Presedintele Miscarii Populare, Traian Basescu, a declarat duminica seara, la B1 Tv, ca nu a luat inca o decizie in privinta unei eventuale candidaturi la functia de primar general al Capitalei, intrucat se gandeste ca ar putea exista o contradictie cu faptul ca promoveaza MP ca pe un partid nou.

Traian BasescuFoto: Agerpres

"Nu exista inca o decizie luata in acest sens. Nici a mea, nici a partidului (...)Va pot spune unde este cea mai mare retinere pe care eu o am. Discutam de crearea unui partid nou. Cu oameni mai noi, nu neaparat nascuti acum, chiar daca au unii 60 de ani, (...). Sigur ca va participa la alegeri, dar e prima data cand e in politica, adica niste fete mai noi, chiar daca nu cu experienta zero - ca politica inseamna si experienta de viata, nu numai tinerete. Deci, in conditiile in care vorbim de un partid nou, ma intreb cat de contradictorie ar fi prezenta intr-o competitie electorala", a declarat Traian Basescu, intrebat daca va candida la functia de primar general al Capitalei, potrivit Agerpres.

Presedintele Miscarii Populare a amintit ca a fost primar al Bucurestiului si a spus ca marea problema a Capitalei este impartirea bugetului in sapte: "Cangrena Bucurestiului o reprezinta cele sapte bugete pe care le are Capitala, un buget al Primariei Capitalei si alte sase la sectoare. (...) Marea problema a Capitalei este o ticalosie facuta de Adrian Nastase, neintelegand ca un oras este mai important decat batalia cu mine, cand a dat o ordonanta de urgenta prin care bugetul Primariei Capitalei se disipa in sapte bugete. (...) In conditiile in care Capitala are de asigurat serviciile vitale ale Bucurestiului - incalzire, apa, transport, repararea magistralelor rutiere principale, spitalele - (...)sa muti la Sectoare 50% din bugetul Primariei Capitalei este o crima. Primarii de sector, sigur, de asta au bani de panselute."

Traian Basescu mai spune ca aceste bugete ar trebui unificate la Consiliul General al Capitalei, el a mentionat ca acesta a fost unul dintre obiectivele sale ca presedinte: "Va pot spune ca a fost unul din obiectivele mele si cand eram presedinte si nu am reusit din cauza a doi primari de sector pe care-i avea PDL-ul, ii avea pe Negoita (Liviu Negoita - n.r.) la 3 si pe Poteras la 6. S-a opus si Emil (Boc - n.r.), a fost mai slab decat trebuia sa fie. In mod normal, bugetele de sectoare trebuie date de Consiliul General. Consiliul General spune: din atributiunile mele ca si primarie mare a Capitalei am de facut de asta, iar voi - care aveti si voi de facut parcuri de sector, parculete, aveti de ingrijit curtea scolii, aveti de facut asta - ai buget atat, votat de Consiliul General, (...) iar restul trebuie concentrat pe ce e de facut in Bucuresti", a declarat Basescu, dand ca exemplu faptul ca in Bucuresti este nevoie de zeci de pasaje subterane si parcari, investitii care necesita fonduri importante."