Primarul interimar al Capitalei, Razvan Sava (PNL), si deputatul PNL Ovidiu Raetchi, inscris in cursa interna a partidului pentru a deveni candidat la primaria sectorului 5, ii solicita presedintelui Camere Deputatilor Valeriu Zgonea sa organizeze prima intalnire de lucru pentru desfiintarea gardului din jurul Palatului Parlamentului si infiintareaunei zone verzi.

Intr-o interventie recenta, Valeriu Zgonea a explicat ca "ramane la ideea pe care a spus-o si o repeta, chiar daca supara anumiti oameni, ca acea suprafata de 4,5 hectare din fata Parlamentului, pe celebrul bulevard de pe vremea comunismului Victoria Socialismului, trebuie sa fie redat cetatenilor. Proiectul trebuie inceput in parterneriat cu primaria, cu Guvernul Romaniei, astfel incat acolo sa putem face o zona verde care sa poata fi vizitata de catre romani."

"Salutam o noua pozitie publica a domnului Zgonea pe acest subiect dupa o perioada mai ocupata si il anuntam ca exista deja un grup de lucru format din primarul Capitalei si parlamentarii care sustin aceasta idee. Suntem dispusi oricand - cat mai rapid, in cursul saptamanii viitoare - la o prima sedinta de lucru cu domnul Zgonea pe acest subiect. Vom asigura noi si invitarea reprezentantilor Guvernului la dezbateri", au spus cei doi, potrivit unui comunicat de presa.