Cererile DNA de retinere si arestare pe numele deputatilor Madalin Voicu si Nicolae Paun, impreuna cu dosarul, au ajuns la Camera Deputatilor in jurul orei 17.45. Conducerea Camerei Deputatilor a luat act de acestea si le-a trimis la Comisia Juridica pentru aviz, care trebuie dat pana luni.

Dosarul celor doi are 19 volume care in total au 4886 pagini.

Procurorii DNA cer arestarea deputatilor Madalin Voicu si Nicolae Paun, acuzati de o serie de infractiuni, printre care deterunare de fonduri, trafic de influenta si spalare de bani, in calitate de membri in conducerea Asociatiei Partida Romilor Pro Europa. Prejudiciul in dosar se ridica la 28 milioane lei.

In ce consta procedura la Camera Deputatilor:

Biroul Permanent trimite dosarul si solicitarile la Comisia Juridica, de Disciplina si Imunitati. Membrii acesteia pot consulta dosarul aflat in biroul comisiei. De asemenea, dupa desigilare, Voicu si Paun pot veni cu avocatii sa isi citeasca dosarul.

Potrivit regulamentului, in termen de trei zile comisia trebuie sa dea un aviz privind solicitarea DNA, dupa ce il audiaza pe Voicu. Avizul este consultativ, insa obligatoriu procedural. Acesta poate fi dat fie vineri, fie luni.

Ulterior, in termen de cinci zile de la depunerea raportului, plenul voteaza daca incuviinteaza sau nu cererile de retinere si arestare.