Liberalii vor vota in favoarea cererii DNA in cazul senatoarei PNL Doina Tudor, acuzata de complicitate la infractiunea de luare de mita, a anuntat luni copresedintele PNL Vasile Blaga, potrivit Mediafax.

"Eu nu am niciun motiv sa spun ca e vinovata. Eu cred ca este nevinovata, dar lucrul acesta trebuie sa-l demonstreze in fata Justitiei. In consecinta, vom vota la vedere cererea Justitiei", a declarat Vasile Blaga, raspunzand unei intrebari.

Comisia juridica a Senatului va discuta marti, incepand cu ora 15.30, solicitarile DNA privind inceperea urmaririi penale impotriva fostului ministru, senatorul UNPR Gabriel Oprea si cea privind retinerea si arestarea senatoarei PNL, Doina Tudor.

Procurorul sef al DNA a transmis Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie cererea si referatul, in vederea sesizarii ministrului Justitiei, pentru a solicita Senatului incuviintarea retinerii si arestarii senatoarei Anca Doina Tudor, acuzata de complicitate la infractiunea de luare de mita.

Datele din dosar arata ca in perioada martie-mai 2013, Doina Tudor l-a ajutat in mod direct "pe inculpatul Tudor Daniel George sa primeasca suma de 200.000 de euro (din suma totala de 300.000 de euro primita de inculpatul Tudor Daniel George), pentru ca, in schimb acesta, in calitate de presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, sa favorizeze o firma de asigurari care facuse obiectul unor activitati de control".