Organizatia PSD Bucuresti nu este "nici surprinsa, nici impresionata" de anuntul facut de PNL privind inlocuirea lui Cristian Busoi cu Ludovic Orban pentru candidatura la Primaria Capitalei, a declarat luni Gabriela Firea, considerata favorita pentru a candida din partea PSD la scrutinul din Bucuresti. ''Organizatia PSD Bucuresti, pe care o conduc in calitate de presedinte interimar, nu este nici surprinsa nici impresionata de anuntul facut de PNL-PD privind inlocuirea domnului Busoi cu domnul Ludovic Orban in postura de candidat pentru functia de Primar General al Capitalei. Este dreptul si problema liberalilor sa-si aleaga cel mai potrivit candidat, noi nu putem decat sa luam nota'', se arata intr-un comunicat al PSD, citat de Mediafax.

Gabriela FireaFoto: AGERPRES

Gabriela Firea sustine ca indiferent daca va candida sau nu la Primaria Capitalei, PSD Bucuresti va desfasura o campanie "pozitiva, civilizata, axata pe oferta proprie si nu pe atacarea adversarilor": ''Am remarcat insa declaratia presedintelui PNL Bucuresti al carui obiectiv, asumat de intregul PNL-PD este acela de a cuceri Primaria Capitalei. Nu stim daca se refera la ocuparea de facto a cladirii sau la castigarea accesului la cel mai mare buget local din Romania, dar este limpede ca prioritatea liberalilor nu este, din pacate, imbunatatirea calitatii vietii oamenilor. Asa cum lupul isi schimba parul dar naravul ba, PNL-PD si-a schimbat candidatul dar a ramas tributar aceluiasi stil de a face campanie negativa si de a-si axa discursul pe ᅡdezastrulᅡ lasat de Sorin Oprescuun primar care le-a apartinut insa si lor, in egala masura. Asta ca sa nu mai aducem in discutie ᅡperformanteleᅡ celor doi primari liberali de sector, Andrei Chiliman si Rares Manescu".

Prim-vicepresedintele PNL Cristian Busoi a anuntat, luni, ca a decis sa sustina candidatura lui Ludovic Orban la Primaria Capitalei, afirmand ca hotararea a fost luata impreuna cu liderii PNL din Bucuresti si de la nivel central, in urma unei analize sociologice.

Ludovic Orban a afirmat ca este pregatit sa urmeze pasii pentru definitivarea candidaturii sale, adaugand ca in spatele candidaturii sale se afla "o viata de munca in slujba comunitatii".