Directorul Directiei de Cultura din Sibiu, Razvan Pop, in varsta de 35 de ani, a fost desemnat candidatul PNL la functia de primar al municipiului Sibiu, informeaza Mediafax.

Razvan PopFoto: Agerpres

El a declarat ca Sibiul reprezinta pentru el "mai mult decat orice pe lumea aceasta". In plus, Pop a anuntat ca isi va demisia "cat de curand" din functia de director al Directiei de Cultura Sibiu pentru a putea candida.

Co-presedintele PNL Sibiu, Raluca Turcan, a declarat, joi seara, intr-o conferinta de presa, ca PNL Sibiu a decis, in unanimitate, ca Razvan Pop, directorul Directiei de Cultura Sibiu, sa fie candidatul pentru functia de primar la orasului.

"Pentru a avea o administratie locala eficienta ai nevoie de oameni profesionisti, oameni integri si care sa slujeasca interesul public. Electoral ne dorim o performanta care sa provoace, care sa duca proiectele PNL direct spre sibieni. Razvan Pop este un om in care ne punem multa incredere politica, umana si electorala, un om care poate sa se adreseze direct, transant tinerilor din municipiul Sibiu, un om care poate sa construiasca si sa ofere in dezbatere si spre realizare proiecte pentru municipiul Sibiu. Decizia ca el sa reprezinte PNL la aceste alegeri a fost luata in unanimitate", a declarat Turcan.

Pop a declarat, la randul sau, ca decizia de a candida a fost una la care s-a gandit foarte mult.

"A fost o decizie pe care am gandit-o foarte serios si nu a fost o decizie luata in pripa. M-am gandit foarte mult si, in cele din urma, am acceptat pentru ca Sibiul nu se refuza. Stiti cu totii si cunoasteti dragostea mea pentru Sibiu si faptul ca acest oras reprezinta pentru mine mai mult decat orice pe lumea aceasta. Tocmai de aceea am decis si am ales sa candidez si sa reprezint PNL in cursa pentru Primaria municipiului Sibiu", a declarat Razvan Pop.

Intrebat ce sanse are sa devina primar la Sibiu intr-o cursa in care s-a inscris candidatul Forumului Democrat al Germanilor din Romania, Astrid Fodor, actual primar interimar, Pop a spus ca are "o sansa foarte buna", pentru ca este un nou tip de candidat.

"Eu nu am ce sa ascund. Nu pot sa vin cu teorii abracadabrante si discut ce vreau sa fac, ce pot sa fac", a spus el.

Pop are 35 de ani si este necasatorit. In prezent este si secretar al Comisiei Zonale a Monumentelor Istorice nr. 9 Sibiu - Alba - Mures si consultant al Comisiei pentru Amenjarea Spatiului Public din municipiul Sibiu. In perioada iunie 2008 - ianuarie 2009, a fost consilier personal al ministrului Culturii si Cultelor, iar in perioada iuie 2007 - ianuarie 2009 a fost consilier personal al ministrului Justitiei, noteaza Mediafax.

El este absolvent al Facultatii de Istorie si Patrimoniu din cadrul Universitatii Lucian Blaga din Sibiu, iar in prezent este doctorand.

In ianuarie, cand primarul interimar al municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a anuntat ca va candida din partea FDGR pentru functia de primar ramasa vacanta dupa alegerea lui Klaus Iohannis ca sef al statului, aceasta a fost intrebata daca se asteapta ca PNL sa aiba candidat propriu la Primaria Sibiu. Atunci, Astrid Fodor a raspuns: "Fiecare isi stabileste strategia, nu conteaza la ce ma astept eu, este problema fiecaruia".