Rovana Plumb, considerata o apropiata a fostului premier si lider social-democrat Victor Ponta, nu va mai candida pentru un nou mandat la conducerea Consiliului National al PSD. Liviu Dragnea a confirmat, luni, ca Rovana Plumb nu va mai candida, adaugand insa ca ea va fi inclusa in echipa de conducere a partidului ''in foarte scurt timp''. Presa a scris ca deputatul Constantin Nita ar urma sa ii ia locul Rovanei Plumb la conducerea Consiliului National al PSD.

Rovana PlumbFoto: Agerpres

"Am avut o discuţie cu domna Rovana Plumb, nu mai doreşte să candideze pentru această funcţie (n.r. de preşedinte al Consiliului Naţional al PSD), în schimb va rămâne în echipa de conducere a partidului. În foarte scurt timp, Rovana Plumb va fi inclusă în echipa de conducere a partidului", a spus Liviu Dragnea, luni, la Palatul Parlamentului, potrivit Mediafax.

Întrebat dacă pentru funcţia de preşedinte al CN al PSD îl va susţine pe Constantin Niţă, Dragnea a explicat că acest subiect va fi discutat marţi: "Preşedintele Consiliului Naţional trebuie să fie un om la fel de organizat ca şi Rovana Plumb, un om care să aibă expertiză, care să construiască departamentele să devină laboratoarele de politici publice pentru PSD. Este o funcţie extrem de importantă şi trebuie să fie cineva care să aibă şi capacitatea să muncească", a precizat preşedintele PSD.

La randul sau, Rovana Plumb a declarat ca "Am fost aleasa pe o alta structura statutara a Consiliului National. Dupa cum stiti s-a schimbat configurarea si modul de functionare la Congres a acestei structuri si mi se pare firesc ca alte colege sau colegi sa preia coordonarea acestei structuri. Cu precizarea ca nu voi mai candida pentru un nou mandat. Pe mine ma stiti, sunt la munca zi de zi."

Deputatul Constantin Nita a candidat anul trecut pentru functia de presedinte executiv la Congresul PSD, dar a pierdut in fata lui Valeriu Zgonea. De pe scena Congresului, el a vorbit atunci despre nevoia de democratizare a PSD.

Noua conducere a Consiliului National al PSD va avea misiunea de a redacta programul electoral al social-democratilor in perspectiva alegerilor locale si parlamentare.