​Liviu Dragnea considera ca demersul "abuziv" al ANAF privind Antena 1 si Antena 3 este o "actiune de intimidare" prin care statul roman doreste sa inchida aceste televiziuni si afirma ca asteapta raspunsurile premierului Dacian Ciolos in Senat, unde a fost chemat sa dea explicatii miercuri dimineata la initiativa lui Calin Popescu Tariceanu.

"Am vrut sa imi exprim indignarea privind modul abuziv in care functionarii ANAF au actionat. Este o actiune profund nedemocratica, clar un atentat asupra libertatii de exprimare a presei. Nu exista nicio justificare pentru felul in care legitimau chiar si pe invitatiii de la emisiuni. Pe scurt: statul roman inchide 5 televiziuni. Sustinem ca maine primul ministru sa vina in Senat. Acum chiar imi pare rau ca maine nu sunt senator. Asteptam cu mare intreres raspunsurile domnului Ciolos. Prejudiciul trebuie recuperat, dar nu poti evacua o familie in cinci zile, daramite cinci televiziuni. Nu au nicio vina cei care lucreaza acolo. Este o actiune de intimidare pentru ca si celelalte televiziuni sa inteleaga un semnal. Probabil pentru ca se doreste inchiderea lor. Numai in dictaturi se intampla asa ceva" a declarat marti Dragnea.

Antena 3 a transmis, marti, un comunicat de presa in care reia principalele puncte expuse, luni, in direct, de echipa televiziunii, condamnand "intentia vadita de a suprima cinci institutii media" prin "actiunea abuziva" a ANAF. Postul afirma ca ANAF a actionat "sub forma unui desant care a implicat dispozitive si forte nemaiintalnite" si care "ameninta libertatea de exprimare".

In comunicatul sau, Antena 3 invoca din nou prevederile din Constitutiei si insista ca este "imposibila, din punct de vedere tehnic, logistic si uman, mutarea in cinci zile a tuturor facilitatilor celor cinci televiziuni", in urma notificarii ANAF de evacuare a sediilor acestor posturi. Postul face, insa, trimitere la procedurile legale ce urmeaza: "Antena 3, prin reprezentanti legali, va continua demersurile judiciare pentru a pune capat unui astfel de abuz, increzatori fiind ca intr-un stat de drept, intr-o democratie, Justitia este singura care face dreptate, iar libertatea de exprimare nu poate fi nici restransa, nici eliminata."