Mai multi deputati PSD propun, intr-un proiect de lege, ca personalul de specialitate al Autoritatii Electorale Permanente sa beneficieze de pensie de serviciu.

Initiatorii - deputatii PSD Florin Iordache, Marian Neacsu, Adrian Solomon, Florin Paslaru, Gabriel Vlase si Angel Tilvar - doresc modificarea Legii 215/ 2015 in sensul includerii personalului de specialitate din AEP in categoria celor care primesc pensii de serviciu, scrie Agerpres.

Legea 215/2015 privind modificarea si completarea Legii nr. 7/2006 privind statutul functionarului public parlamentar introduce pensia de serviciu pentru functionarii publici parlamentari. Prin alineatul 1 al articolului 94 s-a reglementat acordarea pensiei de serviciu si altor categorii de personal care, prin legislatia specifica, au fost asimilati, ca statut profesional, functionarilor publici parlamentari, tinand cont de atributii specifice, interdictii si incompatibilitati similare. Ca urmare a unei omisiuni, personalul din AEP nu a fost mentionat in cadrul acestor prevederi, desi legislatia in vigoare ii confera acelasi statut cu cel al personalului din aparatul Parlamentului inca din 2004', argumenteaza initiatorii, potrivit expunerii de motive.

Proiectul a fost depus pe 10 februarie, iar Senatul este prima Camera sesizata.