Premierul Dacian Ciolos a cerut luni partidelor care sustin revenirea la alegerea primarilor in doua tururi de scrutin sa isi asume aceasta dezbatere in loc sa aleaga sa culpabilizeze guvernul pentru faptul ca a refuzat sa adopte o ordonanta de urgenta sau sa isi asume raspunderea pentru schimbarea legislatiei.

"Partidele care doresc modificarea legislatiei trebuie sa isi asume aceasta dezbatere si sa o conduca, nu culpabilizand guvernul" pentru ca nu foloseste sisteme de modificare a legii pe care le criticau in trecut, a spus primul ministru, in fata Camerei Deputatilor, in cadrul "Orei prim-ministrului.

Acesta a reamintit ca in cadrul consultarilor pe care le-a avut cu partidele parlamentare nu a constatat existenta unei majoritati care sa sustina revenirea la alegeri in doua tururi si a subliniat ca rezolvarea acestei probleme se afla in Parlament, iar executivul va organiza alegerile pe baza legilor adoptate de parlamentari.

"Eu inteleg asteptarile cetatenilor care doresc revenirea la doua tururi. Pe de alta parte eu, in calitate de prim ministru si om de stat, consider ca trebuie sa tin guvernul departe de dispute politice inainte de campania electorala. Cred ca o dezbatere reala in parlament ar fi o dovada de respect fata de cetateni", a aratat Dacian Ciolos.

Reamintim ca deputatii liberali au cerut saptamana trecuta organizarea unei dezbateri cu tema "Legislatia electorala romaneasca trebuie sa asigure o mai buna reprezentativitate a cetatenilor", in prezenta prim-ministrului.