarea nu se plateste, codul rutier e permisiv, politia nu da amenzi sau nu poate da in absenta soferului si masini nu se mai ridica sau nu se blocheaza rotile (intr-un mod transparent si echitabil).

  Ce veti face d-voastra ca primar? Si relativ la asta, exista un document numit PMUD care risca sa ramana doar un document si pe care primaria in prezent nu vrea sa si-l asume si nici sa informeze populatia despre el? D-voastra vi-l asumati?

  Multumesc!
 • Park & Ride la intrarile in oras (Joi, 25 februarie 2016, 11:20)

  Nic [anonim]

  Buna ziua,

  Am doua intrebari, in stransa legatura una cu cealalta:
  1. As dori sa va intreb ce planuri concrete aveti pentru realizarea de parcari de tip Park& Ride la marginea orasului, la principalele puncte de intrare in oras.
  Personal, ca bucurestean care locuieste in afara orasului de cativa ani, circul inevitabil cu masina deoarece nu am posibilitatea sa o parchez undeva la intrarea in oras, eventual in apropierea unui nod de transport in comun, pentru a putea lua apoi metroul pana la munca. Ar fi si mai eficient dpdv al costului transportului, cat si al eliberarii traficului cauzat de tranzitul navetistilor.

  2. Pana in urma cu 3 ani, daca nu ma insel, exista o mare parcare langa autogara Militari (in spatele supermarketului Kaufland), unde imi puteam lasa masina, statia de metrou Pacii fiind la o distanta foarte mica. In acest moment, parcarea aceasta este GOALA, intrarea este blocata cu blocuri de beton asemenatoare celor care separa sensurile de circulatie pe DN1, si care sunt dati la o parte de 2-3 ori pe an, cand se organizeaza asa-zisele targuri.
  Chiar daca aceasta parcare apartine oficial primariei S6, cum domnul actual primar nu a facut absolut nimic constructiv in timpul mandatului dumnealui, credeti ca ar fi oportuna trecerea acesteia de la primaria de sector la cea generala, si amenajarea ei conform scopului intial?
  Ar ajuta foarte mult la decongestionarea traficului pe bd Iuliu Maniu, momentan sufocat in fiecare zi de miile de navetisti (ca si mine) care nu au optiuni de a parca legal masina personala in zona, pentru a folosi apoi mijloacele de transport in comun.

  Multumesc.
 • finantare (Joi, 25 februarie 2016, 12:25)

  Catalin [anonim]

  Buna ziua,

  O sa va adresez intrebarea pe care am adresat-o si dlui Nicusor Dan. De unde considerati ca veti gasi fondurile necesare finantarii proiectelor ? Si dansul, ca si Dvs, aveti un plan, foarte frumos descris si ambitios. Multe din initiative necesita, totusi, surse de finantare credibile si pe care sa va puteti baza. S-au identificat acele surse ? Se cunosc pasii necesari pentru obtinerea de fonduri suplimentare ?

  Multumesc
 • Consilier local (Joi, 25 februarie 2016, 12:28)

  sands [utilizator]

  Nu stiu in ce masura v-ati masurat sansele reale in situatia in care se mentine si un singur tur de scrutin. Dar cred ca ar trebui sa va inscrieti ca independent si pe lista de consilieri locali. Acolo aveti sanse reale. Bucurestiul nu are nevoie doar de un primar bun, corect si cinstit. Are nevoie si de consilieri in primarie care sa indeplineasca niste criterii riguroase de integritate. Cu cat mai multi oameni curati in primarie cu atat mai bine. Luati exemplul lui Nicusor Dan la alegerile anterioare. Daca si-ar fi canalizat campania de la inceput pe consiliu, sigur ar fi avut un loc asigurat. Este foarte importatn mesajul de campanie in acest sens (consilier ci nu neaparat primar).
 • De ce mai candidati? (Joi, 25 februarie 2016, 12:29)

  cato [anonim]

  Viziunea dumneavoastra despre Bucuresti are trei puncte vagi, numai bune de un politician, nicidecum de un bun gospodar. De ce mai candidati cu o asemenea frazeologie?
 • colaborare cu primarii de sector (Joi, 25 februarie 2016, 12:31)

  Catalin [anonim]

  Buna ziua,

  Va mai adresez inca o intrebare. Considerand ipoteza ca veti ajunge primar general si, in acelasi timp, in sectorul 6 va "iesi" dl Florescu, cum vedeti aceasta colaborare ? Am senzatia ca proveniti din medii diferite, aveti valori diferite si, e posibil, sa va raportati diferit in ceea ce priveste conducerea unei afaceri/primarii. Si, daca nu ma insel, este o diferenta destul de mare si la nivel de studii :)

  Va multumesc.
 • mobilizarea oamenilor noi (Joi, 25 februarie 2016, 13:06)

  Bogdan Tudoroiu [anonim]

  Buna ziua,

  Am citit deja din intrebarile precedente si vad ca nu sunt singurul care crede ca ar trebui cumva sa formati o echipa cu Nicusor Dan. Personal cred ca oricare dintre dvs. ar fi mai bun decat ceea ce ofera partidele vechi. Va rog deci sa nu uitati alegerile prezidentiale din 2000 cand impartirea voturilor "de dreapta" catre mai multi candidati - Stolojan, Isarescu, chiar si Petre Roman - l-a propulsat in turul doi pe Vadim. Cred ca niciunul dintre noi nu doreste faramitarea asta, mai ales daca alegerile vor fi intr-un singur tur de scrutin (aberatie maxima dupa parerea mea).

  Va doresc mult succes,
  Bogdan
 • cum veti proceda pt rezolvare? (Joi, 25 februarie 2016, 15:48)

  mihai [anonim]

  1. de ce trebuie sa avem 6 primarii de sector in loc de una a bucurestiului?
  2.cum o sa va descurcati decizional cu oamenii politici din CG ?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by