Ciprian Ciucu, candidatul independent sustinut de partidul Monicai Macovei, M10, la alegerile pentru Primaria Capitalei, a demisionat din functia de presedinte al Consiliului National de Integritate (CNI), informeaza un comunicat remis luni de M10.

Ciprian CiucuFoto: Arhiva personala

"Candidatura mea la Primaria Bucuresti este o decizie personala, dar este o decizie care poate afecta si vulnerabiliza atat ANI, cat si CNI, le poate supune unor atacuri politice care ma vor tinti pe mine si nu doresc ca acest lucru sa se intample. Nu vreau ca cineva sa spuna ca am avantaje de imagine pentru ca sunt candidat, dar in acelasi timp prezidez un consiliu care are rolul de a responsabiliza ANI", spune Ciprian Ciucu, citat in comunicat.

Ciprian Ciucu reprezenta societatea civila in Consiliul National de Integritate.

"Le multumesc colegilor din cele 14 organizatii neguvernamentale pentru increderea lor, imi pare rau ca i-am reprezentat doar un singur an. Sper sa inteleaga ca nu fug de responsabilitatea pe care mi-au incredintat-o, ci, din contra, imi asum una la fel de importanta. De asemenea, ii rog sa fie atenti, asa cum au fost si pana acum, la cum merge si ce se intampla cu ANI", a mai spus Ciucu.

Ciprian Ciucu, reprezentant al societatii civile, fusese ales presedinte al CNI in februarie 2015.

El si-a anuntat duminica, 14 februarie, candidatura la Primaria Municipiului Bucuresti.

Potrivit comunicatului difuzat, "viziunea lui si a M10 pentru Bucuresti se bazeaza pe 3 piloni principali:

1. Sa redam bucurestenilor placerea de a trai in orasul lor! Mai multe facilitati pentru petrecerea timpului liber, sistematizarea traficului cu accent pe transportul in comun, facilitarea accesului la educatie si ingrijire.

2. Sa punem Bucurestiul pe baze solide! Modernizarea infrastructurii tehnico-edilitare, demararea unui program realist de consolidare a locuintelor si identificarea, impreuna cu cetatenii, a unui model administrativ de secol XXI.

3. Sa eliminam coruptia si risipa! Transparenta totala a primariei, participarea cetatenilor la definirea prioritatilor administratiei publice, stabilirea si impunerea unor standarde de cost pentru cheltuielile si investitiile publice."