Mihai Fifor, liderul senatorilor PSD, a fost ales in unanimitate, prin vot deschis, presedintele Consiliului National al partidului. Propunerea a fost facuta de la microfon de catre presedintele PSD Liviu Dragnea, iar Fifor s-a declarat surprins atunci cand a venit pe scena pentru a le cere votul celor circa 400 de membri ai Consiliul National.

Mihai FiforFoto: Senatul Romaniei

Fifor a fost ales prin vot deschis.

Pana marti, numele vehiculat pentru aceasta functie a fost cel al lui Constantin Nita, presedintele filialei Brasov. Nita insa nu participa la CN.

La finalul lucrarilor CN, Dragnea a declarat ca ii pare rau ca Nita si-a retras candidatura, pentru ca ar fi fost potrvit pentru aceasta functie. Dragnea nu a vrut insa sa dea detalii despre motivele pe care Nita le-a avut pentru retragere.

Dragnea l-a invitat, de la tribuna, pe fostul lider Victor Ponta sa vina alaturi de el in acest an electoral important.

"Urmeaza un an electoral foarte important si trebuie sa aducem in prima linie toate fortele importante ale partidului nostru, iar Victor Ponta este fara nicio indoiala una dintre cele mai importante forte ale partidului nostru si o stiu foarte bine si adversarii nostri care au incercat sa ne dezbine si nu au reusit. Il invit pe Victor sa vina alaturi de noi in acest an electoral, la fel cum eu am stat alaturi de el in toti anii in care a condus acest partid", a declarat el.

Consiliul National este forul de conducere al partidului in care se regasesc liderii de organizatii si parlamentarii, precum si reprezenanti ai oraselor si comunelor. Acesta a fost condus pana acum de fostul ministru al Muncii, Rovana Plumb, care insa a anuntat ca nu va mai candida.

"In ceea ce ma priveste, eu am fost aleasa pe o alta structura statutara a CN anul trecut in martie si mi se pare firesc ca alte colege si colegi sa preia coordonarea acestei structuri. Eu nu mai candidez pentru un nou mandat" a declarant Rovana Plumb, pentru Mediafax.

Dragnea a declarat ulterior ca Plumb va fi inclusa in echipa de conducere a partidului "in foarte scurt timp".

Reuniunea CN se desfasoara in umbra scandalului de la nivelul PSD Bucuresti.

Dupa ce deputatul Cristian Rizea, care doreste sa fie candidatul PSD la Primaria Sectorului 5, l-a acuzat duminica pe colegul sau Robert Negoita, presedintele PSD Bucuresti si primarul Sectorului 3, ca lanseaza "amenintari voalate la adresa unor colegi cum ca ar detine anumite inregistrari audio-video", Dragnea a avertizat ca atat Rizea, cat si Codrin Stefanescu (care a trimis o scrisoare deschisa referitoare la ministri din cabinetul Ciolos), sunt "foarte bun scriitori", dar trebuie "sa inteleaga ca sunt membri de partid" si risca in caz contrar sa "ramana scriitori".

Dragnea a fost intrebat marti ce stie despre existenta unor eventuale casete video.

"Ce, cu desene animate? Nu exista asa ceva. Nu exista niciun fel de baza reala in legatura cu aceasta stire care e complet falsa", a raspuns Dragnea.

In plus, Rizea a precizat, duminica seara, ca a discutat cu presedintele PSD, Liviu Dragnea, in urma scandalului din PSD Bucuresti si s-a decis anularea mitingului impotriva ￯controversatului￯ Robert Negoita, insa cere arbitraj din partea Comitetului Executiv al PSD.

Initial, organizatia PSD Sector 5 intentiona sa organizeze un protest, luni, cu incepere de la ora 10.00, la sediul primariei Sector 3. Protestatarii voiau sa ceara demisia lui Robert Negoita din functia de primar si de presedinte al PSD Bucuresti.

"Membri care sunt nervosi pe alti membri, se vorbea de mitinguri impotriva altor colegi... Asa ceva nu e permis, dincolo ca nu e permis de codul nostru de etica si conduita, nu e permis sa faci ceva impotriva unui coleg. Maine, la Comitetul Executiv, vom lua niste decizii importante pentru partid, pentru organizatia PSD Bucuresti. Am discutat cu toata lumea si maine vom lua niste decizii foarte ferme", a declarat presedintele PSD marti.